Ιστορία πανελλήνιες: ερώτηση για τις πηγές

kost1a

Νεοφερμένο μέλος

Ο kost1a αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 56 μηνύματα.
Καλησπέρα ισχύει ότι στις ασκήσεις με τις πηγές στην ιστορία σου κόβουν μονάδες σε περίπτωση που πρώτα παραθέσεις αυτολεξεί αυτά που γνωρίζεις από το βιβλίο και ύστερα μιλήσεις για την πηγή η όχι ; Δηλαδή είναι απαραίτητο ιστορικές γνώσεις από βιβλίο και πληροφορίες της πηγής να αποδοθούν συνδυαστικά η δεν έχει και τόσο σημασία ;

constansn

Δραστήριο μέλος

Η constansn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 624 μηνύματα.
Καλησπέρα ισχύει ότι στις ασκήσεις με τις πηγές στην ιστορία σου κόβουν μονάδες σε περίπτωση που πρώτα παραθέσεις αυτολεξεί αυτά που γνωρίζεις από το βιβλίο και ύστερα μιλήσεις για την πηγή η όχι ; Δηλαδή είναι απαραίτητο ιστορικές γνώσεις από βιβλίο και πληροφορίες της πηγής να αποδοθούν συνδυαστικά η δεν έχει και τόσο σημασία ;
Η συνδυαστική παρουσίαση πριμοδοτείται, εχουν δημοσιευτεί σχετικές οδηγίες της επιτροπής εξετάσεων .

Συνημμένα

• 1686561766602.png
    1686561766602.png
    487 KB · Εμφανίσεις: 57
  • 1686561745225.png
    1686561745225.png
    641,6 KB · Εμφανίσεις: 55

kost1a

Νεοφερμένο μέλος

Η συνδυαστική παρουσίαση πριμοδοτείται, εχουν δημοσιευτεί σχετικές οδηγίες της επιτροπής εξετάσεων .
Ευχαριστώ. Έαν πάλι παραθέσεις τα στοιχεία του βιβλίου ώστε να μην τα ξεχάσεις και μετά με αστερίσκους συμπληρώσεις ενδιάμεσα και την πηγή , πιστεύω μετράει σαν σύνθεση ;

Reader

Διάσημο μέλος

Η Reader αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 2.528 μηνύματα.
Έαν πάλι παραθέσεις τα στοιχεία του βιβλίου ώστε να μην τα ξεχάσεις και μετά με αστερίσκους συμπληρώσεις ενδιάμεσα και την πηγή , πιστεύω μετράει σαν σύνθεση ;
Θεωρητικά μετράει και το έχω κάνει σε διαγώνισμα, δεν θα σου το πρότεινα όμως. Δεν δείχνει και πολύ ωραίο εμφανισιακά, αφού συνήθως η πηγή είναι μεγαλύτερη σε έκταση από το κείμενο. Άσε που, παρότι εσύ θα τοποθετήσεις τους αστερίσκους στο τέλος του κειμένου με τη σωστή σειρά, μπορεί να θεωρηθεί πως δεν ήξερες σε ποια σημεία έπρεπε να κάνεις σύνθεση και να τη χάσεις.

smarw

Δραστήριο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 489 μηνύματα.
Ευχαριστώ. Έαν πάλι παραθέσεις τα στοιχεία του βιβλίου ώστε να μην τα ξεχάσεις και μετά με αστερίσκους συμπληρώσεις ενδιάμεσα και την πηγή , πιστεύω μετράει σαν σύνθεση ;
Κατά την άποψη μου όχι , καλύτερα στα πρόχειρο να σημειώσεις τις πληροφορίες που δεν θες να ξεχάσεις και μετά στο κανονικό γραπτό να κάνεις την σύνθεση. Απλά πρόσεχε με τον χρόνο σου

kost1a

Νεοφερμένο μέλος

Κατά την άποψη μου όχι , καλύτερα στα πρόχειρο να σημειώσεις τις πληροφορίες που δεν θες να ξεχάσεις και μετά στο κανονικό γραπτό να κάνεις την σύνθεση. Απλά πρόσεχε με τον χρόνο σου
Γιατί όμως ; Αφού ουσιαστικά τα έγραψα όλα , απλά χρησιμοποιώντας αστερίσκους . το λέω αυτό γιατί μάλλον θα γράψω πρώτα ότι ξέρω από το βιβλίο και μετά συμπληρώνω με αστερίσκους , γιατί θα έχω χεστει από το άγχος

smarw

Δραστήριο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 489 μηνύματα.
Γιατί όμως ; Αφού ουσιαστικά τα έγραψα όλα , απλά χρησιμοποιώντας αστερίσκους . το λέω αυτό γιατί μάλλον θα γράψω πρώτα ότι ξέρω από το βιβλίο και μετά συμπληρώνω με αστερίσκους , γιατί θα έχω χεστει από το άγχος
Γιατί δεν είναι ωραία η εικόνα του γραπτού και θα μπερδευτεί όποιος το διαβάσει.Τώρα η βαθμολόγηση εξαρτάται απο τον διορθωτή που θα σου τύχει. Αλλά γιατί να το ρισκάρεις; Οι καθηγητές σου τι σου λένε;

kost1a

Νεοφερμένο μέλος

Γιατί δεν είναι ωραία η εικόνα του γραπτού και θα μπερδευτεί όποιος το διαβάσει.Τώρα η βαθμολόγηση εξαρτάται απο τον διορθωτή που θα σου τύχει. Αλλά γιατί να το ρισκάρεις; Οι καθηγητές σου τι σου λένε;
Για μένα ρίσκο θα ήταν να τα κάνω σύνθεση κατευθείαν όπως λες. Ο καθηγητής στο σχολείο είπε ότι παλιά αν έγραφες πρώτα τις ιστορικές γνώσεις και ξεχωριστά την πηγή αφαιρούσαν μια μονάδα αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον . Για αυτό και ρώτησα εδώ

constansn

Δραστήριο μέλος

Η constansn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 624 μηνύματα.
Για μένα ρίσκο θα ήταν να τα κάνω σύνθεση κατευθείαν όπως λες. Ο καθηγητής στο σχολείο είπε ότι παλιά αν έγραφες πρώτα τις ιστορικές γνώσεις και ξεχωριστά την πηγή αφαιρούσαν μια μονάδα αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον . Για αυτό και ρώτησα εδώ
Ισχύει ακόμα, πρόσεξε την κατανομή των μονάδων στις οδηγίες που επισυναψα στο προηγούμενο μου μήνυμα. Όσον αφορά τους αστερίσκους θα συμφωνήσω με τους προλαλησαντες. Έχεις έξι μήνες να εξασκηθεις στη σύνθεση, κάντο.

smarw

Δραστήριο μέλος

Κοίτα υπάρχουν οδηγίες αλλά ο καθένας διορθώνει και σύμφωνα με την κρίση του και αυτό δικαιολογεί και τις βαθμολογικές αποκλίσεις. Μέχρι τις πανελλήνιες έχεις πολύ χρόνο , κάνε όσο περισσότερη εξάσκηση μπορείς. Ελπίζω παντως να λαμβάνεις υποψη την πηγή πριν γράψεις το μέρος από το βιβλίο γιατί μπορεί να χρειαστεί να συμπεριλάβεις κάποιο κομμάτι από άλλο μέρος του βιβλίου ή να αφαιρέσεις κάποιο που δεν χρειάζεται.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια