Κατατακτηριες ή μεταπτυχιακό

BillFinn

Νεοφερμένος

Ο BillFinn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλησπέρα.
Είμαι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του Πρώην ΤΕΙ Λάρισας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), μου έχει απομείνει μόνο η εκπόνηση της πρακτικής άσκησης για να λάβω το πτυχίο. Σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις για το τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΑΠΘ.(να προσθέσω το ότι θα μου αναγνωρίσουν αρκετά μαθήματα που έχω διδαχθεί,διορθώστε με εάν είμαι λάθος)). Ο κύριος λόγος είναι το οτι θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με την έρευνα και αναπτυξη (R&D) καθώς επίσης να μάθω εις βάθος την συγκεκριμένη επιστήμη. Μήπως θα ήταν καλύτερα να επιδιώξω κάποιο μεταπτυχιακό? Αν και δεν τρέφω πολλές ελπίδες λόγο του ότι δεν έχω ικανοποιητικό βαθμό (6.14) καθώς αντιμετώπισα σοβαρότατα προβλήματα στην αρχή της ακαδημαϊκής πορείας(είμαι στο 8ο έτος).

Επίσης όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι της όλης υπόθεσης, να αναφέρω πως δεν τίθεται θέμα και έχω τη δυνατότητα να ανταπεξέλθω στις επιπλέον σπουδές 4-5 επιπλέον ετών.
Επιπλέον θα εργάζομαι παράλληλα σε εταιρία οικογενειακου φίλου.

Η αλήθεια είναι πως τείνω προς την επιλογή των κατατακτηριων, λόγο του, όπως προανέφερα, δεν έχω ικανοποιητικό βαθμό καθώς επίσης το γεγονός ότι βρίσκομαι στο 8ο έτος. (πιθανόν να είμαι λάθος σε αυτή την επιλογή.):hehe:

Να προσθέσω, πως όσον αφορά τη μελέτη που θα χρειαστεί η σχολή, δεν τίθεται θέμα συζήτησης, σκοπεύω αφιερώσω τον ελεύθερο χρόνο μου καθώς δεν έχει φθίνει η όρεξη που τρέφω για μελέτη, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Όλες οι γνώμες είναι καλοδεχουμενες.
Συγχωρέστε με για την εκτενή δημοσίευση που ίσως να σας κούρασε.
Ευχαριστώ όλα τα θαρραλέα μυαλά που αφιέρωσαν τον χρόνο τους. :clapclap:
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Thoba19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Thoba19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,191 μηνύματα.
Κοιτα σε πρωτη φαση δεν χανεις κατι να κανεις και καμια αιτηση για μεταπτυχειακο αν δεις οτι δεν παει προφανως δες το αλλο σεναριο
 

Memetchi

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 1,481 μηνύματα.
Δεν παίζει πάντα μεγάλο ρόλο ο μέσος όρος για ένα μεταπτυχιακό. Πολλά από αυτά έχουν εξετάσεις ή συνέντευξη από τις οποίες αν τα πας πολύ καλά μπορείς να περάσεις ακόμα και αν έχεις 5 μέσο όρο στο πτυχίο. Επίσης παίζουν ρόλο οι ξένες γλώσσες, έχω δει μεταπτυχιακό που σου δίνουν μόρια αν έχεις κάποια σχετικά μαθήματα στο προπτυχιακό σου... Το κάθε μεταπτυχιακό είναι διαφορετικό. Δες τις προκηρύξεις και κάνε μια προσπάθεια αν το θέλεις, μην το καταδικάζεις από τώρα μόνο και μόνο για έναν μέσο όρο. Δεν ξέρω αν θα σε ωφελήσει και τόσο ένα δεύτερο πτυχίο αν δεν έχεις συγκεκριμένους σκοπούς, όπως πχ. να βγάλεις μόρια για τον ΑΣΕΠ ή να συνδύασες 2 πτυχία για κάποια συγκεκριμένη επαγγελματική σταυροδρόμια που θέλεις. Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση να τα κάνεις και τα 2 αν το αντέχεις.
 

Guest 451212

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Συμφωνώ με ό,τι είπε ο Memetchi. Δεν ξέρω κατά πόσον το ΗΜΜΥ προσφέρει εφόδια για RnD, αλλά σίγουρα στο μεταπτυχιακό δεν πολυμετράει ο βαθμός. Υπάρχουν δύο είδη μεταπτυχιακών, συνήθως. Αυτά με χαμηλά δίδακτρα (συνήθως) και μεγάλη ζήτηση, όπου εν προκειμένω υπάρχουν εξετάσεις, επομένως δεν σημαίνει κάτι ο βαθμός, αν και ίσως το ότι δεν είναι Λίαν Καλώς να αποτελέσει θεματάκι, εξαρτάται το μεταπτυχιακό και αν καλύπτεται το κενό με το να επιδείξεις ότι έχεις βαθμό σε ορισμένα μαθήματα πάνω από 7. Και το δεύτερο είδος είναι αυτά που το χτυπάνε 4χιλ. και πάνω, συνήθως οι θέσεις είναι τύπου 40 δεν τις γεμίζουν και ναι μεν δεν είναι μπάτε σκύλοι, σε δέχονται. Το τρίτο είδος (αλλά σχεδόν ανύπαρκτο) είναι αυτά με χαμηλά δίδακτρα, χωρίς υψηλή ζήτηση, όπου εκεί πέρα υπάρχει μόνο συνέντευξη.

Σε προπτυχιακό επίπεδο νομίζω παίρνεις καλύτερη/γενικότερη γνώση σε έναν κλάδο. Και τη στιγμή που έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου και δεν σου λείπονται οι βάσεις, θα ψήφιζα μεταπτυχιακό, αρκεί να κάνεις μια καλή επιλογή.
 

BillFinn

Νεοφερμένος

Ο BillFinn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας.
Ένας ακόμα λόγος που αμφιβάλω για την εισαγωγή μου σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, είναι οι συστατικές επιστολές. Λόγο της ένταξης του ΤΕΙ Λάρισας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είχε σαν αποτέλεσμα καθηγητές που δίδασκαν στο πρώην ΤΕΙ, και οι οποίοι με γνώριζαν(άρα θα μπορούσαν να μου δώσουν συστατικές επιστολές) δεν διδάσκουν πλέον στη σχολή. Εκτός από έναν, ο οποίος ήταν ο επιβλέπων της πτυχιακής μου εργασίας.
 

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ψάξε να βρεις τα μεταπτυχιακά που ανταποκρίνονται όσο γίνεται περισσότερο στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει και κάνε αιτήσεις.
Μην σκέπτεσαι τι θα μπορούσε να γίνει!
Κάνε αιτήσεις για να δεις στην πραγματικότητα τι θα γίνει!
Ο επιβλέπων της πτυχιακής σου εργασίας που θα σου δώσει συστατική, μπορεί να σε συστήσει σε έναν άλλον καθηγητή που διδάσκει στη σχολή ώστε να σου δώσει κι αυτός. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι φοιτητές των πρώην ΤΕΙ που βρίσκονται στη θέση σου, να μην μπορούν να πάρουν συστατικές. Είναι καθαρά διαδικαστικό το θέμα και σίγουρα θα βρεθεί κάποιος τρόπος να εξυπηρετηθείτε!
Εσύ όπως σου είπα παραπάνω, πρέπει να επικεντρωθείς στο ψάξιμο των κατάλληλων για σένα μεταπτυχιακών, να διαβάσεις τις προκηρύξεις για να δεις τις προϋποθέσεις εισαγωγής και να τσεκάρεις τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής.
Καλή επιτυχία!
 

BillFinn

Νεοφερμένος

Ο BillFinn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Έχεις δίκιο πως δεν πρέπει να σκέφτομαι το τι θα μπορούσε να συμβεί. Σε ευχαριστώ.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top