Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Με τι κριτήρια θα δηλώσετε τις σχολές σας; Θα επιδιώξετε να μείνετε στην πόλη σας; Θα ψιλοκοιτάξετε τη βάση της σχολής; Θα φύγετε από εκεί που μένετε οπωσδήποτε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Συμφωνώ απόλυτα!!Σημειωση, μην εμπιστευεστε τα φροντιστηρια στη συμπληρωση μηχανογραφικου. Συνηθως κανουν βλακειες.
Το μηχανογραφικό πρέπει να το συμπληρώσετε εσείς με ηρεμία. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε είναι τι σας ενδιαφέρει. Η πόλη έρχεται πιο μετά στα κριτήρια.
Συμβουλή μου: εάν δεν τίθεται οικονομικό ζήτημα και "πιάνετε" αντίστοιχη σχολή έξω από την πόλη που θέλετε (πχ αν είστε Αθήνα και πιάνετε Πάτρα ή Σαλόνικα) πηγαίνετε έξω. Αν αρχίσω να αναλύω τους λόγους, θα πρέπει να γράφω μέχρι το βράδυ. Έστω, μην αρχίσετε και βάζετε σχολές της πόλης που μένετε μόνο και μόνο για να μείνετε Αθήνα, αλλά τουλάχιστον βάλτε αυτά που πραγματικά θέλετε.
Και αν θέλετε, εκτός της πόλης που μένουν οι δικοί σας. Το γιατί.... θα το καταλάβετε σε κάνα-δυο χρόνια...
lunatic
Νεοφερμένο μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

με βαση τα προγνωστικα για τις βασεις και το οτι ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ!
Να ρωτήσω και τις δύο γιατί;για σχολές δεν ξέρω ακόμη, έχω μερικές κατα νου βέβαια. Το σίγουρο είναι πως θα δηλώσω και *κυρίως* εκτός Αθηνών. ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ!
![]()

Orlando
Δραστήριο μέλος

μπορει εγω να εχω βγαλει ενα χ αριθμο μοριων και να ειμαι σιγουρος οτι περναω πχ Βολο, θα ψαξω πληροφοριες για τη σχολη και αν δεν μ'αρεσει η δεν ακουσω καλα λογια και τετοια τα μαζευω και παω πχ Γιαννενα ...
Δεν ειναι απαραιτητο οτι οι περιοχες με τις υψηλοτερες βασεις εχουν και τις καλυτερες σχολες...

lunatic
Νεοφερμένο μέλος

δεν εχω και πολλες επιλογες...με τα μορια που εβγαλα τον ιουνιο θα μπορουσα να περασω καπου εξω απο τη πολη μου, μα δεν τις δηλωσα καν διοτι οι γονεις μου δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να με βοηθησουν να μετακομισω αλλου ασε που ολη η ιδεα δεν μου αρεσει.Μετακομισεις, τρεχαματα,ενοικια,μια αγνωστη(σχεδον...μην το κανουμε και μελο) πολη.Αλλωστε απο το καλοκαιρακι θα πιασω καμια δουλεια και σιγα-σιγα ολα θα μπουν στο δρομο τους αρκει βεβαια να περασω.....
α και δεσποινα γιατι δεν θα μετακομισεις αν περασεις αθηνα??
Anarki
Διάσημο μέλος

Anarki
Διάσημο μέλος

Anarki
Διάσημο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Έχω πει και παραπάνω, όλα αυτά ισχύουν αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα.dear γιωργο,
δεν εχω και πολλες επιλογες...με τα μορια που εβγαλα τον ιουνιο θα μπορουσα να περασω καπου εξω απο τη πολη μου, μα δεν τις δηλωσα καν διοτι οι γονεις μου δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να με βοηθησουν να μετακομισω αλλου ασε που ολη η ιδεα δεν μου αρεσει.Μετακομισεις, τρεχαματα,ενοικια,μια αγνωστη(σχεδον...μην το κανουμε και μελο) πολη.Αλλωστε απο το καλοκαιρακι θα πιασω καμια δουλεια και σιγα-σιγα ολα θα μπουν στο δρομο τους αρκει βεβαια να περασω.....
α και δεσποινα γιατι δεν θα μετακομισεις αν περασεις αθηνα??

Το καλό του να περάσεις εκτός είναι.... ότι γίνεσαι ανεξάρτητος φυσικά.

Δεν είναι κάποια "επανάσταση" ή κάτι τέτοιο. Είναι ανάγκη του ανθρώπου. Πιο εύκολα γίνεται στα 18 παρά στα 23 ή στα 25.
Και το ανεξάρτητος σημαίνει: διαχειρίζομαι τα οικονομικά μου, ψωνίζω, μαγειρεύω, καθαρίζω το σπίτι μου, πλένω τα πιάτα, πληρώνω λογαριασμούς / κοινόχρηστα, κτλ...
Απλά πράγματα, αλλά ουσιώδη. :iagree:
miv
Επιφανές μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Ακριβώς όμως λόγω του ότι θα μένουν μόνοι τους, θα μάθουν γρήγορα.Υπαρχουν ομως και καποια παιδια που δε μπορουν να ανταποκριθουν αμεσα στις αναγκες της ανεξαρτητοποιησης. Και δε νομιζω οτι ειναι καλο να ανεβαινει καθε σαββατοκυριακο η μαμα να πλενει ρουχα και να μαγειρευει...

"Ανάγκας θεοί πείθονται."
astathmitos
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.