Μάθημα ζωής από τη Μελέκ Ιπέκ που είχε σκοτώσει τον σύζυγο και βασανιστή της – Έδωσε εξετάσεις για το πανεπιστήμιο

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,604 μηνύματα.
Μαθήματα ζωής δίνει η 31χρονη Μελέκ Ιπέκ, η οποία έμεινε στη φυλακή για 108 ημέρες όταν σκότωσε τον σύζυγο-βασανιστή της και αποφυλακίστηκε πριν δύο μήνες.
Η 31χρονη μητέρα δύο παιδιών έδωσε εξετάσεις για να περάσει στο πανεπιστήμιο. Όνειρό της είναι να ασχοληθεί με τα Μαθηματικά.

Όπως δήλωσε σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, eίναι η τρίτη της προσπάθεια για να περάσει στη συγκεκριμένη σχολή, ενώ ανέφερε πως από το άγχος και τον ενθουσιασμό της δεν μπορούσε να κοιμηθεί τη νύχτα.


«Ακόμα κι αν δεν περάσω φέτος, θα ξαναδώσω του χρόνου», δήλωσε έχοντας στο πλάι της τη μια κόρη της και τον αδερφό της.
Αφού έδωσε τις εξετάσεις, έστειλε ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες του κόσμου: «Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να καταφέρουμε σε αυτή τη ζωή. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αφήστε τις γυναίκες να διαβάσουν και να σταθούν στα πόδια τους».

Η ιστορία της Μελέκ Ιπέκ​

Η Μελέκ Ιπέκ γινόταν συστηματικά έρμαιο των βίαιων και ερωτικών φετίχ του συζύγου της, ο οποίος την έδενε, τη βασάνιζε, τη βίαζε, την ξυλοκοπούσε και την υπέβαλλε σε σαδιστικές δοκιμασίες, συχνά, υπό το αθώο και τρομαγμένο βλέμμα των δύο ανήλικων παιδιών τους.
Τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από ένα ακόμη πολύωρο μαρτυρικό βασανιστήριο, έχοντας ικετέψει τον άντρα της μπροστά στα παιδιά τους να μη τη σκοτώσει, ενώ εκείνος τη σημάδευε με καραμπίνα, κι αφού αναγκάστηκε να μείνει για για ένα ολόκληρο βράδυ γυμνή και δεμένη στο πάτωμα ενός δωματίου, πήρε την απόφαση να σώσει τον εαυτό της, μα πρωτίστως τα δύο της παιδιά.

«Όταν η πόρτα του δωματίου άνοιξε απότομα, εγώ στεκόμουν στην άκρη, τρόμαξα και το όπλο εκπυρσοκρότησε», περιγράφει η ίδια, μεταξύ των σοκαριστικών περιγραφών των καθημερινών βασανιστηρίων που υπέμενε για μία και πλέον δεκαετία.
Η Μελέκ Ιπέκ τηλεφώνησε η ίδια στην αστυνομία για να ειδοποιήσει ότι μόλις είχε σκοτώσει τον άντρα της. Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο, όπου τη βρήκαν χτυπημένη και με χέρια δεμένα.
Πέρασε 108 μέρες στη φυλακή όταν τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε στα τέλη Απριλίου την απελευθέρωσή της. Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου η Μελέκ ξέσπασε σε κλάματα ενώ «λύγισε» μόλις αντίκρισε και έσφιξε στην αγκαλιά της τις κόρες της.

Πλέον, μαζί με τις δύο κόρες της μένει στην κατοικία της οικογένειας της στο χωριό Kovanlik.
 

allall1

Δραστήριο μέλος

Ο Bilbo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 707 μηνύματα.
Δυστυχώς ακόμα χαιρόμαστε με αποφάσεις δικαστηρίων που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητες.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,604 μηνύματα.
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

globglogabgalab

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Αποστολία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 152 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Δυστυχώς ακόμα χαιρόμαστε με αποφάσεις δικαστηρίων που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητες.

Το κακό με αυτή τη χώρα και τη νοοτροπία τους είναι ότι ακόμη και στην Ευρώπη όταν πάνε να ζήσουν οι Τούρκοι, κουβαλάνε μαζί όλη την "Τουρκίλα" τους κάτι σαν φυλαχτό. Από την εμπειρία μου με πολλά έθνη (και από ισλαμικές χώρες) θεωρώ πως μόνο οι Τούρκοι ξεχωρίζουν στο δυτικό κόσμο. Τους καταλαβαίνεις αμέσως είτε από την εκφορά του ρρ είτε από τον γενικό τρόπο συμπεριφοράς τους. Δεν νοείται Τουρκάλα φοιτήτρια ζει μόνη της σε Ευρωπαϊκή χώρα. Ακόμη και αν ισχυρισθεί ότι είναι ελεύθερη για να δεχθεί φλερτ, κάποιος Τούρκος σερνικός θα εμφανιστεί ξαφνικά για να δείξει πολιτισμό που συνήθως αρχικά θα συστηθεί ως αδερφός ή θείος και μετά ως το αγόρι ή σύζυγός της.

Τις κοπέλες αυτές τις αρραβωνιάζουν από πολύ νεαρές με το που πατήσουν τα 20-25 και όταν είναι να πάνε για σπουδές (μεταπτυχιακά κτλ) τις παντρεύουν πριν το ταξίδι κυρίως. Γενικά το συνοικέσιο στη γείτονα χώρα γίνεται με πιεστικούς όρους για να μην "βγει" το όνομα της οικογένειας και φυσικά η κοπέλα δεν έχει άποψη για την ποιότητα του γαμπρού. Βλέπεις πολύ όμορφες κοπέλες, με πολύ καλές σπουδές και χωρίς μαντήλα να είναι σε σχέσεις, σαν κούκλες, τελείως δυστυχισμένες, δίπλα στον σύντροφό τους (σύζυγο) Τούρκο που μπορεί να είναι επίσης φοιτητής (βιτρίνα) μόνο και μόνο για να είναι συνοδός τους για τις σπουδές τους...μην τυχόν και τις φλερτάρει κάποιος κανονικός συμφοιτητής. Αν τις ρωτήσεις πως πάει η σχέση τους ή ο γάμος τους, θα σου πουν τα καλύτερα γιατί έχουν φάει τέτοια πλύση και ψυχολογική καταπίεση που δεν τολμάνε να αμφισβητήσουν την ιερή άποψη του πατέρα και του θείου τους που έκαναν τη "δουλειά" της γνωριμίας στα πλαίσια του Κορανίου. Ακόμη και ξύλο να τρώνε από το αγόρι τους, εννοείται ότι τον θεωρούν ως τον καλύτερο όλων των ανδρών.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top