Κατατακτήριες στην Ιατρική Λάρισας έχοντας θεωρητικό background

la_luna_llena

Νεοφερμένο μέλος

Η la_luna_llena αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπέρα! Αξίζει να πορσπαθήσω για κατατακτήριες στην ιατρική λάρισας έχοντας θεωρητικό background κι ενώ βρίσκομαι στα late 20's; Θα ήθελα για αρχή να ξεκινήσω να διαβάζω τα συγγράματα για να δω αν μπορώ να τα βγάλω, αλλά κοστιζουν πολύ. Οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πού μπορώ να τα βρω, ίσως και για χαρτοπωλείο που να τα έχει σε εκτυπωμένη μορφή θα ήταν χρήσιμη. Επίσης, το φροντιστήριο/ιδιαίτερα μου φαίνονται επίσης ανέφικτα οικονομικά. Βγαίνει πιστεύετε χωρίς προετοιμασία με καθηγητή με πολύ καλή οργάνωση και αποστήθιση όλης της ύλης;

Γενικά, οποιαδήποτε άλλη συμβουλή ή γνώμη ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ πολύ.

Η ιατρικη ειναι 6 χρονια και μετα ειδικοτητα σε δημοσιο νοσοκομειο με αγροτικο εκτος αν πας εξωτερικο. Θα πρεπει να ριξεις απειρο διαβασμα και για να περασεις και για αυτα τα 6 χρονια και μετα ισως αμοιφθεις αν και απο οσο ξερω οι ειδικοτητες εχουν μεγαλη αναμονη γενικα. Για μενα δεν αξιζει σε τετοιες σχολες ειτε περνας στα 18 σου που εχεις χρονια μπροστα ειτε δεν πας καν. Δες αν ειναι καποια αλλο πανεπιστημιο η πηγαινε σε καποιο ιδιωτικο κολλεγιο να μαθεις κατι που σου αρεσει.

Καλησπέρα! Αξίζει να πορσπαθήσω για κατατακτήριες στην ιατρική λάρισας έχοντας θεωρητικό background κι ενώ βρίσκομαι στα late 20's; Θα ήθελα για αρχή να ξεκινήσω να διαβάζω τα συγγράματα για να δω αν μπορώ να τα βγάλω, αλλά κοστιζουν πολύ. Οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πού μπορώ να τα βρω, ίσως και για χαρτοπωλείο που να τα έχει σε εκτυπωμένη μορφή θα ήταν χρήσιμη. Επίσης, το φροντιστήριο/ιδιαίτερα μου φαίνονται επίσης ανέφικτα οικονομικά. Βγαίνει πιστεύετε χωρίς προετοιμασία με καθηγητή με πολύ καλή οργάνωση και αποστήθιση όλης της ύλης;

Ευχαριστώ πολύ.
το τι αξίζει να κάνεις με τη ζωή σ μπορείς να το ξέρεις μονο εσυ. Η ιατρική Λάρισας αν θυμάμαι καλα εχει ενα μάθημα τεράστιο σε υλη κ θα χρειαστείς πολυ καιρο για αυτο. Γενικότερα παίρνεις τα συγγράμματα που προτείνουν κ τσ διαβάζεις πολυ καλα , το σχολικό - θεωρητικό υπόβαθρο δε παίζει ρολο.... οτι δε καταλαβαίνεις ρωτας το τσατ κ στα αναλυει.... σίγουρα θα σπάσεις το κεφάλι σ λιγο παραπανω ισως σε θεματα που σχετίζονται με κυτταρικές λειτουργιες , βιοχημεία κτλ αλλα κ αυτα ελάχιστη σχέση εχουν με αυτα του Λυκείου οποτε κλαιν.Περνα απ τη σχολη κ μιλα με φοιτητές εκεί μήπως εχει κανεισ να σου πουλησει θεματα κατατακτήριων να δεις τι παίζει ή εστω να τα ζητήσεις απο κάποιο φροντιστήριο.Ο στόχος σ είναι εντελώς εφικτός κ δεν εχει να κάνει ούτε με την ηλικία ούτε κ με το τι έκανες στο σχολείο.... είναι καθαρά θεμα τι θες να κάνεις κ τι είσαι πρόθυμη να θυσιάσεις για αυτο ..... κ απο θυσιες θα εχει μποοοοολικο πραμα ο δρομος αυτος

Ευχαριστώ πολύ.
Απο άποψη ηλικίας αξίζει.
Η ζωή και το παράθυρο επιλογής σπουδών δεν κλείνει στα 18 με 22 με 24. Όρεξη να έχεις και μπορεί να στην βαρέσει ακόμα και στα 40 να πας να σπουδάσεις κάτι αν γουστάρεις.

Κατά τα άλλα χωρίς σημαντική βοήθεια και χωρίς να υπάρχει σχετικό υπόβαθρο θεωρώ πως οι πιθανότητες δεν είναι καλές.

Η ζωή και το παράθυρο επιλογής σπουδών δεν κλείνει στα 18 με 22 με 24. Όρεξη να έχεις και μπορεί να στην βαρέσει ακόμα και στα 40 να πας να σπουδάσεις κάτι αν γουστάρεις.

Κατά τα άλλα χωρίς σημαντική βοήθεια και χωρίς να υπάρχει σχετικό υπόβαθρο θεωρώ πως οι πιθανότητες δεν είναι καλές.
Ωραιες οι σπουδες αλλα το σημαντικο ειναι η δουλεια αν θες να βγαλεις λεφτα και οχι το να σπουδαζεις απειρα πτυχια για χρονια. Υπηρχαν ατομα που ειχαν δωσει κατατακτηριες για ημμυ εμπ απο πρωην τει και πηγαν ημμυ εμπ δεν δουλευαν ταυτοχρονα γιατι η σχολη ειναι ακραια δυσκολη και ειχαν φτασει 30 χρονων χωρις ενσημα. Καλυτερα να ειχαν βρει κατι αλλο η καποιο μεταπτυχιακο δεν αξιζουν σπουδες τοσα χρονια.

Ωραιες οι σπουδες αλλα το σημαντικο ειναι η δουλεια αν θες να βγαλεις λεφτα και οχι το να σπουδαζεις απειρα πτυχια για χρονια. Υπηρχαν ατομα που ειχαν δωσει κατατακτηριες για ημμυ εμπ απο πρωην τει και πηγαν ημμυ εμπ δεν δουλευαν ταυτοχρονα γιατι η σχολη ειναι ακραια δυσκολη και ειχαν φτασει 30 χρονων χωρις ενσημα. Καλυτερα να ειχαν βρει κατι αλλο η καποιο μεταπτυχιακο δεν αξιζουν σπουδες τοσα χρονια.
rat race λογικη .... δουλεύε μια ζωη σκληρά αναβάλλοντας για αργότερα ότι ποθείς ωστε οταν φτάσει το αργότερα ( κ αν φτασει)να μην εχεις πια ορεξη ουτε κ υγεία.... κ γεμάτος μιζέρια πια κ ανικανοποίητη για τη ζωη θα βλέπεις ολομερις τηλεορα μην έχοντας να κανεις τπτα αλλο αφου εξάλλου δε ξέρεις να κνεις κ τπτ αλλο εφόσον ποτέ δεν ελαβες τα πολύτιμα εκείνα ερεθισματα που καποτε τοσο πολυ ήθελες να ζησεις

Τοτε ειναι σωστο να σπουδαζεις μεχρι τα 30 χωρις να εχεις κολλησει ενα ενσημο και μετα αν θα αποδοσει αυτο που εκανες? ψαξε λιγο να δεις ποσο καιρο θες για ειδικοτητα και τι χρονους αναμονης εχει. Ξερεις ποσοι την πατησαν που εκαναν κατατακτηριες για πολυτεχνειακες σχολες σπουδαζαν απειρα χρονια και εφτασαν 30+ χωρις ενσημα και πρακτικα δεν αμοιφθηκαν ποτε για τον κοπο που εκαναν.

Τοτε ειναι σωστο να σπουδαζεις μεχρι τα 30 χωρις να εχεις κολλησει ενα ενσημο και μετα αν θα αποδοσει αυτο που εκανες? ψαξε λιγο να δεις ποσο καιρο θες για ειδικοτητα και τι χρονους αναμονης εχει. Ξερεις ποσοι την πατησαν που εκαναν κατατακτηριες για πολυτεχνειακες σχολες σπουδαζαν απειρα χρονια και εφτασαν 30+ χωρις ενσημα και πρακτικα δεν αμοιφθηκαν ποτε για τον κοπο που εκαναν.
το σωστό κατα ποιον ??? Φαντάζομαι το σωστο το δικο σ ή της κοινωνίας... τι σχέση έχει το σωστό ή τα πρέπει των άλλων με τη ζωη κ τις αποφάσεις τις δικές σου που θα καθορίσουν τη δικη σ πορεία, την προσωπικότητα.... Σε κοινωνίες όπως της Ιαπωνίας ή της Νότιας Κόρεας ειναι απολύτως φυσιολογικό να δουλεύεις μερα νύχτα μια ζωη κ αν τυχόν δούλευεις λιγότερο τοτε δεν κανεις το Σωστο , δεν κανεις αυτο που Πρεπει.... ..... εν κατακλείδι ενα ατομο δεν εχει τα εφοδια ( οποια κ αν είναι αυτά) να καθορίσει για το εαυτό του τα πρεπει κ τα σωστα που θέλει ο ίδιος τότε μια ζωή θα ζει με τα πρέπει των άλλων κ ίσως δε το αντιληφθεί κ πότε....

Καλησπέρα! Αξίζει να πορσπαθήσω για κατατακτήριες στην ιατρική λάρισας έχοντας θεωρητικό background κι ενώ βρίσκομαι στα late 20's;
Αυτό είναι πολύ σχετικό. Γιατί θες ιατρική; Επειδή πιστεύεις ότι έχει αποκατάσταση και χρήματα ή επειδή το θες πραγματικά; Εάν το θες πραγματικά γιατί θες αυτό και όχι κάτι άλλο; Εάν πχ αγαπάς τους ασθενείς και την φροντίδα γιατί ιατρική και όχι νοσηλευτική; Εάν σου αρέσει η επιστήμη και η έρευνα, γιατί όχι πχ το Βιολογικό; Τι είναι αυτό που σε τραβάει στην κλινική πράξη και όχι στην εργαστηριακή ανάλυση;

Όπως εχω πει πολλές φορές εάν μπεις στα late 20s και πόσο μάλλον όταν δεν έχεις βοήθεια θα αναγκαστείς να επιλέξεις απο 4-5 ειδικότητες που δεν έχουν αναμονή. Υπάρχει λόγος που δεν έχουν αναμονή. Όσους μεγαλύτερους ξέρω έχουν επιλέξει εργαστηριακές ειδικότητες.
Θα ήθελα για αρχή να ξεκινήσω να διαβάζω τα συγγράματα για να δω αν μπορώ να τα βγάλω, αλλά κοστιζουν πολύ. Οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πού μπορώ να τα βρω, ίσως και για χαρτοπωλείο που να τα έχει σε εκτυπωμένη μορφή θα ήταν χρήσιμη. Επίσης, το φροντιστήριο/ιδιαίτερα μου φαίνονται επίσης ανέφικτα οικονομικά. Βγαίνει πιστεύετε χωρίς προετοιμασία με καθηγητή με πολύ καλή οργάνωση και αποστήθιση όλης της ύλης;

Ευχαριστώ πολύ.

Μπορείς να βρεις metabook, κάποια κυκλοφορούν σε pdf, σίγουρα η βιολογία κυκλοφορεί τουλάχιστον η παλιά έκδοση. Αλλιώς μετά μπες στην σελίδα της ιατρικής στο fb και ρώτα εάν κάποιος χαρίζει ή πουλάει σε χαμηλή τιμή. Επίσης δες εάν επιτρέπεται να δανειστείς από την βιβλιοθήκη. Στην Πάτρα άφηναν και σε μη φοιτητές.

Καλή επιτυχία

Εν τω μεταξύ η εργασιακή πραγματικότητα της ιατρικής

1000014003.jpg

το σωστό κατα ποιον ??? Φαντάζομαι το σωστο το δικο σ ή της κοινωνίας... τι σχέση έχει το σωστό ή τα πρέπει των άλλων με τη ζωη κ τις αποφάσεις τις δικές σου που θα καθορίσουν τη δικη σ πορεία, την προσωπικότητα.... Σε κοινωνίες όπως της Ιαπωνίας ή της Νότιας Κόρεας ειναι απολύτως φυσιολογικό να δουλεύεις μερα νύχτα μια ζωη κ αν τυχόν δούλευεις λιγότερο τοτε δεν κανεις το Σωστο , δεν κανεις αυτο που Πρεπει.... ..... εν κατακλείδι ενα ατομο δεν εχει τα εφοδια ( οποια κ αν είναι αυτά) να καθορίσει για το εαυτό του τα πρεπει κ τα σωστα που θέλει ο ίδιος τότε μια ζωή θα ζει με τα πρέπει των άλλων κ ίσως δε το αντιληφθεί κ πότε....
Ακομα και εκει δουλευεις. Για μενα τετοιες σχολες ειναι αν περασεις στα 18 σου. Δηλαδη μου λες να διαβασεις απειρα για να βγεις στην αγορα εργασιας στα 36 σου για αναμονη ειδικοτητας?

Ακομα και εκει δουλευεις. Για μενα τετοιες σχολες ειναι αν περασεις στα 18 σου. Δηλαδη μου λες να διαβασεις απειρα για να βγεις στην αγορα εργασιας στα 36 σου για αναμονη ειδικοτητας?
εσενα η λογικη σου λεει ο,τι αλλαξεις μεχρι τα 25 το πολυ. μετα δεν αξιζει τιποτα , κατσε να φας στη μαπα κατι που δε σου αρεσει με το ζορι.αν κανεις κατι με το ζορι δε θα αντεξεις για πολυ ομως

Τελευταία επεξεργασία:

Με την λογική σου, εφόσον κριτήριο είναι η επαγγελματική αποκατάσταση, θα έπρεπε όλοι μας να μην σπουδάζουμε και καθόλου και να πηγαίναμε στα 18 ως βοηθοί/τεχνίτες να κολλάγαμε ένσημα.

Το ζήτημα είναι να σπουδάζουμε αυτό που αγαπάμε η κάτι που μας αρέσει πολύ. Δεν κλείνει καμία πόρτα για καμία σχολή στα 18. Αντιθέτως, ανοίγουν πολλές.

Και όχι, όταν πρέπει να δουλεύεις μέχρι τα 67 (το οποίο επρόκειτο να αυξηθεί), το να βγεις στην αγορά εργασίας στα 36, δεν είναι αργά, ειδικά όταν μιλάμε για ένα ακριβοπληρωμένο επάγγελμα. Ειδικότητα μπορεί καν να μην περιμένει στην Ελλάδα και να κάνει στο εξωτερικό - μην λες ανακρίβειες. Λύσεις υπάρχουν, θέληση το θέμα είναι να υπάρχει.

Προσωπικά, γνωρίζω άτομο το οποίο στα 36 του, πέρασε στην Ιατρική και στα 45 του δούλευε ήδη σαν Ιατρός και δεν το μετάνιωσε καθόλου. Και απ'όσο μου έχει πει είναι ουκ ολίγοι 30 με 40 ετών που φοιτούν σε τμήματα Ιατρικής.

Εγω επικροτώ όλα αυτά τα άτομα που αλλάζουν τις καριέρες τους ανεξαρτήτως ηλικίας και μάχονται για αυτό.
Sky is the limit!!! Εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι βάζουμε περιορισμούς στους εαυτούς μας αλλά και η κοινωνία.

Απλα οι περισσοτερες κατατακτηριες δεν αξιζουν για μενα αν εχεις προτεραιοτητα τα γρηγορα λεφτα. Αλλο να μπεις ιατρικη/νομικη/πολυτεχνειο στα 18 σου και να εχεις τελιωσε απο τα 23 σου για να βγεις στην αγορα εργασιας και αλλο να μπαινεις στα 30 σου και να βγεις στα 35 εκτος αν το κανεις ταυτοχρονα με δουλεια. Εσυ μου λες οτι ξερεις ατομα στα 36 να τελειωσε γιατρος. Δουλευε? ειχε ενσημα? γιατι εγω ξερω ατομα που εδωσαν κατατακτηριες βγηκαν στην αγορα εργασιας μετα τα 30 σαν πχ ημμυ και πηραν σχεδον βασικο μισθο ενω αν ειχαν προυπηρεσια θα παιρναν 2+ χιλιαρικα. Ωραια η γνωση δεν λεω αλλα το χρημα ακομα καλυτερο. Δεν ειπα να πας στα 18 σου ως τεχνιτης να δουλεψεις αλλα ειπα οτι πχ ημμυ εμπ ειναι μια σχολη που αν ζυγισεις αυτα που δινεις με αυτα που παιρνεις μονο στα 18 σου θα δοκιμαζες να σπουδασεις εκει. Το ιδιο παει με την ιατρικη.

Απλα οι περισσοτερες κατατακτηριες δεν αξιζουν για μενα αν εχεις προτεραιοτητα τα γρηγορα λεφτα. Αλλο να μπεις ιατρικη/νομικη/πολυτεχνειο στα 18 σου και να εχεις τελιωσε απο τα 23 σου για να βγεις στην αγορα εργασιας και αλλο να μπαινεις στα 30 σου και να βγεις στα 35 εκτος αν το κανεις ταυτοχρονα με δουλεια. Εσυ μου λες οτι ξερεις ατομα στα 36 να τελειωσε γιατρος. Δουλευε? ειχε ενσημα? γιατι εγω ξερω ατομα που εδωσαν κατατακτηριες βγηκαν στην αγορα εργασιας μετα τα 30 σαν πχ ημμυ και πηραν σχεδον βασικο μισθο ενω αν ειχαν προυπηρεσια θα παιρναν 2+ χιλιαρικα. Ωραια η γνωση δεν λεω αλλα το χρημα ακομα καλυτερο. Δεν ειπα να πας στα 18 σου ως τεχνιτης να δουλεψεις αλλα ειπα οτι πχ ημμυ εμπ ειναι μια σχολη που αν ζυγισεις αυτα που δινεις με αυτα που παιρνεις μονο στα 18 σου θα δοκιμαζες να σπουδασεις εκει. Το ιδιο παει με την ιατρικη.

Εντάξει, αυτό είναι η προσωπική σου άποψη.
Σου είπα, εαν είναι προτεραιότητά σου τα γρήγορα λεφτά, βγάζεις ΙΕΚ σε 2 χρόνια και πας και σκίζεσαι στο τάλιρο σαν ψυκτικός, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός κλπ

Και να τελειώσεις στα 24 με τις σπουδές ή στα 25, θα σου στρώσει πιστεύεις κανένας το κόκκινο χαλί επειδή έχεις τελειώσει Πανεπιστήμιο η Πολυτεχνική σχολή? Κανένας. Μηχανικοί δουλεύουν είτε με μπλοκάκι είτε "ωρομίσθιοι" στα βιβλία με μισθό κάτω από χιλιάρικο. Junior προγραμματιστής πάνω από 1100 δεν παίρνεις.

Αυτό τι σημαίνει? Ότι δεν πρέπει να σπουδάζουμε μηχανικοί? η προγραμματιστές? Όποιος βιάζεται να βγάλει λεφτά σκοντάφτει, η ζωή δεν είναι ένα κυνηγητό θησαυρού. Αν για εσένα είναι, μπράβο σου, αλλά για τους περισσότερους δεν είναι (ούτε θα έπρεπε να είναι).

Σκέφτεσαι θεωρώ πολύ κοντόφθαλμα. Έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου στα 30 και στα 40 σου να κάνεις καριέρα και να βγάλεις χρήματα - εφόσον αγαπάς κάτι. Αντιθέτως, αν κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει, ούτε γρήγορη ανέλιξη θα έχεις και θα παρακμάσεις ψυχικά μια ώρα αρχύτερα.

Δηλαδη θα ησουν εσυ σε θεση 30 ετων να κοπιασεις απειρα να βγαλεις ιατρικη και μετα να μπεις στο δημοσιο για ειδικοτητα με αναμονη για ελαχιστα λεφτα? Η να τελειωσεις ημμυ και να βγεις μηχανικος με μπλοκακακι για 900 ευρω στα 30+ σου? Ωραια η γνωση δεν λεω προσωπικα μου φαινονται ενδιαφερον οι σπουδες και η επιστημη αλλα θεωρω οτι πρεπει να ζυγισεις τι δινεις και τι παιρνεις.

Δηλαδη θα ησουν εσυ σε θεση 30 ετων να κοπιασεις απειρα να βγαλεις ιατρικη και μετα να μπεις στο δημοσιο για ειδικοτητα με αναμονη για ελαχιστα λεφτα? Η να τελειωσεις ημμυ και να βγεις μηχανικος με μπλοκακακι για 900 ευρω στα 30+ σου? Ωραια η γνωση δεν λεω προσωπικα μου φαινονται ενδιαφερον οι σπουδες και η επιστημη αλλα θεωρω οτι πρεπει να ζυγισεις τι δινεις και τι παιρνεις.

Είμαι 33 ετών.
Εαν ένιωθα ότι αγαπάω την Ιατρική επιστήμη η ανακάλυπτα ότι με ενδιαφέρει πολύ, ΦΥΣΙΚΑ και θα το ακολουθούσα.
Αυτό που μάλλον δεν καταλαβαίνεις είναι ότι κάποιος που θα μπει σε αυτή τη διαδικασία, δεν είναι κάποιος που έχει προβλήματα επιβίωσης, ούτε είναι κάποιος ο οποίος το κάνει απλά σα χόμπι από ενδιαφέρον για αυτή την επιστήμη. Η συντριπτική πλειοψηφία σπουδάζουν Ιατρική, επειδή θέλουν να ασκήσουν το λειτούργημα. Και όταν ασκήσεις το λειτούργημα και αποκτήσεις μια νορμάλ εμπειρία, μπορείς είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό να βγάλεις πολλά λεφτά αντικειμενικά.

Πλέον στην εποχή μας να σου επισημάνω ότι μπορείς και όντας 18 χρονών, χωρίς καν πτυχίο να βγάζεις δεκάδες χιλιάδες ευρώ χωρίς καν να σπουδάζεις, αποκλειστικά δουλεύοντας με social media. Τρόποι να βγάλεις απλά χρήματα υπάρχουν πολλοί, το θέμα είναι ο κάθε άνθρωπος με τι θέλει να ασχοληθεί και το τι προτεραιότητες βάζει.

Δεν μπορείς να καταδικάζεις έναν άνθρωπο, επειδή δεν πέρασε σε μια σχολή στα 18 του.

Σε ευχαριστώ!!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αυτό είναι πολύ σχετικό. Γιατί θες ιατρική; Επειδή πιστεύεις ότι έχει αποκατάσταση και χρήματα ή επειδή το θες πραγματικά; Εάν το θες πραγματικά γιατί θες αυτό και όχι κάτι άλλο; Εάν πχ αγαπάς τους ασθενείς και την φροντίδα γιατί ιατρική και όχι νοσηλευτική; Εάν σου αρέσει η επιστήμη και η έρευνα, γιατί όχι πχ το Βιολογικό; Τι είναι αυτό που σε τραβάει στην κλινική πράξη και όχι στην εργαστηριακή ανάλυση;

Όπως εχω πει πολλές φορές εάν μπεις στα late 20s και πόσο μάλλον όταν δεν έχεις βοήθεια θα αναγκαστείς να επιλέξεις απο 4-5 ειδικότητες που δεν έχουν αναμονή. Υπάρχει λόγος που δεν έχουν αναμονή. Όσους μεγαλύτερους ξέρω έχουν επιλέξει εργαστηριακές ειδικότητες.

Μπορείς να βρεις metabook, κάποια κυκλοφορούν σε pdf, σίγουρα η βιολογία κυκλοφορεί τουλάχιστον η παλιά έκδοση. Αλλιώς μετά μπες στην σελίδα της ιατρικής στο fb και ρώτα εάν κάποιος χαρίζει ή πουλάει σε χαμηλή τιμή. Επίσης δες εάν επιτρέπεται να δανειστείς από την βιβλιοθήκη. Στην Πάτρα άφηναν και σε μη φοιτητές.

Καλή επιτυχία

Καλή επιτυχε

Καλή επιτυχία
Εάν το κίνητρο ήταν τα χρήματα δε θα με ενδιέφερε να ρισκάρω τόσο αλλάζοντας κλάδο και επενδύοντας τόσα χρόνια από τη ζωή μου. Δε σκέφτομαι καν τα χρήματα, γιατί μου μοιάζει πάρα πολύ μακρινό σενάριο. Σε πρώτη φάση, το κίνητρό μου είναι ότι με εξιταρει πολύ η συγκεκριμένη επιστήμη, και θα ήθελα να μάθω σε βάθος τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος , τις ασθένειες, τον τρόπο να προσφέρω σε έναν άνθρωπο που πάσχει και να ασκήσω το λειτούργημα με ενσυναίσθηση, σε αντίθεση με διάφορους που έχω συναντήσει. Δε θέλω έρευνα και εργαστηριακές ειδικότητες γιατί με ενδιαφέρει η άμεση επικοινωνία με τον ασθενή, η προσφορά, η βοήθεια προς αυτόν. Νοσηλευτική ήταν επίσης στις σκέψεις μου, αλλά διαβάζω τα χειρότερα για το ΕΣΥ δυστυχώς. Συν ότι, σκέφτομαι πως άμα είναι να σπουδάσω άλλα 4 χρόνια, γιατί να μη βάλω κι άλλα 2 για να μελετήσω ακόμα παραπάνω την ιατρική επιστήμη ; Επίσης, σχετικά με την ειδικότητα, υπάρχει πάντα και η επιλογή του εξωτερικού, ή πολύ απλά να κάνω άλλες δουλειές (ίσως και στο τωρινό μου αντικείμενο) μέχρι να πάρω την ειδικότητα, κι ας είναι και στα 40. Εξάλλου, αν δεν κάνω την ιατρική, η διαφορά θα είναι μόνο ότι στα 40 θα κάνω την ίδια δουλειά με τώρα (ή κάτι παρεμφερές στο αντικείμενο) απλά χωρίς να γνωρίζω την ιατρική επιστήμη.

Τελευταία επεξεργασία:
Πάντως εγώ δεν είπα ποτέ ότι έχω προτεραιότητα τα γρήγορα λεφτά. Αν τα είχα, δεν θα σκεφτόμουν για ιατρική..:)

Back