Μπορεί κάποιος από ΦΠΨ (Φιλοσοφία), με ένα πολύ καλό Μεταπτυχιακό, να εργαστεί σε νοσοκομείο ή σχολείο ως Ψυχολόγος;

marakiloveee

Δραστήριο μέλος

Η marakiloveee αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 533 μηνύματα.
΄Ασε την "αίγλη" εσύ γιατί την έχεις κάνει τσίχλα και τη μασάς επί μήνες!:laugh:
Προσωπικά εγώ προτιμάω τη Φιλοσοφία από τη Φιλολογία.
Θα μου πεις γούστα είναι αυτά!
Γιατί τόσο μίσος ανάμεσα φιλοσοφια και φιλολογία;
 

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

marakiloveee

Δραστήριο μέλος

Η marakiloveee αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 533 μηνύματα.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,231 μηνύματα.
Επαγγελματικά δικαιώματα ψυχολόγου ίσως όχι, αλλά με καλά μεταπτυχιακά και καλές διασυνδέσεις ποτέ δεν ξέρεις, θα μπορούσες να ασχοληθείς με τον κλάδο της ψυχολογίας ή και να συνεισφέρεις. Πλέον όλα τα πεδία έχουν γίνει τόσο διεπιστημονικά που τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι πιο soft.Φυσικά εαν κάποιος ζητάει την x ειδικότητα αυστηρά τότε προφανώς τελειώνει εκεί το ζήτημα, αλλά η πλειοψηφία των δουλειών είναι πιο broad.Τώρα να ανοίξεις δικό σου γραφείο όπως ένας κανονικός ψυχολόγος θα ήταν πολύ δύσκολο, αλλά θα μπορούσες να κάνεις έρευνα στον τομέα της ψυχολογίας φαντάζομαι με ένα διδακτορικό.

Πάντως η προοπτική του να μπεις σε ένα τμήμα,και να το τελειώσεις αποκλειστικά για να δώσεις κατατακτήριες είναι εσφαλμένη για εμένα. Πιστεύω οτι η προοπτική των κατατακτήριων είναι ιδανική για όσους ανέπτυξαν ενδιαφέρον σε έναν έστω και στοιχειωδώς σχετικό κλάδο με το αρχικό τους πτυχίο ή και εντελώς διαφορετικό.
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
@Μακενζι Αν σε απασχολεί η συμβουλευτική, στην Ελλάδα μπορείς με συναφές μεταπτυχιακό ή το ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ - ετήσιο - να εργαστείς σε όσους φορείς του δημοσίου/ιδιωτικού τομέα σχετίζονται με συμβουλευτική σταδιοδρομίας και επαγγελματικού προσανατολισμού.
 
Top