Pak

Επιφανές μέλος

Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 9,411 μηνύματα.
αμα δεν θελει τελικα ιατρικη ..ε να μην κανει ,ειναι θεσουλα αλλου παιδιου που καιγεται για αυτη.
Η αλήθεια είναι ότι πριν από λίγο συμφώνησα με το παιδί από πάνω, αλλά έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες.
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,522 μηνύματα.

Shade17

Νεοφερμένος

Ο Shade17 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 29 μηνύματα.
Η κλινική προσέγγιση δεν είναι μονόδρομος με την ιατρική πάντως. Και οι ιατροί μπορούν να ασχοληθούν αποκλειστικώς ερευνητικά με νευροβιολογία ή ό,τι άλλο (&αποφεύγοντας την άμεση επαφή με ασθένεις). Η απόφαση όμως είναι δική σου λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά.
Αν ένας γιατρός όμως ασχοληθεί αποκλειστικώς ερευνητικά με έναν κλάδο έχει κάποιο πλεονέκτημα από έναν βιολόγο που θα ασχοληθεί αποκλειστικώς ερευνητικά με τον ίδιο κλάδο?
 

sophiaa

Νεοφερμένος

Η sophiaa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 109 μηνύματα.
Αν ένας γιατρός όμως ασχοληθεί αποκλειστικώς ερευνητικά με έναν κλάδο έχει κάποιο πλεονέκτημα από έναν βιολόγο που θα ασχοληθεί αποκλειστικώς ερευνητικά με τον ίδιο κλάδο?

Μάλλον όχι. Σίγουρα ο γιατρός μπορεί να μην ξέρει κάτι που γνωρίζει ο βιολογος και αντίστροφα σε προπτυχιακό επίπεδο, αλλά στο μεταπτυχιακό εξισωνεται η κατασταση.
Η μόνη βασική διαφορα είναι ότι ο βιολογος δε θα έχει επαφή με ασθενείς, γι αυτό και η μόνη "ιατρικη" ειδικότητα για βιολογους είναι η εργαστηριακή γενετική (υπαρχει και κλινικη γενετικη μονο για γιατρούς). Αλλά αφού δε σε ενδιαφέρει το κλινικό κομμάτι, δε νομίζω ότι θα χάσεις κάτι αν μείνεις στο βιολογικο που θα ήξερες στην ιατρικη...
Κοίτα και τα μαθήματα της ιατρικής αν σου φαίνονται ενδιαφέροντα, γιατί 6 χρόνια αυτά θα διαβάζεις... Δεν ξέρω μου φαίνεται λίγο βάσανο να βγάλεις την ιατρικη από τη στιγμή που δε σου αρέσει το κλινικό κομμάτι και δε θέλεις να ασχοληθείς με αυτό.
Επίσης είσαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις 10%; Έχεις κωδικους;
 

panagiotis23

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο panagiotis23 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 187 μηνύματα.
Λοιπόν να πω και εγώ τη γνώμη μου πάνω σε αυτό; Αρχικά είναι πολύ θετικό το ότι σου αρέσει το βιολογικό και ιδιαίτερα ο κλάδος που έχει σχέση με την ανοσοβιολογία και τη νευροβιολογία. Η δυνατότητα σου να πας σε μια σχολή επιπλέον όπως είναι η Ιατρική χωρίς εκ νέου εξετάσεις είναι επίσης πολύ σοβαρή για να την απορρίψεις άμεσα χωρίς στάθμιση και ζύγισμα. Θα φέρω ως παράδειγμα τον εαυτό μου, τελείωσα την Ιατρική και τώρα κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω σε κλινικές εφαρμογές μοριακής ιατρικής. Στο εργαστήριο που είμαι έχουμε και άτομα από βιοχημεία, βιολογία και φαρμακευτική, ο καθένας έχει κάτι να προσφέρει από το βασικό του πτυχίο και να εξειδικεύσει το θέμα, ωστόσο ως ιατρός εγώ μπορώ να ασχοληθώ και με τον ασθενή τόσο σε επίπεδο κλινικό αλλά και ερευνητικό καθώς η γνώση της σχολής επιτρέπει να ενσωματώσω κλινικά δεδομένα μέσα στην βασική έρευνα οδηγώντας έτσι στη μεταφραστική έρευνα. Οι ιατροί επίσης είναι αυτοί που συνήθως όπως βλέπω διευθύνουν τα ερευνητικά πρότζεκτ ιδιαίτερα όταν αφορούν ασθενείς σε νοσοκομεία και έχουν ως συνεργάτες αλλά συνήθως ως υφιστάμενους βιολόγους κτλ. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι θα αναγκαστείς ως βιολόγος να είσαι υπό την εποπτεία και την ηγεσία κατά πάσα πιθανότητα ενός ιατρού ερευνητή-καθηγητή ή μόνο και εφόσον έχεις διανύσει κάποια μεγάλη πορεία στο χώρο να ανεξαρτητοποιηθείς, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά ποια είναι η καλύτερη απόφαση αλλά εγώ βλέπω ότι μπορεί να έχω κάποια κενά σε τεχνικές μοριακής βιολογίας αλλά δεν είναι κάτι τραγικό καθώς αυτήν την στιγμή έχω δικό μου πρότζεκτ με δείγματα ασθενών και έχω μάθει και αρκετές τεχνικές και θεωρητικά στην ιατρική τα μαθήματα των πρώτων τριών ετών είναι αρκετά να σε καλύψουν σε αυτά τα ζητήματα. Επίσης προσπάθησε να ζυγίσεις το μακροπρόθεσμο και όχι το βραχυπρόθεσμο όφελος, εγώ πάντως θεωρώ ότι από την Ιατρική ανοίγονται περισσότερες πόρτες και όχι μόνο κλινικά αλλά και ερευνητικά, ακαδημαϊκά, εργασιακά κτλ. Είναι ένα δυνατό πτυχίο, αυτό έχω να πω, αρκεί να το αξιοποιήσεις έξυπνα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top