Έχω γνωρίσει απόφοιτους τόσο από ΣΕΜΦΕ αλλά και από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην επιστήμη των Μαθηματικών και νομίζω ότι κάπως "αλλιώς" τα ήξεραν τα Μαθηματικά, υπήρχε καλό brand name για την προέλευσή τους. Βέβαια οι απαντήσεις τους δεν ικανοποιούσαν τους καθηγητές Πανεπιστημίου στο Πανεπ.Πατρών.

Οι βαθμοί τους ενώ ήταν αρκετά καλοί, ξαφνικά χαμήλωσαν με εκθετική μείωση. Προσωπικά είχα διαβάσει κάτι σημειώσεις Γραμμικής Άλγεβρας και οι "μέθοδοι" φαίνονταν αρκετά μη ικανοποιητικές απαντήσεις.
Να σημειώσω ότι παρ' όλο τις αστοχίες, παθογένειες και τα προβλήματα που έχουν τα Τμήματα της κυρίως Ελλάδας, εννοείται και θα πρέπει να γίνει σαφές σε όλους εσάς ότι οι μαθηματικές κοινότητες στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Ιωαννίνων έχουν εξαίρετους καθηγητές, ενώ αρκετοί απόφοιτοι των Τμημάτων αυτών διαπρέπουν στο εξωτερικό ή σε άλλες επαγγελματικές κατευθύνσεις (με αρχή το πτυχίο των Μαθηματικών).
Θέλω να πιστεύω ότι η Κρήτη γενικά προωθείται για πολιτικούς και ιστορικούς λόγους.
Σαφώς, έχουν και περισσότερη ζήτηση
Τα μόρια δεν λένε πάντα την πραγματική ζήτηση όσο την εκτιμητέα ζήτηση. Η μάζα του κόσμου που καλείται να επιλέξει μια σχολή, αλλάζει γνώμη με μορφή κύματος καθώς το 95% των φοιτητών δεν είχε σταθερό στόχο. Σε απλά Ελληνικά: δεν ξέρει τι θέλει, όχι μόνο από σπουδές αλλά και από τη ζωή τους. Επομένως, το σύστημα της εκπαίδευσης στηρίζεται σε μια τελείως υποκειμενική άποψη που αυτή διαμορφώνεται με τελείως εσφαλμένα επιχειρήματα, π.χ. οτι η τάδε επιστήμη έχει μέλλον, λεφτά, δόξα κτλ ενώ κάποιος που τη σπουδάζει να τραβάει μανίκι και να μην βλέπει καμία προοπτική. Ή ακόμη κάποιος που τη σπούδασε να παλεύει μέχρι τα 40 του να πληρώσει το νοίκι του γραφείου του. Θέλω να πω ότι σαφώς και υπάρχει μια χ άποψη, αλλά η αγορά δεν ένας αγγελικά πλασμένος χώρος όπου δουλειά βρίσκουν μόνο όσοι σπουδάζουν "επιστήμες με ζήτηση".
Μπορεί κάποιος να σπουδάζει Πληροφορική, και μετά από κάποιο σημείο να μην το έχει. Τόσο απλά. Το Τμήμα έχει προοπτικές αλλά ο χ φοιτητής ή πτυχιούχος δεν το έχει με την επιστήμη αυτή και άρα, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις προοπτικές της.