Κατοχυρώνεται η Παιδαγωγική Επάρκεια στα πτυχία Καθηγητικών Σχολών! Υποχώρηση του Υπουργείου Παιδείας μετά τη φοιτητική κινητοποίηση

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.477 μηνύματα.

Δεν ξέρω γιατί κάπως δίνεται λάθος εντύπωση, αλλά μέχρι ώρας, στις λίστες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι λεγόμενες καθηγητικές ειδικότητες (π.χ. Μαθηματικά, Φυσική, κτλ) είχαν 12μηνη παιδαγωγική επάρκεια. Άλλαξε κάτι; Όσες φορές έτυχε να κάνω τα χαρτιά μου στην ΠΥΣΔΕ της περιοχής μου, ήταν ήδη συμπληρωμένο λόγω της ειδικότητας-κλάδου του πτυχίου μου. Ποτέ δεν κατάλαβα πως "υποβαθμίζεται" ένα πτυχίο αν ο κάτοχός του είναι άσχετος (δεν διάβασε ποτέ) ή δεν το έχει με τη συγκεκριμένη επιστήμη. Υπάρχει κάποιος νόμος ή εθιμική λογική που λέει ότι όσοι τελειώνουν ένα Πανεπιστήμιο είναι εξίσου καλοί επιστήμονες;

Γιατί σε αυτή τη χώρα συνεχώς δίνονται τόσο λάθος εντυπώσεις;

:paladin:

Μεχρι τωρα η παιδαγωγικη επαρκεια ηταν 3 προαιρετικα μαθηματα σε καθε σχετικη σχολη.
Απο εδω και περα η παιδαγωγικη επαρκεια θα διαχωριζοταν απο το πτυχιο και θα γινοταν 12 μηνες και 11 μαθηματα ( ασπαιτε).
Τωρα δεν ξερω να σου πω ομως αν τα 3 μαθηματα ειναι αρκετα και αν πρεπει να γινουν 11 ή οποιο αριθμο.
Δεν ξερω να σου πω αν η διδασκαλια διδασκεται.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back