Μετεγγραφή από ΑΠΘ για εκπα

ELLIPAR

Νεοφερμένος

Η ELLIPAR αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα! Έδωσα πανελλήνιες το 2023 και πέρασα νομικη ΑΠΘ ενώ ήθελα εκπα. Έχασα το εκπα για 100 μόρια. Δεν έκανα αίτηση για μετεγγραφή φέτος γιατί το έχασα λίγο με τις προθεσμίες και θεώρησα ότι δεν θα την πάρω έτσι κι αλλιώς, όποτε θα κάνω το πρώτο μου έτος σίγουρα στο ΑΠΘ. Πιστεύετε ότι έχω πιθανότητες να την πάρω του χρόνου με 10%; Δεν πληρώ κανένα απ τα κριτήρια όμως γνωρίζω ότι την έχασα για λίγα μόρια όποτε θεωρώ ότι δεν χάνω κάτι να δοκιμάσω. Επίσης, αν όντως πάρω την μετεγγραφή, θα πρέπει να ξανά δωσω μαθήματα που στο ΑΠΘ πέρασα; Κι αν ναι, ποια; Το θεωρώ πολύ χαζό να δωσω μαθήματα που έχω περάσει και δεν ξέρω αν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία..
 

HelloWorld

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ψηφιακών Τεχνών & Κινηματογράφου ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 210 μηνύματα.
1701015015643.png

Από τον αριθμό εισηχθέντων βλέπω πως η Νομική Αθηνών consistently παίρνει 24-26 άτομα κάθε χρόνο μέσω του 6%. Πάμε να βγάλουμε ένα μέσο όρο τώρα:

1701015472486.png


Κατά μέσο όρο λοιπόν, η διαφορά ανάμεσα σε μηχανογραφικό 90% και 6%(πρώτη χρονιά για 10% δηλαδή) είναι στα 144 μόρια. Το 2021 ήταν στα 50 μόρια, αλλά εδώ θέλω να πω πως η σχολή πήρε 21 άτομα αντί για τα 24 με 26 που παίρνει συνήθως.

Γνώμη μου, αν είναι ακριβώς 100 ή και λίγο λιγότερο, λογικά μάλλον θα είσαι οκ.

Επίσης, αν όντως πάρω την μετεγγραφή, θα πρέπει να ξανά δωσω μαθήματα που στο ΑΠΘ πέρασα;
Νομίζω θα πρέπει να ρωτήσεις τους καθηγητές σου αν μπορούν να στα αναγνωρίσουν. Οπότε πρέπει το περιεχόμενο τους να είναι αρκετά παρόμοιο με το αντίστοιχο της Αθήνας. Για παραπάνω πληροφορίες δεν ξέρω να σου πω.
 

Drglitterstar

Δραστήριο μέλος

Η Drglitterstar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 420 μηνύματα.
Κοίταξα λίγο για νομική και συνήθως η βάση του 10% πέφτει πάνω από 100 μόρια άρα έχεις αρκετές πιθανότητες.

Θα πρέπει να μιλήσεις με την γραμματεία της νομικής ΕΚΠΑ για το εάν αναγνωρίσουν έτος.

Εάν με το καλό μπεις θα πρέπει να κοιτάξεις ποια μαθήματα έχουν ίδια ύλη τότε θα μπορείς να ζητήσεις αναγνώριση. Ακόμα και για ένα κεφάλαιο μπορεί να μην στα αναγνωρίσουν. Τα μη κοινά προφανώς θα πρέπει να τα δώσεις.
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,143 μηνύματα.
Στο πρώτο σκέλος επαφίομαι στα λεχθέντα των προηγούμενων.

Το σίγουρο είναι πως αν με το καλό πας ΕΚΠΑ, μπορείς να κάνεις αίτηση για τα μαθήματα που έχεις περάσει και αν διαπιστωθεί συγγένεια ύλης πάνω από κάποιο ποσοστό (υπάρχει σε ΦΕΚ που βαριέμαι να ψάξω τώρα) είναι υποχρεωμένοι να σου τα δεχτούν.

Οπότε πέρνα τα μαθήματα για να είσαι καλυμμένη και μην αγχώνεσαι για την αναγνώριση όταν πας.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Edit: άντε ρε κουφάλες κάθισα και το έψαξα.

Άρθρο 35 του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top