Κατατακτήριες Φαρμακευτική ΕΚΠΑ από Βιολογικό ΕΚΠΑ

teo752

Νεοφερμένο μέλος

Ο teo752 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Γεια σας, μόλις τελείωσα την σχολή μου (Βιολογικο ΕΚΠΑ) και σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες για την Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ. Θα ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα 1) Κατά πόσο πιστεύετε είναι ρεαλιστικό κάποιος να προλάβει να προετοιμαστεί μέσα σε 2,5 μήνες για τις κατατακτήριες δεδομένου ότι για όλα τα μαθήματα που θα εξεταστεί (Γενική Φυσική, Οργανική Χημεία, Βιολογία) έχει εξεταστεί με καλό βαθμό στην σχολή του; (Βέβαια δεν ξέρω αν είναι ίδια η ύλη και η δυσκολία τους). 2) Για κάποιον απο συναφές αντικείμενο όπως η Βιολογία εξακολουθηθεί να ισχύει η εισαγωγή στο Γ' εξάμηνο ή μπορεί να γίνει εισαγωγή πχ στο Ε' εξάμηνο όπως γίνεται αντίστοιχα για αποφόιτους Οδοντιατρική και Φαρμακευτικής στην Ιατρική;

Ξέρω ότι μπορεί να είναι "too much" αυτά που ζητάω, αλλά είμαι πολύ διατεθιμένος εάν έχω έστω μικρές πιθανότητες να το πετύχω μέσα σε 2,5 μήνες να το προσπαθήσω.

Ευχαριστώ :)
 

Dr.Katalyst

Νεοφερμένο μέλος

Η Dr.Katalyst αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Χημείας Πατρών. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Δεν έχω προσωπική εμπειρία, ωστόσο επειδή είμαι από συναφές αντικείμενο, ξέρω αρκετά άτομα που πήγαν Φαρμακευτική με κατατακτήριες και είχαν σίγουρα προβάδισμα σε σχέση με απόφοιτους άλλων τμημάτων (κυρίως για τα μαθήματα Χημείας και Βιολογίας, το μάθημα της Φυσικής δεν εξετάζεται εκτενώς σε τμήματα πέραν του φυσικού και πολυτεχνικών σχολών), και πέρασαν τον χειμώνα αφού πήραν το πτυχίο τους. Παρόλα αυτά, είχαν ξεκινήσει προετοιμασία από πριν. Και η ύλη των κατατακτήριων είναι πολύ μεγάλη σε ύλη, οπότε με 2,5 μήνες προετοιμασία μονάχα μου φαίνεται χλωμό. Δεν χάνεις τίποτα ωστόσο να δοκιμάσεις. Αν περάσεις, καλώς, αν όχι, εμπειρία για του χρόνου.
Αναφορικά με το εξάμηνο εισαγωγής, αναφέρεται συνήθως στις ανακοινώσεις ή στο αντίστοιχο φεκ, αλλά όχι, δεν εισάγεσαι 5ο εξάμηνο - μόνο στους απόφοιτους Οδοντιατρικής που εισάγονται Ιατρική (και το αντίστοιχο) γίνεται αυτό, και αυτό λόγω συνάφειας (μαθημάτων, καθηγητών κλπ) και πρακτικότητας (για την ειδικότητα γναθοχειρουργικής). Ουτε οι απόφοιτοι φαρμακευτικής, έχουν αυτό το προνόμιο, θέλω να καταλήξω. Και ακόμη και να γλιτώσεις ένα εξάμηνο και καταταγείς στο 3ο, είναι στην ευχέρεια των καθηγητών πόσα μαθήματα θα σου αναγνωριστούν.
Πέρα από αυτά, αν δεν έχεις πρόβλημα με την πόλη, εγώ θα σου έλεγα να σκεφτείς την Πάτρα, επειδή ο ανταγωνισμός στις κατατακτήριες είναι αρκετά μικρότερος για τη φαρμακευτική, από τις άλλες δύο πόλεις. Αλλά γενικά, για την αναγνώριση μαθημάτων, έχεις ένα μικρό αβαντάζ άμα έρχεσαι από τμήμα του ίδιου Πανεπιστημίου (από ΕΚΠΑ σε ΕΚΠΑ κοκ). Βέβαια, κατ’εμε, αυτό είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να σε απασχολεί σε αυτή τη φάση.
Καλή επιτυχία σου εύχομαι!
 

despoina13

Νεοφερμένο μέλος

Η despoina13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 46 μηνύματα.
Καταρχάς ό,τι και να επιλέξεις να κάνεις να έχεις καλή επιτυχία! Η εισαγωγή στο 5ο εξαμηνο αφορα αυστηρά και μονο τους οδοντιατρους που πάνε ιατρική. Απο βιολογια σε Φαρμακευτική η εισαγωγή σου γίνεται αυστηρά στο 3ο εξαμηνο που στην πράξη ειναι το 4ο. Αν μιλας για το ΕΚΠΑ εγω θεωρώ οτι αξίζει να το προσπαθήσεις γιατι γνωρίζω οτι η Οργανικη χημεια εχει το ιδιο ακριβώς βιβλίο με το βιολογικο και ιδια υλη και η βιολογια σε εσένα θα φανεί περίπατος. Φυσικη δεν γνωρίζω αν κάνατε πάντως η ύλη δεν ειναι κάτι το φοβερό. Στη Φαρμακευτική στην Αθήνα διδάσκουν πολλοί καθηγητές απο το βιολογικο και γι αυτο τα δικά τους κοινά μαθήματα θα στα αναγνωρίσουν σχεδόν σίγουρα οπως και τα εργαστήρια. Τωρα με τα υπολοιπα μαθηματα θα υπάρχει θέμα δηλαδή οργανικη 2 ανοργανη 1,2, ανατομια. Δηλαδή πρακτικα όταν μπεις θα χρωστάς σχεδόν όλο το 1ο έτος και επειδή θα μπεις μετά το 3ο εξαμηνο και λογικα όλο το 3ο εξαμηνο με εξαίρεση ίσως τη βιοχημεια.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top