Αυτό είναι πολύ σχετικό. Γιατί θες ιατρική; Επειδή πιστεύεις ότι έχει αποκατάσταση και χρήματα ή επειδή το θες πραγματικά; Εάν το θες πραγματικά γιατί θες αυτό και όχι κάτι άλλο; Εάν πχ αγαπάς τους ασθενείς και την φροντίδα γιατί ιατρική και όχι νοσηλευτική; Εάν σου αρέσει η επιστήμη και η έρευνα, γιατί όχι πχ το Βιολογικό; Τι είναι αυτό που σε τραβάει στην κλινική πράξη και όχι στην εργαστηριακή ανάλυση;
Όπως εχω πει πολλές φορές εάν μπεις στα late 20s και πόσο μάλλον όταν δεν έχεις βοήθεια θα αναγκαστείς να επιλέξεις απο 4-5 ειδικότητες που δεν έχουν αναμονή. Υπάρχει λόγος που δεν έχουν αναμονή. Όσους μεγαλύτερους ξέρω έχουν επιλέξει εργαστηριακές ειδικότητες.
Μπορείς να βρεις metabook, κάποια κυκλοφορούν σε pdf, σίγουρα η βιολογία κυκλοφορεί τουλάχιστον η παλιά έκδοση. Αλλιώς μετά μπες στην σελίδα της ιατρικής στο fb και ρώτα εάν κάποιος χαρίζει ή πουλάει σε χαμηλή τιμή. Επίσης δες εάν επιτρέπεται να δανειστείς από την βιβλιοθήκη. Στην Πάτρα άφηναν και σε μη φοιτητές.
Καλή επιτυχε
Αυτό είναι πολύ σχετικό. Γιατί θες ιατρική; Επειδή πιστεύεις ότι έχει αποκατάσταση και χρήματα ή επειδή το θες πραγματικά; Εάν το θες πραγματικά γιατί θες αυτό και όχι κάτι άλλο; Εάν πχ αγαπάς τους ασθενείς και την φροντίδα γιατί ιατρική και όχι νοσηλευτική; Εάν σου αρέσει η επιστήμη και η έρευνα, γιατί όχι πχ το Βιολογικό; Τι είναι αυτό που σε τραβάει στην κλινική πράξη και όχι στην εργαστηριακή ανάλυση;
Όπως εχω πει πολλές φορές εάν μπεις στα late 20s και πόσο μάλλον όταν δεν έχεις βοήθεια θα αναγκαστείς να επιλέξεις απο 4-5 ειδικότητες που δεν έχουν αναμονή. Υπάρχει λόγος που δεν έχουν αναμονή. Όσους μεγαλύτερους ξέρω έχουν επιλέξει εργαστηριακές ειδικότητες.
Μπορείς να βρεις metabook, κάποια κυκλοφορούν σε pdf, σίγουρα η βιολογία κυκλοφορεί τουλάχιστον η παλιά έκδοση. Αλλιώς μετά μπες στην σελίδα της ιατρικής στο fb και ρώτα εάν κάποιος χαρίζει ή πουλάει σε χαμηλή τιμή. Επίσης δες εάν επιτρέπεται να δανειστείς από την βιβλιοθήκη. Στην Πάτρα άφηναν και σε μη φοιτητές.
Καλή επιτυχία
Εάν το κίνητρο ήταν τα χρήματα δε θα με ενδιέφερε να ρισκάρω τόσο αλλάζοντας κλάδο και επενδύοντας τόσα χρόνια από τη ζωή μου. Δε σκέφτομαι καν τα χρήματα, γιατί μου μοιάζει πάρα πολύ μακρινό σενάριο. Σε πρώτη φάση, το κίνητρό μου είναι ότι με εξιταρει πολύ η συγκεκριμένη επιστήμη, και θα ήθελα να μάθω σε βάθος τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος , τις ασθένειες, τον τρόπο να προσφέρω σε έναν άνθρωπο που πάσχει και να ασκήσω το λειτούργημα με ενσυναίσθηση, σε αντίθεση με διάφορους που έχω συναντήσει. Δε θέλω έρευνα και εργαστηριακές ειδικότητες γιατί με ενδιαφέρει η άμεση επικοινωνία με τον ασθενή, η προσφορά, η βοήθεια προς αυτόν. Νοσηλευτική ήταν επίσης στις σκέψεις μου, αλλά διαβάζω τα χειρότερα για το ΕΣΥ δυστυχώς. Συν ότι, σκέφτομαι πως άμα είναι να σπουδάσω άλλα 4 χρόνια, γιατί να μη βάλω κι άλλα 2 για να μελετήσω ακόμα παραπάνω την ιατρική επιστήμη ; Επίσης, σχετικά με την ειδικότητα, υπάρχει πάντα και η επιλογή του εξωτερικού, ή πολύ απλά να κάνω άλλες δουλειές (ίσως και στο τωρινό μου αντικείμενο) μέχρι να πάρω την ειδικότητα, κι ας είναι και στα 40. Εξάλλου, αν δεν κάνω την ιατρική, η διαφορά θα είναι μόνο ότι στα 40 θα κάνω την ίδια δουλειά με τώρα (ή κάτι παρεμφερές στο αντικείμενο) απλά χωρίς να γνωρίζω την ιατρική επιστήμη.