Μεταπτυχιακό ή διδακτορικό εξ αποστάσεως;

elewnora

Νεοφερμένος

Η elewnora αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Αξίζει να κάνει κάποιος σπουδές εξ αποστάσεως σε ξένο πανεπιστήμιο;
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 2,594 μηνύματα.

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nicole1982 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (Αθήνα). Έχει γράψει 299 μηνύματα.
Αξίζει να κάνει κάποιος σπουδές εξ αποστάσεως σε ξένο πανεπιστήμιο;
Έχω κάνει το πρώτο έτος του μεταπτυχιακού σε Γαλλικό πανεπιστήμιο, εντελώς εξ αποστάσεως και έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Βέβαια, προς το παρόν δεν το έχω αναγνωρίσει στην Ελλάδα γιατί θα έπρεπε να συνεχίσω και στο δεύτερο έτος, αλλά...δεν προλάβαινα. Αν ξέρεις γαλλικά, υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια που προσφέρουν εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά. Σε κάποια από αυτά οι γνώσεις ελέγχονται με εξετάσεις σε άλλα με εργασίες. Αν υπάρχουν γραπτές εξετάσεις στο τέλος του εξαμήνου, ορισμένα πανεπιστήμια δίνουν τη δυνατότητα να τις δίνει ο φοιτητής σε εξεταστικό κέντρο της χώρας του με συγκεκριμένη, όμως, οικονομική επιβάρυνση. Επίσης, γενικότερα η αναγνώριση των εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών είναι πολύ πιο εύκολη από εκείνη των προπτυχιακών, αν θες να το αναγνωρίσεις είτε ακαδημαϊκά είτε επαγγελματικά.Και...αυτο το λέω γιατί στα προπτυχιακά εξ αποστάσεως για την ακαδημαϊκή αναγνώριση τίθενται ορισμένα εμπόδια, ενώ για την επαγγελματική είναι πιο εύκολα τα πράγματα.Οπότε, τη στιγμή που εσύ ενδιαφέρεσαι για μεταπτυχιακό, δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Επίσης, τα περισσότερα πανεπιστήμια της Γαλλίας είναι δημόσια και έχουν ένα ελάχιστο ποσό εγγραφής τον χρόνο 240-500 περίπου. Οπότε, ναι, για τη συγκεκριμένη χώρα, αξίζει να το κοιτάξεις.
Έχω δει, επίσης, ότι και η Σουηδία προσφέρει εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά, αν γνωρίζεις αγγλικά σε πολύ καλό επίπεδο και για τους Ευρωπαίους είναι δωρεάν. Το κακό, όμως, είναι ότι δεν έχει και τεράστια ποικιλία σε γνωστικά αντικείμενα.
Για τις άλλες χώρες δεν γνωρίζω καθόλου.
 

elewnora

Νεοφερμένος

Η elewnora αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Ευχαριστώ πολύ! Δε με απασχολεί τόσο να το αναγνωρίσω τυπικά γιατί εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, παρά μόνο η ποιότητα σπουδών. Αφού είναι διαδεδομένη τέτοιου τύπου εκπαίδευση, θα κανω μια έρευνα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top