Καταργείται η σχολική αργία για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών

kwstasiwsifidhs

New member

Ο kwstasiwsifidhs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Πέρα απ' αυτά που ελπίζω να είναι για τους περισσότερους αυτονόητα, να πω πως όποιος δεν θέλει να είναι χριστιανός, ας απετάξει και τις χριστιανικές αξίες. Π.χ. αν είσαι κατά της παιδεραστείας ή αν πιστεύεις πως οι αδύναμοι είναι άξιοι σεβασμού και βοήθειας, τότε πρέπει να καταλάβεις πως αυτές οι αξίες είναι καθαρά χριστιανικές.

Δηλαδη οποιος θελει να ειναι Βουδιστης πρεπει να απεταξει την απεχθεια προς τον βιασμο επειδη ειναι καθαρα χριστιανικη αξια;
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,431 μηνύματα.
Η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών είναι εκκλησιαστική εορτή. Δεδομένου ότι όλος ο υπόλοιπος Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας λειτουργεί κανονικά εκείνη την ημέρα, δεν είναι καθόλου παράλογο αντί για σχολική αργία να γίνει σχολική εορτή.
 

harry akritas

Well-known member

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,634 μηνύματα.

Λένω

Well-known member

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,688 μηνύματα.
13-01-20 Ανοικτά και όχι κλειστά σχολεία την 30ή Ιανουαρίου. Αποκαθίσταται η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών

Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω.
 

Dias

Well-known member

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Διδακτορικός του τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα) . Έχει γράψει 7,577 μηνύματα.
Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.
Μπα! Η εγκύκλιος του υπουργείου …"θρησκευμάτων", άλλα λέει:
Α. Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, αλλά θα
πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής, δηλαδή την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.
Β. Επιπλέον, τη συγκεκριμένη μέρα δύναται να πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός, κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.
Λογικά (στη μέση εκπαίδευση) οι καθηγητές θα στείλουν τους μαθητές στην "εκκλησία" (το πιο εύκολο) και μετά θα τους αφήσουν να πάνε στην καφετέρια. Παρωδία εορτασμού και υποκρισία του "εμπρός πίσω".

 

Dias

Well-known member

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Διδακτορικός του τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα) . Έχει γράψει 7,577 μηνύματα.
Μάλιστα. Η ανακοίνωση και η εγκύκλιος αντιφάσκουν.
Συμπέρασμα: στο υπουργείο …"θρησκευμάτων" μπλέξανε τα . . .

τους.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top