JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος

Για καποιους μπορει να το φτανεις στο αλλο ακρο,αλλα για μενα οχι.Εγω προσωπικα,δεν εχω κατι με το ''γυμνο''
Για μενα ειναι αποστροφη,οχι να τριγυρναμε γυμνοι,αλλα να φοβομαστε να δειξουμε το σωμα μας.Δεν θα ειχα κανενα προβλημα στο να ερχονται οι γυμνιστες στις κανονικες παραλιες.Επειδη δηλαδη ο αλλος εχει ριζωμενες στον εγκεφαλο του παναρχαιες αντιληψεις περι ''ντροπης'' και φοβου προς το γυμνο,πρεπει να επιβαλλουμε αλογους κανονες?
Οχι,δεν δεχομαι κανεναν περιορισμο στο προσωπικο μου ''στυλ'',απο κανεναν,για κανεναν λογο.
Αυτος που θελει να εφαρμοσει τετοιες μπουρδες,ας διαβασει περι υποκειμενισμου.![]()
Συγγνώμη αλλά με αυτήν την λογική κάθε κανόνας δεν είναι άλογος?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DrHouse
Διάσημο μέλος

Συγγνώμη αλλά με αυτήν την λογική κάθε κανόνας δεν είναι άλογος?
Αυτα δεν εχουν να κανουν με την λογικη,αλλα με την ηθικη.
Και η ηθικη ειναι κατι ρευστο και υποκειμενικο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης

JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος

Για να συνοψίσουμε:Αυτα δεν εχουν να κανουν με την λογικη,αλλα με την ηθικη.
Και η ηθικη ειναι κατι ρευστο και υποκειμενικο.
-Οι κανόνες δεν πρέπει να ορίζονται απο την λογική του σωστού και του λάθους, μιας και αυτό είναι διαφορετικό και υποκειμενικό για τον κάθε άνθρωπο
-Οι κανόνες δεν πρέπει να ορίζονται απο την ηθική, γιατί και αυτή είναι ρευστή και υποκειμενική.
Τότε απο ποιούς παράγοντες θα έπρεπε να ορίζεται ένας κανόνας;

Μα καθόλου όμως.Αλλο που δεν θα θελες να σου γινεται λαμπαδα στην παραλια με τα αιθερια μ@υνακια να τριγυρνανε γυρω σου

DrHouse
Διάσημο μέλος

Για να συνοψίσουμε:
-Οι κανόνες δεν πρέπει να ορίζονται απο την λογική του σωστού και του λάθους, μιας και αυτό είναι διαφορετικό και υποκειμενικό για τον κάθε άνθρωπο
-Οι κανόνες δεν πρέπει να ορίζονται απο την ηθική, γιατί και αυτή είναι ρευστή και υποκειμενική.
Τότε απο ποιούς παράγοντες θα έπρεπε να ορίζεται ένας κανόνας;
Ενας κανονας πρεπει να ειναι ορθολογιστικος πανω απ'ολα.Δηλαδη να μην βασιζεται σε προκαταληψεις,ουτε σε αντιεπιστημονικες θεωριες,αλλα στην λογικη και το λογικο.
Καθε τι στον κοσμο,εχει εναν συμφεροντολογικο χαρακτηρα.Εμεις με τους κανουμες,μεν θα επιδιωκουμε συμφερον,αλλα συλλογικο.Οχι ατομικο.Δεν ειπα να τα αφησουμε ολα στην τυχη.Αλλα καταστασεις που δεν περιοριζουν την επιβιωση μας,και την ζωη του αλλου(οπως πχ το ντυσιμο,ο γυμνισμος) ειναι παραλογοι και αποτελουν ηθικισμους.Γενικα,οτι δεν βλαπτει τους αλλους,ειναι ''σωστο''.
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος

Ενας κανονας πρεπει να ειναι ορθολογιστικος πανω απ'ολα.Δηλαδη να μην βασιζεται σε προκαταληψεις,ουτε σε αντιεπιστημονικες θεωριες,αλλα στην λογικη και το λογικο.
Καθε τι στον κοσμο,εχει εναν συμφεροντολογικο χαρακτηρα.Εμεις με τους κανουμες,μεν θα επιδιωκουμε συμφερον,αλλα συλλογικο.Οχι ατομικο.Δεν ειπα να τα αφησουμε ολα στην τυχη.Αλλα καταστασεις που δεν περιοριζουν την επιβιωση μας,και την ζωη του αλλου(οπως πχ το ντυσιμο,ο γυμνισμος) ειναι παραλογοι και αποτελουν ηθικισμους.Γενικα,οτι δεν βλαπτει τους αλλους,ειναι ''σωστο''.
Οκ αυτό το δέχομαι.

challenger
Επιφανές μέλος

Ειλικρινά, αρχίζω να νομίζω πως έχεις μπερδέψει ορισμένα πράγματα...Διοίκηση σημαίνει άσκηση εξουσίας νομίζω![]()

Gate4
Επιφανές μέλος

christaras94
Νεοφερμένο μέλος

epistaths
Νεοφερμένο μέλος

-Οι καθηγητές προσέρχονται στο σχολείο με κόσμια εμφάνιση και δεν καπνίζουν στο σχολικό χώρο έχοντας υπόψη ότι δημιουργούν πρότυπα αναφοράς στους μαθητές.
-
Έχω δεί καθηγητή να ζητάει τσιγάρο απο μαθητή

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.