MikrosMpogdanos
Νεοφερμένο μέλος
Ο MikrosMpogdanos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλησπέρα σας!
Είμαι πρωτοετής φοιτητής στην κομμοτηνή,είμαι εδώ περίπου 1 μήνα στηην νομική της πόλης,και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:
Δέν μου αρέσει το αντικείμενο.Η αλήθεια είναι οτι δεν έχει περάσει ουσιαστικό χρονικό διάστημα,όμως νιώθω πραγματικά οτι δέ μου πάει η σχολή.Την δήλωσα εξ'αρχής γιατί αυτό ήθελε η οικογένεια,και απο την κατεύθυνση που διάλεξα αυτό ήταν διατεθημένη να ακολουθήσω,ώστε να με συντηρεί όσο εγώ θα σπούδαζα. Λόγω του οτι δέ την παλεύω σκέφτομαι τις επιλογές που έχω εφόσον θέλω να αλλάξω δρόμο και σκέφτομαι να ξαναδώσω πανελλήνιες απο το πεδίο των θετικών επιστημών.Έχω να ασχοληθώ ουσιαστικά με τα της θετικής απο την 1η λυκείου.Στα μαθηματικά κράτησα ενα οκ υπόβαθρο,ήξερα λίγο πολύ τί μου γίνεται,όμως για τα άλλα δέ μπορώ να πώ το ίδιο.Θέλω να κάνω μια καινούργια αρχή,και νομίζω οτι γενικότερα η στροφή προς τα εκεί δεν με κάνει να αισθάνομαι άβολα σε σχέση με την σχολή που είμαι τώρα. Ξέρω οτι είμαι πολύ πίσω,αλλά πρέπει απο κάπου να αρχίσω,και αν δώ οτι το πάω,να το τρέξω.Σε αυτό το σενάριο απο πού πρέπει να αρχίσω; Μπορώ να διαβάσω μόνος και να πάω να δώσω;Μπορώ να δουλεύω και να κάνω ταυτόχρονα προετοιμασία;Συγνώμη για το αλλόκοτο του πόστ,αλλά δε μπορώ άλλο,πρέπει να βρώ μια λύση να αρχίσω να παίρνω μπρός.Τί με συμβουλεύετε να κάνω,πώς να αρχίσω τί βιβλία να πάρω; Οι δικοί μου που τους λέω οτι δέ γουστάρω τη σχολή,ούτε το τί με περιμένει στα της εργασίας,είναι αδιάφοροι και αλλάζον θέμα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Είμαι πρωτοετής φοιτητής στην κομμοτηνή,είμαι εδώ περίπου 1 μήνα στηην νομική της πόλης,και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:
Δέν μου αρέσει το αντικείμενο.Η αλήθεια είναι οτι δεν έχει περάσει ουσιαστικό χρονικό διάστημα,όμως νιώθω πραγματικά οτι δέ μου πάει η σχολή.Την δήλωσα εξ'αρχής γιατί αυτό ήθελε η οικογένεια,και απο την κατεύθυνση που διάλεξα αυτό ήταν διατεθημένη να ακολουθήσω,ώστε να με συντηρεί όσο εγώ θα σπούδαζα. Λόγω του οτι δέ την παλεύω σκέφτομαι τις επιλογές που έχω εφόσον θέλω να αλλάξω δρόμο και σκέφτομαι να ξαναδώσω πανελλήνιες απο το πεδίο των θετικών επιστημών.Έχω να ασχοληθώ ουσιαστικά με τα της θετικής απο την 1η λυκείου.Στα μαθηματικά κράτησα ενα οκ υπόβαθρο,ήξερα λίγο πολύ τί μου γίνεται,όμως για τα άλλα δέ μπορώ να πώ το ίδιο.Θέλω να κάνω μια καινούργια αρχή,και νομίζω οτι γενικότερα η στροφή προς τα εκεί δεν με κάνει να αισθάνομαι άβολα σε σχέση με την σχολή που είμαι τώρα. Ξέρω οτι είμαι πολύ πίσω,αλλά πρέπει απο κάπου να αρχίσω,και αν δώ οτι το πάω,να το τρέξω.Σε αυτό το σενάριο απο πού πρέπει να αρχίσω; Μπορώ να διαβάσω μόνος και να πάω να δώσω;Μπορώ να δουλεύω και να κάνω ταυτόχρονα προετοιμασία;Συγνώμη για το αλλόκοτο του πόστ,αλλά δε μπορώ άλλο,πρέπει να βρώ μια λύση να αρχίσω να παίρνω μπρός.Τί με συμβουλεύετε να κάνω,πώς να αρχίσω τί βιβλία να πάρω; Οι δικοί μου που τους λέω οτι δέ γουστάρω τη σχολή,ούτε το τί με περιμένει στα της εργασίας,είναι αδιάφοροι και αλλάζον θέμα.
smarw
Δραστήριο μέλος
Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 632 μηνύματα.
Αν θες να ξαναδώσεις ειδικά από άλλο πεδίο δεν είναι καλή ιδέα να δουλέψεις, τουλάχιστον κατά τη δική μου άποψη. Θα χρειαστείς βοήθεια στα μαθήματα. Και επίσης αν είσαι από άλλη πόλη γύρνα σπίτι σου και ξεκίνα εκεί την προετοιμασία σου. Δεν είσαι πίσω με τίποτα, υπάρχουν άτομα που κάνουν μια νέα αρχή στα 40 και βάλε εσύ είσαι μόνο ένα μήνα στη σχολή. Βέβαια επειδή το διάστημα είναι πολύ μικρό ξανασκέψου το γιατί ουσιαστικά δεν έχεις ακριβώς εικόνα πως είναι η σχολή.
MikrosMpogdanos
Νεοφερμένο μέλος
Ο MikrosMpogdanos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!!! Υποθέτω οτι για να υπάρχουν 40ρηδες που ξεκινούν απο το ¨0¨ και πετυχαίνουν,μπορώ και εγώ! Και όντως,να αποκτήσω περισσότερη έκθεση στην σχολή μόνο καλό θα μου έκανε,τι ένας μηνας,τι 3 για παράδειγμα,ως προς τον χρόνο το ίδιο λίγο πολύ θα είναι.Αν θες να ξαναδώσεις ειδικά από άλλο πεδίο δεν είναι καλή ιδέα να δουλέψεις, τουλάχιστον κατά τη δική μου άποψη. Θα χρειαστείς βοήθεια στα μαθήματα. Και επίσης αν είσαι από άλλη πόλη γύρνα σπίτι σου και ξεκίνα εκεί την προετοιμασία σου. Δεν είσαι πίσω με τίποτα, υπάρχουν άτομα που κάνουν μια νέα αρχή στα 40 και βάλε εσύ είσαι μόνο ένα μήνα στη σχολή. Βέβαια επειδή το διάστημα είναι πολύ μικρό ξανασκέψου το γιατί ουσιαστικά δεν έχεις ακριβώς εικόνα πως είναι η σχολή.
smarw
Δραστήριο μέλος
Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 632 μηνύματα.
Απο θετική ποιες σχολές σε ενδιαφέρουν;
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.266 μηνύματα.
Αμα σε πνιγουν τα μαθηματα της νομικης εκει σηκω φυγε.
Εχεις την οξυδερκια να διεκδικησεις θετικα και προσοδοφορα.
Αλλα οπως λεει και η @smarw πες κανενα ενδιαφερον
Αλλα οπως λεει και η @smarw πες κανενα ενδιαφερον
Marina_Garida
Νεοφερμένο μέλος
Η Marina_Garida αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών, Μαθήτρια Γ' λυκείου και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Φέτος δίνω Πανελλαδικές -σε νιώθω. Πολλά παιδιά είναι χαμένα, δεν ξέρουν τι θέλουν να περάσουν, "όπου βγει, δουλειά να 'ναι" αλλά δυστυχώς δεν πάει έτσι...
Κινούνται βάσει της γνώμης των γονιών τους και τις προσδοκίες τους, κινούνται βάσει της απορρόφησης στην αγορά εργασίας (πχ στον τομέα της πληροφορικής), κινούνται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα θέλω τους και πολλές φορές τις ικανότητες τους... όμως, δεν είναι ποτέ αργά να βρούμε τον σωστό δρόμο
. Έχεις μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου, δηλαδή χρόνος για αλλαγή υπάρχει, το ερώτημα όμως είναι αν διαθέτεις την πειθαρχία και την αποφασιστικότητα για αυτήν.
Βέβαια, πρέπει, προτού προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια, να έχεις κατασταλάξει, όσον αφορά το ΤΙ είναι το θετικό πεδίο και ΠΟΥ μπορεί να σε οδηγήσει. Εκ πείρας, πρέπει να διαθέτεις μαθηματική σκέψη, πράγμα που ωστόσο διαθέτουν αρκετοί θεωρητικοί (τα αρχαία χρειάζονται τέτοια σκέψη πολλές φορές). Έπειτα, η φυσική είναι pure logic, είτε το έχεις είτε δεν το έχεις, ενώ χημεία είναι ανά κεφάλαια λογική, θεωρία, ή συνδυασμός και των δύο (πάντως σε καμία περίπτωση -κατ' εμέ πάντα- ίδιου επιπέδου δυσκολίας με τα προηγούμενα... απλά κάποιες φορές βαρετή...).
Όπως ρώτησε και η smarw για τί σχολές θετικής σκέφτεσαι; Γιατί υπάρχει και το πεδίο των Οικονομικών (Μαθηματικά -Οικονομία-Πληροφορική) αλλά και της Υγείας, με μοναδική διαφορά στα εξεταζόμενα μαθήματα την Βιολογία (εμπέδωση αρκετά ενδιαφέρουσας θεωρίας και ασκήσεις-προβλήματα που εκτός αυτής προϋποθέτουν λογική σκέψη) αντί των μαθηματικών. Βέβαια, για να απαντήσεις σε ένα τέτοιο ερώτημα πρέπει να διαθέτεις αυτογνωσία, ή τουλάχιστον να την αποκτήσεις. Αναρωτήσου πρώτα από όλα σε τί είσαι καλός, και έπειτα τί απολαμβάνεις να κάνεις που προϋποθέτει αυτές τις ικανότητες.
Για την προετοιμασία σου, θα σου πρότεινα την αναζήτηση βοήθειας σε περίπτωση που δεν υφίσταται δυνατή η ανταπόκριση σου με προσωπική δουλειά σε κάποιο μάθημα. Προαπαιτούμενες οι γνώσεις της άλγεβρας στην α' και β' Λυκείου, αλλά και της φυσικής, ειδικά της β' στην οποία δίνεται έμφαση ιδιαίτερη σε κομμάτια της α' λυκείου. Χημεία α' λυκείου πολύ σημαντική, εξίσου της β' αν και πολλά σημεία αυτής θα τα βρεις μπροστά σου και στην ύλη της γ' (εκτός από την ονοματολογία ενώσεων, αυτή πρέπει να είναι κατοχυρωμένη γνώση από την προηγούμενη τάξη).
Τώρα, δουλειά και διάβασμα δεν είναι αδύνατο, αλλά σίγουρα εξαντλητικό. Βέβαια, και εμείς της Γ' ξυπνάμε εφτά, γυρνάμε δύο, και διαβάζουμε (λες και έχουμε δουλειά δηλαδή...). Οπότε, η απάντηση στο αν θα εργάζεσαι ταυτόχρονα ή όχι, και πόσες ώρες, βασίζεται στις δικές σου αντοχές.
Βέβαια, ΑΝ είσαι σίγουρος ότι δεν σου ταιριάζει η νομική, ή η θεωρητική κατεύθυνση. Γιατί, αν υπάρχει κάποια άλλη σχολή που προϋποθέτει το 1ο πεδίο, μπορείς να κάνεις αίτηση για 10%. Ελπίζω να βοήθησα
Κινούνται βάσει της γνώμης των γονιών τους και τις προσδοκίες τους, κινούνται βάσει της απορρόφησης στην αγορά εργασίας (πχ στον τομέα της πληροφορικής), κινούνται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα θέλω τους και πολλές φορές τις ικανότητες τους... όμως, δεν είναι ποτέ αργά να βρούμε τον σωστό δρόμο
. Έχεις μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου, δηλαδή χρόνος για αλλαγή υπάρχει, το ερώτημα όμως είναι αν διαθέτεις την πειθαρχία και την αποφασιστικότητα για αυτήν.Βέβαια, πρέπει, προτού προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια, να έχεις κατασταλάξει, όσον αφορά το ΤΙ είναι το θετικό πεδίο και ΠΟΥ μπορεί να σε οδηγήσει. Εκ πείρας, πρέπει να διαθέτεις μαθηματική σκέψη, πράγμα που ωστόσο διαθέτουν αρκετοί θεωρητικοί (τα αρχαία χρειάζονται τέτοια σκέψη πολλές φορές). Έπειτα, η φυσική είναι pure logic, είτε το έχεις είτε δεν το έχεις, ενώ χημεία είναι ανά κεφάλαια λογική, θεωρία, ή συνδυασμός και των δύο (πάντως σε καμία περίπτωση -κατ' εμέ πάντα- ίδιου επιπέδου δυσκολίας με τα προηγούμενα... απλά κάποιες φορές βαρετή...).
Όπως ρώτησε και η smarw για τί σχολές θετικής σκέφτεσαι; Γιατί υπάρχει και το πεδίο των Οικονομικών (Μαθηματικά -Οικονομία-Πληροφορική) αλλά και της Υγείας, με μοναδική διαφορά στα εξεταζόμενα μαθήματα την Βιολογία (εμπέδωση αρκετά ενδιαφέρουσας θεωρίας και ασκήσεις-προβλήματα που εκτός αυτής προϋποθέτουν λογική σκέψη) αντί των μαθηματικών. Βέβαια, για να απαντήσεις σε ένα τέτοιο ερώτημα πρέπει να διαθέτεις αυτογνωσία, ή τουλάχιστον να την αποκτήσεις. Αναρωτήσου πρώτα από όλα σε τί είσαι καλός, και έπειτα τί απολαμβάνεις να κάνεις που προϋποθέτει αυτές τις ικανότητες.
Για την προετοιμασία σου, θα σου πρότεινα την αναζήτηση βοήθειας σε περίπτωση που δεν υφίσταται δυνατή η ανταπόκριση σου με προσωπική δουλειά σε κάποιο μάθημα. Προαπαιτούμενες οι γνώσεις της άλγεβρας στην α' και β' Λυκείου, αλλά και της φυσικής, ειδικά της β' στην οποία δίνεται έμφαση ιδιαίτερη σε κομμάτια της α' λυκείου. Χημεία α' λυκείου πολύ σημαντική, εξίσου της β' αν και πολλά σημεία αυτής θα τα βρεις μπροστά σου και στην ύλη της γ' (εκτός από την ονοματολογία ενώσεων, αυτή πρέπει να είναι κατοχυρωμένη γνώση από την προηγούμενη τάξη).
Τώρα, δουλειά και διάβασμα δεν είναι αδύνατο, αλλά σίγουρα εξαντλητικό. Βέβαια, και εμείς της Γ' ξυπνάμε εφτά, γυρνάμε δύο, και διαβάζουμε (λες και έχουμε δουλειά δηλαδή...). Οπότε, η απάντηση στο αν θα εργάζεσαι ταυτόχρονα ή όχι, και πόσες ώρες, βασίζεται στις δικές σου αντοχές.
Βέβαια, ΑΝ είσαι σίγουρος ότι δεν σου ταιριάζει η νομική, ή η θεωρητική κατεύθυνση. Γιατί, αν υπάρχει κάποια άλλη σχολή που προϋποθέτει το 1ο πεδίο, μπορείς να κάνεις αίτηση για 10%. Ελπίζω να βοήθησα

Searching
Νεοφερμένο μέλος
Ο Searching αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ και μας γράφει από Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 64 μηνύματα.
Οι πρώτες 4 εβδομάδες δεν αρκούν σε καμία περίπτωση για να εισαχθείς σε μια επιστήμη(ούτε το αν η νομική είναι επιστήμη ή όχι δεν το ανακαλύπτεις σε τόσο μικρό διάστημα).Ίσως η έντονη αυτή αποθάρρυνση να οφείλεται στον ιδιαίτερα θεωρητικό χαρακτήρα του πρώτου διαστήματος.Ως πρωτοετής του τμήματος του Εκπα σε καταλαβαίνω εν μέρει,αν ισχύει αυτό.Η @Marina_Garida αναφέρθηκε έμμεσα,μεταξύ άλλων,σε μια σημαντική παράμετρο,που οφείλεις να λάβεις υπ'όψιν στην παρούσα φάση.Την θετική ή τέλος πάντων τη μαθηματική σκέψη,που αναφέρθηκε στο προηγούμενο σχόλιο,πράγματι η πλειοψηφία των υποψηφίων της θεωρητικής,δηλαδή όσοι σε γενικές γραμμές κινούνται στην βάση στα σχετικά μαθήματα,όπως και στα Αρχαία,δεν την διαθέτει.Η νομική,βέβαια,δεν είναι μια επιστήμη της θεωρίας,αλλά της πράξης,δηλαδή εφαρμοσμένη.Στον πρώτο μήνα,τι πρακτικά θέματα να προσεγγίσει κανείς;
Προφανώς οι έννομες σχέσεις που ρυθμίζονται απο το δίκαιο εξετάζονται θεωρητικά,καθώς πρόκειται για μια ανθρωπιστική επιστήμη,αλλά η αποστήθιση ή και θεωρητική ανάλυση δεν είναι η ουσία.Τη νομική σκέψη,συνήθως,άμα σε ζητήματα λογικής και μαθηματικών δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα,πώς θα την αναπτύξεις χωρίς συνεχή εξάσκηση,και πάλι,και πάλι εξάσκηση;Μήπως στο σημείο αυτό σου θυμίζω πως γίνεται κανείς καλύτερος στα μαθηματικά;Το α και το ω σου δεν θα είναι οι ομολογουμένως απαραίτητες θεωρητικούρες(τις οποίες αν τα 17 χιλιάδες περίπου μόρια που έγραψες δεν είναι τυχαία,σε περιορισμένες έστω διαστάσεις,αποδεδειγμένα μπορείς να αφομοιώνεις),αλλά η κατάστρωση του δικανικού συλλογισμού μέσω της αξιοποίησης των κατάλληλων πάντοτε μεθοδολογικών εργαλείων.Επαναλαμβάνω,αν η επίδοσή σου δεν συνεπάγεται πως σου αρέσει η θεωρία,αλλά και να επιλύεις μέσω αυτής και των εργαλείων που ανέφερα, προβλήματα που άπτονται των βιοτικών,έννομων σχέσεων,μην το σκέφτεσαι ούτε στιγμή.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΗΛΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΙ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ.Για να το ανακαλύψεις όμως αυτό η επένδυση σε χρόνο,προσπάθεια και ψάξιμο είναι αναπόφευκτη.Εξυπακούεται πως,αν μισείς την θεωρητική διάσταση,υπάρχουν πολλές,αμέτρητες εναλλακτικές.
MikrosMpogdanos
Νεοφερμένο μέλος
Ειλικρινά είμαι πολύ ό,τι νά ναι αλλά τώρα κάθομαι και βλέπω τις σχολές.Στην τρίτη γυμνασίου είχα προσπαθήσει να τα πάω καλά σε όλα τα μαθήματα,και είδα οτι εφόσο τα καταλάβαινα,πραγματικά όλα μου άρεσαν.Στην πτώτη λυκείου παρ'ότι είχα πάρει τον δρόμο μου,συνέχισα ναα προσπαθώ και έτσι τα πήγα μια χαρά βιολογία(νμζ καπου στα 16 έγραφα),μαθηματικά ειχα διακυμάνσεις απο 12 εως και 18, χημεία αντίστοιχα με βιολογία,και φυσική (συγχωρέστε μου την έκφραση) τα σκάτωνα.Πληροφορική δέν έδωσα ποτέ ουσιαστικά βάση και είχα την ανάλογη κατανόηση... Η αλήθεια είναι οτι θα ήθελα και οι της θετικής να επισημάνετε ποιές σχολές ενδείκνυνται για ποία μαθήματα.Βλέπω τώρα την ηλεκτρολόγων μηχανικών(παναγία μου τα μόρια),αλλά μου ψηλογυαλίζει τώρα που την είδα,και υποθέτω δε θα με χάλαγε να το ψάξω και με τα των απαιτήσεων για τους υπολογιστές αν μου ταιριάζει.Γενικότερα εκτιμώ όλα τα μαθήματα της θετικής,αλλά θέλει ψάξιμο.Είμαι μπερδεμένος,αλλά πιστεύω οτι θα το βρώ.Ευχαριστω για το ενδιαφέρον και σόρρυ για την έκταση της απάντησηςΑπο θετική ποιες σχολές σε ενδιαφέρουν;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Καταρχάς καλή δύναμη με τα μαθήματα,και ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες προκειμένου να γράψεις το μήνυμα,δεδομένων και των χρονικών περιορισμών που επιβάλλουν οι υποχρεώσεις σου.Η αλήθεια είναι οτι την κατεύθυνση οικονομίας δέ την αγγίζω,δε με πολυελκύει η ενασχόληση με τα αμιγώς λογιστικά/οικονομικά/και πληροφορικά.Πρέπει υποθέτω να αρχίσω σιγά σιγά και μόνος να διαβάσω,προκειμένου να κατατοπιστώ στο περίπου, και απο κει να κινηθώ με μεγαλύτερη βεβαιότητα.Θα σκεφτώ για πεδίο θετικών κα υγιείας,άν τελικά ακολουθήσω προς τα εκεί.Κουράγιο γενικά σε όσους δίνετε,μετά αλλάζει αρκετά το σκηνικό!Φέτος δίνω Πανελλαδικές -σε νιώθω. Πολλά παιδιά είναι χαμένα, δεν ξέρουν τι θέλουν να περάσουν, "όπου βγει, δουλειά να 'ναι" αλλά δυστυχώς δεν πάει έτσι...
Κινούνται βάσει της γνώμης των γονιών τους και τις προσδοκίες τους, κινούνται βάσει της απορρόφησης στην αγορά εργασίας (πχ στον τομέα της πληροφορικής), κινούνται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα θέλω τους και πολλές φορές τις ικανότητες τους... όμως, δεν είναι ποτέ αργά να βρούμε τον σωστό δρόμο. Έχεις μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου, δηλαδή χρόνος για αλλαγή υπάρχει, το ερώτημα όμως είναι αν διαθέτεις την πειθαρχία και την αποφασιστικότητα για αυτήν.
Βέβαια, πρέπει, προτού προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια, να έχεις κατασταλάξει, όσον αφορά το ΤΙ είναι το θετικό πεδίο και ΠΟΥ μπορεί να σε οδηγήσει. Εκ πείρας, πρέπει να διαθέτεις μαθηματική σκέψη, πράγμα που ωστόσο διαθέτουν αρκετοί θεωρητικοί (τα αρχαία χρειάζονται τέτοια σκέψη πολλές φορές). Έπειτα, η φυσική είναι pure logic, είτε το έχεις είτε δεν το έχεις, ενώ χημεία είναι ανά κεφάλαια λογική, θεωρία, ή συνδυασμός και των δύο (πάντως σε καμία περίπτωση -κατ' εμέ πάντα- ίδιου επιπέδου δυσκολίας με τα προηγούμενα... απλά κάποιες φορές βαρετή...).
Βέβαια, ΑΝ είσαι σίγουρος ότι δεν σου ταιριάζει η νομική, ή η θεωρητική κατεύθυνση. Γιατί, αν υπάρχει κάποια άλλη σχολή που προϋποθέτει το 1ο πεδίο, μπορείς να κάνεις αίτηση για 10%. Ελπίζω να βοήθησα![]()
Υποθέτω οτι πρωτίστως δεν πρέπει να κινηθώ σπασμοδικώς.Σκοπεύω προς το παρόν να αφιερώσω άλλο ένα 2μηνο με 3μηνο και αν δω οτι μέχρι την πρώτη εξεταστική δέ την παλεύω ούτε απο πλευράς περιεχομένου ούτε απο τις επαγγελματικές διεξόδους που υπάρχουν θα πρέπει να σκεφτώ σοβαρά όλες τις εναλλακτικές,μεταξύ αυτών και να ξαναδώσω πανελλήνιες.Είναι πολλοί οι τομείς της νομικής πράγματι και ακόμα και απο τώρα είναι έκδηλη η σημασία της,αλλά πορευόμενος θα δώ άν τελικά την πάω η όχι.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!Οι πρώτες 4 εβδομάδες δεν αρκούν σε καμία περίπτωση για να εισαχθείς σε μια επιστήμη(ούτε το αν η νομική είναι επιστήμη ή όχι δεν το ανακαλύπτεις σε τόσο μικρό διάστημα).Ίσως η έντονη αυτή αποθάρρυνση να οφείλεται στον ιδιαίτερα θεωρητικό χαρακτήρα του πρώτου διαστήματος.Ως πρωτοετής του τμήματος του Εκπα σε καταλαβαίνω εν μέρει,αν ισχύει αυτό.Η @Marina_Garida αναφέρθηκε έμμεσα,μεταξύ άλλων,σε μια σημαντική παράμετρο,που οφείλεις να λάβεις υπ'όψιν στην παρούσα φάση.Την θετική ή τέλος πάντων τη μαθηματική σκέψη,που αναφέρθηκε στο προηγούμενο σχόλιο,πράγματι η πλειοψηφία των υποψηφίων της θεωρητικής,δηλαδή όσοι σε γενικές γραμμές κινούνται στην βάση στα σχετικά μαθήματα,όπως και στα Αρχαία,δεν την διαθέτει.Η νομική,βέβαια,δεν είναι μια επιστήμη της θεωρίας,αλλά της πράξης,δηλαδή εφαρμοσμένη.Στον πρώτο μήνα,τι πρακτικά θέματα να προσεγγίσει κανείς;Προφανώς οι έννομες σχέσεις που ρυθμίζονται απο το δίκαιο εξετάζονται θεωρητικά,καθώς πρόκειται για μια ανθρωπιστική επιστήμη,αλλά η αποστήθιση ή και θεωρητική ανάλυση δεν είναι η ουσία.Τη νομική σκέψη,συνήθως,άμα σε ζητήματα λογικής και μαθηματικών δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα,πώς θα την αναπτύξεις χωρίς συνεχή εξάσκηση,και πάλι,και πάλι εξάσκηση;Μήπως στο σημείο αυτό σου θυμίζω πως γίνεται κανείς καλύτερος στα μαθηματικά;Το α και το ω σου δεν θα είναι οι ομολογουμένως απαραίτητες θεωρητικούρες(τις οποίες αν τα 17 χιλιάδες περίπου μόρια που έγραψες δεν είναι τυχαία,σε περιορισμένες έστω διαστάσεις,αποδεδειγμένα μπορείς να αφομοιώνεις),αλλά η κατάστρωση του δικανικού συλλογισμού μέσω της αξιοποίησης των κατάλληλων πάντοτε μεθοδολογικών εργαλείων.Επαναλαμβάνω,αν η επίδοσή σου δεν συνεπάγεται πως σου αρέσει η θεωρία,αλλά και να επιλύεις μέσω αυτής και των εργαλείων που ανέφερα, προβλήματα που άπτονται των βιοτικών,έννομων σχέσεων,μην το σκέφτεσαι ούτε στιγμή.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΗΛΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΙ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ.Για να το ανακαλύψεις όμως αυτό η επένδυση σε χρόνο,προσπάθεια και ψάξιμο είναι αναπόφευκτη.Εξυπακούεται πως,αν μισείς την θεωρητική διάσταση,υπάρχουν πολλές,αμέτρητες εναλλακτικές.
Μου άρεσε πολύ η κατεύθυνση,και αγαπώ ιδιέταιρα την ιστορία.Σκοπός μου ήταν να περάσω ιστορικό αρχαιολογικό,αλλά δεν θα υπήρχε η οικονομική συντήρηση αν την δήλωνα... Απο την μία λογικό,δές τι γίνεται με τους φιλολόγους,απο την άλλη είμαι κάθε μέρα σε κατάσταση οπου θέλω να τα παρατήσω παντελώς.Με τα τεχνικά επαγγέλματα υπάρχουν λίγο πολύ τα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική αγορα εργασίας,επιπρόσθετα στα προβλήματα που έχει ο ίδιος ο κλάδος,άσε που δέν έχω και τριβή.Επομένως δεν μου φαινεται παράλογο να σκέφτομαι να ξαναδώσω πανελλήνιες,και ας είναι και απο ενα αρχικό ξανα μανα στάδιοΑμα σε πνιγουν τα μαθηματα της νομικης εκει σηκω φυγε.
Αλλα οπως λεει και η @smarw πες κανενα ενδιαφερον.
SlimShady
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ και μας γράφει από Μελίσσια (Αττική). Έχει γράψει 961 μηνύματα.
Διαφωνώ πλήρως με το σκεπτικό «πήγαινε νομική, δες τι γίνεται με τους φιλολόγους». Ενας καλός φιλόλογος θα έχει πολύ καλύτερες απολαβές από έναν κακό ή μέτριο δικηγόρο που έμεινε στην σχολή και το επάγγελμα επηρεαζόμενος από εξωγενείς παράγοντες (οικογένεια, κύρος κτλπ). Σε πρώτη φάση πρέπει να δώσεις στους γονείς σου να το καταλάβουν αυτό, γιατί νομίζω αυτοί παίζουν καθοριστικό ρόλο στην όποια απογοήτευση σου αλλά και γενικώς νιώθω πως σε περιορίζουν σημαντικά στον τρόπο που κινείσαι.
Marina_Garida
Νεοφερμένο μέλος
Η Marina_Garida αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών, Μαθήτρια Γ' λυκείου και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Σε ευχαριστώ πολύ! Εύχομαι να βγάλεις άκρηΚαταρχάς καλή δύναμη με τα μαθήματα,και ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες προκειμένου να γράψεις το μήνυμα,δεδομένων και των χρονικών περιορισμών που επιβάλλουν οι υποχρεώσεις σου.Η αλήθεια είναι οτι την κατεύθυνση οικονομίας δέ την αγγίζω,δε με πολυελκύει η ενασχόληση με τα αμιγώς λογιστικά/οικονομικά/και πληροφορικά.Πρέπει υποθέτω να αρχίσω σιγά σιγά και μόνος να διαβάσω,προκειμένου να κατατοπιστώ στο περίπου, και απο κει να κινηθώ με μεγαλύτερη βεβαιότητα.Θα σκεφτώ για πεδίο θετικών κα υγιείας,άν τελικά ακολουθήσω προς τα εκεί.Κουράγιο γενικά σε όσους δίνετε,μετά αλλάζει αρκετά το σκηνικό!

ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.266 μηνύματα.
οκ..εγω μπορω να σου κανω μια παρουσιαση δυνατων και μοντερνων σχολων του 2ου πεδιου χαμηλων απαιτησεων εισαγωγης οπως οι ημμυ που ανεφερες.Μου άρεσε πολύ η κατεύθυνση,και αγαπώ ιδιέταιρα την ιστορία.Σκοπός μου ήταν να περάσω ιστορικό αρχαιολογικό,αλλά δεν θα υπήρχε η οικονομική συντήρηση αν την δήλωνα... Απο την μία λογικό,δές τι γίνεται με τους φιλολόγους,απο την άλλη είμαι κάθε μέρα σε κατάσταση οπου θέλω να τα παρατήσω παντελώς.Με τα τεχνικά επαγγέλματα υπάρχουν λίγο πολύ τα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική αγορα εργασίας,επιπρόσθετα στα προβλήματα που έχει ο ίδιος ο κλάδος,άσε που δέν έχω και τριβή.Επομένως δεν μου φαινεται παράλογο να σκέφτομαι να ξαναδώσω πανελλήνιες,και ας είναι και απο ενα αρχικό ξανα μανα στάδιο
Αυριο... γιατι τωρα ακουω μουσικη.
Εχεις θεμα να εισαι επαρχια οπως και τωρα.. πειραιωτης εισαι?
gaidouri
Νεοφερμένο μέλος
Ο gaidouri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 75 μηνύματα.
Καλησπέρα! Εγώ που το έζησα από την ανάποδη, δηλαδή είχα περάσει σε σχολή θετικής και μετά έδωσα για νομική, έχω να σου πω να το δεις ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο για να μην μείνεις με την απορία (εγώ έμεινα). Επίσης, από τους ήμμυ σε ενδιαφέρει το κομμάτι της καθαρής πληροφορικής; Πάντως, άδραξε την ευκαιρία και τριγύρνα λίγο στις σχολές που μπορεί να σου κλείνουν το μάτι για να δεις πως σου φαίνονται και στην πράξη (αν και λογικά επειδή δεν έχεις κάνει μαθηματικά φυσική χημεία δεν θα καταλαβαίνεις πολλά). Μην σε ανησυχεί το θέμα του χρόνου.
MikrosMpogdanos
Νεοφερμένο μέλος
Όχι καλέ,απο χωριό είμαι,απο κεντρική Εύβοια.Την επαρχία την εκτιμώ πολύ,πόσο μάλλον τον τόπο μουοκ..εγω μπορω να σου κανω μια παρουσιαση δυνατων και μοντερνων σχολων του 2ου πεδιου χαμηλων απαιτησεων εισαγωγης οπως οι ημμυ που ανεφερες.
Τώρα που το λές,είναι πολύ καλή ιδέα να πάω σε μαθήματα θετικών που προσφέρονται σε κοντινές πόλεις,η Ξάνθη και η Αλεξανδρούπολη δίπλα είναι,και όπως επισημάνατε εσύ/είς και ο Searching,ακόμα δέν εχω πάρει καλή ιδέα απο το ποιό είναι το ποιόν των μαθημάτων.Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!Καλησπέρα! Εγώ που το έζησα από την ανάποδη, δηλαδή είχα περάσει σε σχολή θετικής και μετά έδωσα για νομική, έχω να σου πω να το δεις ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο για να μην μείνεις με την απορία (εγώ έμεινα). Επίσης, από τους ήμμυ σε ενδιαφέρει το κομμάτι της καθαρής πληροφορικής; Πάντως, άδραξε την ευκαιρία και τριγύρνα λίγο στις σχολές που μπορεί να σου κλείνουν το μάτι για να δεις πως σου φαίνονται και στην πράξη (αν και λογικά επειδή δεν έχεις κάνει μαθηματικά φυσική χημεία δεν θα καταλαβαίνεις πολλά). Μην σε ανησυχεί το θέμα του χρόνου.
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ε καλη ειναι η ευβοια..εχετε εκει την χιλιαδου και την αγια αννα.Όχι καλέ,απο χωριό είμαι,απο κεντρική Εύβοια.Την επαρχία την εκτιμώ πολύ,πόσο μάλλον τον τόπο μου
Ρωταω οχι αν εκτιμας την επαρχια αλλα αν την μπορεις οικονομικα.
Καλα εχουν και τα ψαχνα καλες σχολες αλλα δεν εχω αυτες στο μυαλο μου.
Προτιμω 5ετης και τεε
MikrosMpogdanos
Νεοφερμένο μέλος
και μή το ξεχάσω,ευχαριστώ παρα πολύ για το ενδιαφέρον!Μου είναι πραγματικά χρήσιμες οι παρατηρήσεις και τα σχόλιά όλων σας,πόσο μάλλον για ένα θέμα που είναι δύσκολα συζητήσιμο με τους δικούς μου,και σόρρυ για το φόρτο βραδυάτικαοκ..εγω μπορω να σου κανω μια παρουσιαση δυνατων και μοντερνων σχολων του 2ου πεδιου χαμηλων απαιτησεων εισαγωγης οπως οι ημμυ που ανεφερες.
Καλά η αλήθεια είναι οτι δέν έχει τις δουλείες που έχει η πόλη και τα ενοίκια ακόμα και εκεί τσούζουν.Τώρα είμαι στη σχολή και με συντηρούν οι δικοί μου,όμως αν την αφήσω ,μετα θα βρώ δουλειά να απασχοληθώ; Δεν έχω και δίπλωμα η αλήθεια είναι οπότε οτι οπως και δήποτε οι μεταφορές θα γίνονται με κτέλ.Πραγματικά σε αυτό το σενάριο δέ ξέρω τί να κάνωΕ καλη ειναι η ευβοια..εχετε εκει την χιλιαδου και την αγια αννα.
Ρωταω οχι αν εκτιμας την επαρχια αλλα αν την μπορεις οικονομικα.
Καλα εχουν και τα ψαχνα καλες σχολες αλλα δεν εχω αυτες στο μυαλο μου.
Προτιμω 5ετης και τεε
σε ένα περιστατικό το καλοκαίρι μου είχε πεί ο πατέρας μου οτι εφόσον δεν έχω νύχια να γδείρω,δέ μπορώ να βάλω τα όρια.Γενικότερα με τον πατέρα μου έχω μια πολύ δύσκολη σχέση νιώθω,αλλά αυτό ίσως είναι άλλο κεφάλαιο,είναι ναυτικός,χώρισαν όταν ήμουν μικρός και γενικά είμαστε άλλοι κόσμοι στο πώς θα πλοηγηθούμε και θα αντιμετωπίζουμε τη ζωή.Επομένως είναι απόλυτος στο της στήρηξης υπο προϋποθέσεις.Απλώς δέ το βλέπει έτσι,και είναι απόλυτος.Διαφωνώ πλήρως με το σκεπτικό «πήγαινε νομική, δες τι γίνεται με τους φιλολόγους». Ενας καλός φιλόλογος θα έχει πολύ καλύτερες απολαβές από έναν κακό ή μέτριο δικηγόρο που έμεινε στην σχολή και το επάγγελμα επηρεαζόμενος από εξωγενείς παράγοντες (οικογένεια, κύρος κτλπ). Σε πρώτη φάση πρέπει να δώσεις στους γονείς σου να το καταλάβουν αυτό, γιατί νομίζω αυτοί παίζουν καθοριστικό ρόλο στην όποια απογοήτευση σου αλλά και γενικώς νιώθω πως σε περιορίζουν σημαντικά στον τρόπο που κινείσαι.
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
ο μπαμπας δεν πρεπει να εχει παραπονο...σκιστηκες ..ταβανι επιασες.
MikrosMpogdanos
Νεοφερμένο μέλος
Είναι περίεργη η κατάσταση και υποθέτω οτι πρέπει να βρώ λύση,τελικά τί να κάνω μέχρι το φλεβάρη.Γενικότερα στη θέση μου τί θα κάνατε? Θα ήτανε καλή ιδέα να προσπαθήσω να βάλω καποια χρήματα στην άκρη πιάνοντας δουλειά χειμώνα,να δοκιμάσω σεζόν το καλοκαίρι και μετά να προσπαθήσω να κάνω εκ νέου προσπάθεια για θετικό πεδίο ή ακόμα και ιστορίας και αρχαιολογίας? Πραγματικά νομίζω θα ήμουν χαρούμενος και με κατι απο θετική κατεύθυνση/κατεύθυνση υγιείαςο μπαμπας δεν πρεπει να εχει παραπονο...σκιστηκες ..ταβανι επιασες.
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ναι πες στο πατερα σου για ιστορικο και θα ετοιμασει το σκοινι για το μεσιανο καταρτι...Είναι περίεργη η κατάσταση και υποθέτω οτι πρέπει να βρώ λύση,τελικά τί να κάνω μέχρι το φλεβάρη.Γενικότερα στη θέση μου τί θα κάνατε? Θα ήτανε καλή ιδέα να προσπαθήσω να βάλω καποια χρήματα στην άκρη πιάνοντας δουλειά χειμώνα,να δοκιμάσω σεζόν το καλοκαίρι και μετά να προσπαθήσω να κάνω εκ νέου προσπάθεια για θετικό πεδίο ή ακόμα και ιστορίας και αρχαιολογίας? Πραγματικά νομίζω θα ήμουν χαρούμενος και με κατι απο θετική κατεύθυνση/κατεύθυνση υγιείας
Με επαγγελμα μηχανικου ή γιατρου θα συμφωνησει..
Εγω αυριο θα φτιαξω το συστημα ροης καυσιμων του πλοιο του πατερα σου για να μην μείνει μεσοπελαγα... πειραια ειμαι..ε
Lora2211
Νεοφερμένο μέλος
Η Lora2211 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου στην νομική. Επειδή καταλαβαίνω απόλυτα πως ταλαντεύεσαι γιατί θεωρείς ότι σου ταιριάζουν καλύτερα άλλα πράγματα . Εγώ θα σου πρότεινα, εφόσον δεν βρεις κάποια σχολή στο πεδίο που ήδη βρισκόσουν όπου να σε ενδιαφέρει,τότε θα πρέπει πραγματικά να αλλάξεις.Επειδη εγώ ήμουν στο πεδίο αυτό είναι αρκετά δύσκολο και το διάβασμα του δεν έχει καμία σχέση με της θεωρητικής κατεύθυνσης . Παρόλα αυτά με τη θέληση σου όλα είναι πιθανά και μπορείς να τα καταφέρεις !Καλησπέρα σας!
μη συνεχίσεις να συμβιβάζεσαι με κάτι που δεν σου κάνει «κλικ»
Searching
Νεοφερμένο μέλος
Ο Searching αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ και μας γράφει από Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 64 μηνύματα.
Απ'ό,τι φαίνεται αφήνεις όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.Εντάξει,18χρονος είσαι,όπως και εγώ,και καλά κάνεις.
Να δουλέψω;Χειμώνα,καλοκαίρι;Να το γυρίσω στο Ιστορικό,ή στις σχολές θετικής και υγείας;(Και τα σαεκ ή ιεκ,ή τα ιδιωτικά,επιλογή είναι btw).Όχι,εντάξει.
Ό,τι και να επιλέξεις,άμα δεν σου αρέσει, θα γίνεται μηχανιστικά και επομένως δεν θα έχει διάρκεια ή ιδιαίτερη αξία, μακροπρόθεσμα πάντα.Θα κρίνεις είτε κάνοντας,είτε έχοντας κάνει ό,τι έχεις κάνει εσύ.Ό,τι και να πει ο καθένας,περιορισμένη σημασία έχει,αν έχει.Σε ενδιαφέρουν πράγματι κατευθύνσεις θετικής/υγείας/οικονομικά/πληροφορική εξίσου;Μαθηματικά ή Βιολογία προτιμάς να διαβάζεις;Επίσης,αν προτιμάς Μαθηματικά, που θα σου άρεσε να εφαρμόζεις τις σχετικές γνώσεις,στη Φυσική ή μήπως στα Οικονομικά;Αγαπάς την Ιστορία σε τέτοιο βαθμό που θα σπούδαζες σε μια σχολή με όλα τα μαθήματα να έχουν αυτή τη φύση;Σε κάθε περίπτωση,σημασία έχουν και τα μαθήματα και οι δυνητικές επαγγελματικές διέξοδοι.Και σχετικά με αυτές,για τον παθιασμένο επιστήμονα πάντα υπάρχουν, κάπου και κάπως,αφού λάβει τα πτυχία του.Και μην κρίνεις άμεσα.Να καταρρίψεις κάθε προκατάληψη,να προσπαθήσεις ακόμη και να αναθεωρήσεις(όσο δύσκολο και να ακούγεται)την άποψή σου,είτε πρόκειται για μάθημα,επάγγελμα,διαχείριση χρόνου με σπουδές και εργασία.Όσο περισσότερο το ψάξεις ενεργά,κάνοντας πράγματα ο ίδιος,σταδιακά,βήμα-βήμα θα δεις μόνος ότι θα χαίρεσαι περισσότερο με την απάντηση που θα έχεις δώσει στα ερωτήματα που θέτεις και θα θέτεις.Γιατί,σε τελική ανάλυση,ακόμη και όταν μπαίνει στην μέση το"πρέπει" ή η αβεβαιότητα,αν περιμένεις από κάτι ή κάποιον άλλο τη νοηματοδότηση της πορείας σου,πάντα θα έρχεται η στιγμή που θα νιώσεις πως κάτι δεν σου αρέσει.Και όπως είπα,αν δεν σου αρέσει...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Tα παρακάτω 68 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Kafkinos
- kostis76
- hello1234
- Χρήστος2006
- Obi-Wan Kenobi
- Geraldsaga
- MikrosMpogdanos
- Unboxholics
- st.krf
- waakaq
- gaidouri
- friesnchocolate
- zoed
- tzoulio
- ioanna2007
- Lathy
- iew
- Corfu kitty
- geneticist
- Frozensun
- Penny1903
- Searching
- nucomer
- E.Z
- AggelikiGr
- Martheos
- mpimpika
- bigguy
- Giannis_19
- antonis97
- charmander
- Scandal
- Marseaux23
- Anna1974.
- Lora2211
- sophieee
- Sotiris 12
- Marina_Garida
- Simela24
- SlimShady
- georgek23
- MariaApo
- Vera
- fockos
- eupalinaros
- Maria_Xagorari
- fortheloveofshizaya
- Nala
- Mapz
- Dr. Gl. Luminous
- redpointer
- sakplat
- Lia 2006
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Ρωτήστε κάτι
Προσωπικές Συζητήσεις
Πανελλαδικές
Αγγελίες
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki