Μπορείς να τελειώσεις δημόσιο ελληνικό ΑΕΙ στα 3-3.5 χρόνια;

Guest 998111

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Και αν ναι, πως;

* Όχι απαραίτητα απόκτηση πτυχίου, αλλά να περάσεις όλα τα μαθήματα νωρίτερα.
 

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Συο εξωτερικό πολλά BSc είναι 3 χρόνια.

Στην Ελλάδα, συνήθως είτε 4 χρόνια, ειτε 5,που αν είσαι τυχερός αναγνωρίζεται ως integrated master.

Καθε ετος είναι δύο εξαμηνα.

Τα εξαμηνα χωρίζονται σε χειμερινα και εαρινά.

Σε κάθε σχολή, το χειμερινό εξαμηνο διδάσκονται μαθήματα των 1,3,5,7, 9(αν υπάρχει) εξαμηνων, και στο θερινό 2,4,6,8,10(αν υπάρχει) εξαμηνο.

Καθε σχολή, σε αφήνει να δηλώσεις συγκεκριμένα μαθήματα ανα εξάμηνο (πχ 8,εκτός αν είσαι επι πτυχίω που είναι 10,τυχαίο παράδειγμα) στα οποία μπορεις να εξεταστείς στο τέλος του εξαμηνου. (Δεν μπορείς να δώσεις ο, τι δεν έχεις δηλώσει. Υπάρχει και η εξεταστική του Σεπτέμβρη η οποία είναι έξτρα από αυτες του χειμερινού και του εαρινού, και μπορείς να δώσεις απο οποιοδήποτε εξάμηνο, αρκεί να το έχεις δηλώσει στα δύο τελευταία εξαμηνα)

Εστω ότι θες να κάνεις δήλωση μαθημάτων στο 5ο εξαμηνο.

Μπορείς να πάρεις μαθήματα από τα 1,3,5 εξαμηνα και πριν δηλώσεις 5ου,υποχρεωτικά βάζεις αυτά που χρωστας πρωτα.

Αν χρωστας 8 απο εξαμηνα 1 και 3,δε βάζεις τίποτα από 5.Και τίποτα να μη χρωστας, δεν νομίζω ότι μπορείς να δηλώσεις υποχρεωτικά 7ου εξαμηνου. Και δε μιλάω καν για ενδεχόμενη ύπαρξη αλυσίδων.

Οποτε, δεν νομίζω ότι γίνεται αυτό που λες.
 

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 5,863 μηνύματα.
Εξαρτάται τη σχολή, έχω γνωστό στη νομική ΑΠΘ που μπορούσε να πάρει μαθήματα από μεγαλύτερο εξάμηνο καί τελείωσε σε 3,5 χρόνια. Στη δική μου σχολή (πρώην ιατρικά εργαστήρια νυν βιοϊατρικες επιστήμες στη Θεσσαλονίκη), όταν ρώτησα καθηγήτρια αν μπορώ να πάρω μαθήματα από μεγαλύτερο εξάμηνο για να τελειώνω έβαλε τα γέλια, με ειρωνεύτηκε, μου είπε ένα ξερό όχι και μετά τό μοιράστηκε με κάτι συμφοιτητές μου από μικρότερα εξάμηνο
 

tsiobieman

Δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 798 μηνύματα.
Και αν ναι, πως;

* Όχι απαραίτητα απόκτηση πτυχίου, αλλά να περάσεις όλα τα μαθήματα νωρίτερα.
Εξαρτάται από τη σχολή . Στη δική μας μπορείς να πάρεις μαθήματα επιλογής από μεγαλύτερα έτη ώστε να καλύψεις τα απαιτούμενα για απόκτηση πτυχίου και να τελειώσεις στα 3.5 έτη. Μιλάμε όμως για τρελό κόπο, είναι κυριολεκτικά σκότωμα.
 

Guest 998111

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Έλα Χριστέ και Παναγιά
Στο εξωτερικό (στην προηγμένη Ευρώπη, βλέπε Μ.Βρετανία, Γερμανία κοκ) τα bachelor's είναι 3 χρόνια.. Και έχεις την δυνατότητα να τελειώσεις 1 εξάμηνο νωρίτερα, δηλαδή θεωρητικά στα 2.5 χρόνια... Στα 22 δηλαδή έχεις τελειώσει (προπτυχιακό & μεταπτυχιακό) και μπαίνεις στην αγορά εργασίας. Και μιλάμε για σοβαρά πανεπιστήμια, που κατάγονται στα καλύτερα του κόσμου.

Το ότι στην Ελλάδα με το ζόρι ξεπερδεύεις από το πανεπιστήμιο (προπτυχιακό & μεταπτυχιακό) το νωρίτερο στα 24, είναι ένα από τα πολλά προβλήματα του συστήματος. Δεν υπάρχει ευελιξία.
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,604 μηνύματα.
ολες οι κουφες ερωτησεις σε αυτο το σαιτ.εχω ακουσει καποιες σπανιες περιπτωσεις σε μεμονωμενες σχολες που τελειωνανε ακομα και στα δυο χρονια ομως μιλαμε για φοιτητες που βγαζανε απολυτο 10 και ειναι τρομερα μυαλα με αμεση φυγη στο εξωτερικο.φυσικα,πολλες σχολες δεν το επιτρεπουν αυτο.καποιες το επιτρεπουν αν και δεν ειμαι σιγουρος....
 

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
Μπορείς να τελειώσεις νωρίτερα τις σπουδές σου (τύπου 3.5 χρόνια στο 4ετες πτυχίο, 4.5 χρόνια στο 5ετες πτυχίο), στην περίπτωση που έχεις το δικαίωμα να παίρνεις μαθήματα και από μεγαλύτερα εξάμηνα σπουδών (μέχρι να συμπληρώσεις τις πιστωτικές μονάδες εξαμήνου, που προβλέπεται στον κανονισμό του Τμήματος ή να κάνεις παράλληλα την πτυχιακή μελέτη χωρίς να περιμένεις να την κάνεις στο τελευταίο εξάμηνο, κ.λπ.), όμως δεν επιτρέπεται να γίνονται αυτά σε όλα τα ΑΕΙ... Από την άλλη, δεν μπορείς τυπικά να είσαι και πτυχιούχος προ της 4ετιας ή 5ετιας κ.λπ., αντίστοιχα... (Ουσιαστικά, δηλαδή, θα περιμένεις να συμπληρωθεί και ο απαιτούμενος χρόνος).
 

Arvacon

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Arvacon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου και μας γράφει απο Αμαλιάδα (Ηλεία). Έχει γράψει 835 μηνύματα.
Από την άλλη, δεν μπορείς τυπικά να είσαι και πτυχιούχος προ της 4ετιας ή 5ετιας κ.λπ., αντίστοιχα... (Ουσιαστικά, δηλαδή, θα περιμένεις να συμπληρωθεί και ο απαιτούμενος χρόνος).
Δε νομιζω πως ισχυει αυτο. Στο ΜΠΕΣ της Σαμου γνωριζω περιπτωση που τελειωσε τη σχολη αντι για 5 σε 4 χρονια και πηρε κανονικα πτυχιο στα 4, οποτε ξεκινησε καπακι μεταπτυχιακο στην ιδια σχολη.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top