Μπορώ να κάνω μεταγραφή στο σχολείο που ανήκω ακόμη και αν οι γονείς μου δεν κάνουν αίτηση;

dlo22

New member

Ο dlo22 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα. Είμαι μαθητής της Γ' Γυμνασίου. Στη Δ' Δημοτικού άλλαξα από το σχολείο της περιοχής μου σε άλλο, λόγω διαφόρων περιστατικών που συνέβησαν εκείνη την περίοδο. Στο Γυμνάσιο, αντί να πάω σε αυτό της γειτονιάς μου, που ανήκω, πήγα στο αντίστοιχο του δημοτικού από το οποίο αποφοίτησα. Όλη μου η παρέα (με εξαίρεση 1 άτομο), πήγε στο δίπλα τμήμα, και χάθηκα με όλους, ενώ άρχισα να κάνω παρέα με τα παιδιά του σχολείου της γειτονιάς μου. Οπότε προφανώς ήθελα να αλλάξω. Στη Β Γυμνάσιου μού είπαν ότι θα το κοιτάξουν αμα μπορώ να πάω στην Γ. Αλλά δεν έκαναν καμία διαδικασία, γιατί λένε ότι "με τη συμπεριφορά μου επέλεξα ο ίδιος να μην πάω, καθώς μου έθεσαν όρους που δεν τήρησα". Οι οποίοι ήταν καλοί βαθμοί (έβγαλα 18 11/14 στην Α κ 15 12/14 στην Β), λίγες απουσίες (έκανα 99 πέρυσι γτ δεν άντεχα άλλο), και καλή συμπεριφορά (Παναγίτσα δεν είμαι, η αλήθεια να λέγεται).

Το σχολείο που πάω είναι αρκετά μακριά από εδώ με αποτέλεσμα να χρειάζομαι γύρω στο μισάωρο κάθε μέρα περπατώντας για να πάω και να έρθω. Το κάνω εδώ και 6 χρόνια αυτό και απλά δεν μπορώ άλλο, με κουράζει. Δεν μπορώ. Πρέπει να ξυπνάω πολύ νωρίτερα, άμα αργήσω 2 λεπτά να τρέχω, μερικές φορές ακόμα και με βροχή ή τραυματισμούς στα πόδια.

Και πριν πείτε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και άλλοι πηγαίνουν σχολείο με χειρότερες συνθήκες, οκ, δεν διαφωνώ, αλλά να πεις ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, να πω πάει στο διάολο, αλλά αφού υπάρχει σχολείο στα 2 λεπτά με τα πόδια, γιατί να ταλαιπωριεμαι;

Οπότε θέλω να ρωτήσω, γίνεται, για οποιονδήποτε λόγο, να αλλάξω σχολείο χωρίς να κάνουν την αίτηση οι γονείς μου;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Λένω

Well-known member

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,688 μηνύματα.
Οπότε θέλω να ρωτήσω, γίνεται, για οποιονδήποτε λόγο, να αλλάξω σχολείο χωρίς να κάνουν την αίτηση οι γονείς μου;

Συνεννοήσου με τους γονείς σου να κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες για τη μετεγγραφή σου. Εσύ αν δεν ενηλικιωθείς (δηλ. αν δεν γίνεις 18 ετών) δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις τέτοιες ενέργειες.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top