κυριάκος1204
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα προήλθε από το θέμα " [Πανελλήνιες 2013] Θερινή Προετοιμασία".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DrHouse
Διάσημο μέλος

Παιδιά εμένα τα καλοκαιρινά μαθήματα μου φαίνονται ανούσια. Φροντίστε να περάσετε ένα τέλειο καλοκαιράκι ώστε να αντέξετε την δύσκολη χρονιά που σας περιμένει. Και μην αγχώνεστε αν ακούτε από εδώ και από εκεί ότι ο τάδε ξεκίνησε ήδη να διαβάζει 20 ώρες το 24ωρο. Ηρεμήστε .. Συνήθως κάτι τέτοιοι αποτυγχάνουν στο τέλος από το άγχος. Σας μιλάει ένας μαθητής που έβγαλε λίγο λιγότερο από 19 και μετάνιωσε άπειρα για τα καλοκαιρινά μαθήματα. Καλή υπομονή και κουράγιο
Ακριβως! Αλλα αυτη η τρομολαγνεια που τους καλλιεργουν τα φροντιστηρια,για να αυξησουν τις παραδες τους,εχουν αυτα τα αποτελεσματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος

Ακριβως! Αλλα αυτη η τρομολαγνεια που τους καλλιεργουν τα φροντιστηρια,για να αυξησουν τις παραδες τους,εχουν αυτα τα αποτελεσματα.
Σκοπος των καλοκαιρινων ειναι να κανεις καποια πραγματα για να μην πιεστεις τον Σεπτεμβρη που θα εχεις και σχολειο.
Και εσεις ως αποφοιτοι γνωριζετε πως το ..''αγγουρι'' ξεκιναει τοτε...
Πιστευω πως τα καλοκαιρινα στην Τριτη αξιζουν.Δεν το συζητω για αλλες ταξεις (εκει ναι ειναι ανουσιο)αλλα στην τριτη πρεπει να καλυψεις μια οχι γελοι υλη σε λιγους μηνες.Και να την καλυψεις χωρις να εχεις αφησει ιδιαιτερα κενα πισω..Για να μην πω καθολου γιατι δεν γινεται....
Δηλαδη αν γυριζατε εσεις το χρονο πισω δεν θα κανατε?

nick18
Εκκολαπτόμενο μέλος

εγω ως θεωρητικος εγραψα 18.5 με τα συγκεκριμενα θεματα και το τονιζω με τα συγκεκριμενα αν δεν εκανα φροντιστηριο θα μπορουσα να γραψω ανετα 18.800 και στην πιο τραβηγμενη περιπτωση 19.000 γιατι δεν θα ειχα το φοβερο αγχος που μου δημιουργησε το φροντιστηριο με τα 7ωρα μαθηματα το τελευταιο διμηνο.με αυτη την πιεση και τοσο που εγραψα ειμαι ευχαριστημενος γιατι θα μπορουσα λογω της κουρασης του αγχους και εξαιτιας του οτι ημουν απιστευτα νευριασμενος να πατωσω.γενικα αν γυριζα το χρονο πισω θα εκανα μονο αγνωστο φροντιστηριο η θα εκανα σε ολα μεχρι τις αρχες μαρτιου που βγαλαμε την υλη οργανωνοντας στην συνεχεια τη δικη μου επαναληψη.επρεπε να φθασω 2 βδομαδες πριν τις πανελληνιες για να αραιωσω επικινδυνα πολυ τις εμφανισεις μου στο φροντιστηριοΣκοπος των καλοκαιρινων ειναι να κανεις καποια πραγματα για να μην πιεστεις τον Σεπτεμβρη που θα εχεις και σχολειο.
Πιστευω πως τα καλοκαιρινα στην Τριτη αξιζουν.Δεν το συζητω για αλλες ταξεις (εκει ναι ειναι ανουσιο)αλλα στην τριτη πρεπει να καλυψεις μια οχι γελοι υλη σε λιγους μηνες.Και να την καλυψεις χωρις να εχεις αφησει ιδιαιτερα κενα πισω..Για να μην πω καθολου γιατι δεν γινεται....
Δηλαδη αν γυριζατε εσεις το χρονο πισω δεν θα κανατε?Και πως πιστευετε οτι θα γραφατε?Καλυτερα ή χειροτερα?(με τα θεματα που επεσαν φετος εννοω)
^natasa666^
Εκκολαπτόμενο μέλος

εχεις απολυτο δικαιο και εγω θεωρητικη και εβγαλα 17251...ειμαι πολυ ευχαριστημενη με το αποτελεσμα αλλα θα μπορουσα να ειχα γραψει καλυτερα στα αρχαια...οπως λες μετα τον μαρτιο τα μαθηματα στο φροντ. ειναι ανουσια καθως εχοντας τελειωσει την υλη κανεις μονο επαναληψεις,κτ π μ εναν καλο προγραμματισμο μπορεις να το κανεις μονος σου χωρις να τρως καθημερινα το αγχος των φροντηστηριων...και εγω περσι ειχα ξεκινησει αρχες αυγουστη να κανω φροντ(ετσι κανουν τα φροντ στην πολη μου).πιστευω το καλοκαιρι ειναι για να ξεκουραστητε γιατι η τριτη λυκειου ειναι πολυ δυσκολη χρονιαεγω ως θεωρητικος εγραψα 18.5 με τα συγκεκριμενα θεματα και το τονιζω με τα συγκεκριμενα αν δεν εκανα φροντιστηριο θα μπορουσα να γραψω ανετα 18.800 και στην πιο τραβηγμενη περιπτωση 19.000 γιατι δεν θα ειχα το φοβερο αγχος που μου δημιουργησε το φροντιστηριο με τα 7ωρα μαθηματα το τελευταιο διμηνο.με αυτη την πιεση και τοσο που εγραψα ειμαι ευχαριστημενος γιατι θα μπορουσα λογω της κουρασης του αγχους και εξαιτιας του οτι ημουν απιστευτα νευριασμενος να πατωσω.γενικα αν γυριζα το χρονο πισω θα εκανα μονο αγνωστο φροντιστηριο η θα εκανα σε ολα μεχρι τις αρχες μαρτιου που βγαλαμε την υλη οργανωνοντας στην συνεχεια τη δικη μου επαναληψη.επρεπε να φθασω 2 βδομαδες πριν τις πανελληνιες για να αραιωσω επικινδυνα πολυ τις εμφανισεις μου στο φροντιστηριο
τωρα αν μπορουσα να ξεκινησω ξανα την τριτη λυκειου θα εκανα αγνωστο ιδιαιτερα...το να κανεις ιστορια,λογοτεχνια και γνωστο ειναι τζαμπα εξοδα και χαμενος χρονος ή αν ακομα εκανα θα τα σταματουσα τον μαρτιο

το οτι πηγαινουμε σε φροντ. σε ολα τα μαθηματα στην τριτη λυκειου πιστευω οφειλεται στην ανασφαλεια που διημιουργουν τα φροντ οτι αν δεν παμε θα αποτυχουμε στις πανελληνιες

DrHouse
Διάσημο μέλος

Σκοπος των καλοκαιρινων ειναι να κανεις καποια πραγματα για να μην πιεστεις τον Σεπτεμβρη που θα εχεις και σχολειο.
Δηλαδη αν γυριζατε εσεις το χρονο πισω δεν θα κανατε?Και πως πιστευετε οτι θα γραφατε?Καλυτερα ή χειροτερα?(με τα θεματα που επεσαν φετος εννοω)
Σιγα την υλη μωρε (για θεωρητικη μιλαω),εχουμε 90 σελιδες ιστορια και κατι τρεχει στα γυφτικα.Η υλη μια χαρα βγαινει ολο τον χρονο,χωρις καλοκαιρινα,αλλα οπως προειπα η τρομολαγνεια εχει κανει την δουλεια της.
Εγω καλοκαιρινα δεν εκανα ποτε,ουτε στην Γ,γιατι οπως προειπα μου ηταν αχρηστα

αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλα εω πηγαινω Θετικη Κατευθυνση οποτε...
Ας πουμε οτι ειναι διαφορετικα
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

Σιγα την υλη μωρε (για θεωρητικη μιλαω),εχουμε 90 σελιδες ιστορια και κατι τρεχει στα γυφτικα.Η υλη μια χαρα βγαινει ολο τον χρονο,χωρις καλοκαιρινα,αλλα οπως προειπα η τρομολαγνεια εχει κανει την δουλεια της.
Εγω καλοκαιρινα δεν εκανα ποτε,ουτε στην Γ,γιατι οπως προειπα μου ηταν αχρηστα![]()
Για πες πώς έγραψες και σε κάθε μάθημα.
Mr.Blonde
Πολύ δραστήριο μέλος

Dhmh
Πολύ δραστήριο μέλος

εμας μας υπενθυμιζουν ταυτοχρονα προηγουμενες γνωσεις...Tα καλοκαιρινα μαθηματα ειναι προαιρετικα,και ο καθενας ειναι σε θεση να κρινει αν θα τον ωφελησουν ή οχι.Ουτως ή αλλως το καλοκαιρι δεν βγαινει ουτε το 1/20 της υλης σε μαθηματα οπως φυσικη και μαθηματικα κατευθυνσης,οποτε απλως χρησιμευουν για να μπεις στο κλιμα της γ'λυκειου.Χρησιμοτερο θα ηταν πριν αρχισετε την κανονικη υλη της γ να κανετε καποια επαναληψη σε βασικες γνωσεις προηγουμενων ταξεων για να δειτε μηπως εχετε τυχον κενα.Απο σεπτεμβριο και μετα δεν θα προλαβαινετε.
MagicForLife
Νεοφερμένο μέλος

kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος

MagicForLife
Νεοφερμένο μέλος

DrHouse
Διάσημο μέλος

Πραγματικα αρχιζω να νιωθω τυψεις που δεν το κανω.
Αμα εχεις κενα να κανεις.Αμα ομως θες να κανεις επειδη πιστευεις οτι δεν θα βγαλεις την υλη στα μεσα του χρονου,οτι θα ειναι καλυτερα η οτι οι αλλοι θα ειναι μπροστα και εσυ πισω και τις λοιπες παπαριες,τοτε μην κανεις.Πραγματικα,ειναι οικονομικοι δολοφονοι τα φροντιστηρια το καλοκαιρι.
carpe_nochtem
Πολύ δραστήριο μέλος

Αμα εχεις κενα να κανεις.Αμα ομως θες να κανεις επειδη πιστευεις οτι δεν θα βγαλεις την υλη στα μεσα του χρονου,οτι θα ειναι καλυτερα η οτι οι αλλοι θα ειναι μπροστα και εσυ πισω και τις λοιπες παπαριες,τοτε μην κανεις.Πραγματικα,ειναι οικονομικοι δολοφονοι τα φροντιστηρια το καλοκαιρι.
Και τρομοκράτες. Μην ξεχνάμε.

Dhmh
Πολύ δραστήριο μέλος

schooliki
Δραστήριο μέλος

Για τη θετική κατεύθυνση π.χ. προτείνω, στο σπίτι ή και στις διακοπές, αν είναι πολλές μέρες σε δικό σας σπίτι, να διαβάσετε μόνοι τα σχολικά βιβλία των μαθηματικών και της φυσικής κατεύθυνσης. Εννοείται, να λύσετε και πολλές ασκήσεις των βιβλίων, εύκολες και δύσκολες. Πριν αρχίσει η σχολική χρονιά, θα έχετε αποκτήσει τις βασικές γνώσεις των μαθημάτων κατεύθυνσης, χωρίς βεβαίως να μπείτε στα πολύ βαθιά. Φροντιστήρια, μετά το καλοκαίρι.
Ήταν η προσωπική μου επιλογή πρόπερσυ, και όλα πήγαν καλά.
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

Και μπορεί!Θα κάνω μια πρόταση, για καλοκαιρινή προετοιμασία χωρίς κόστος.
Για τη θετική κατεύθυνση π.χ. προτείνω, στο σπίτι ή και στις διακοπές, αν είναι πολλές μέρες σε δικό σας σπίτι, να διαβάσετε μόνοι τα σχολικά βιβλία των μαθηματικών και της φυσικής κατεύθυνσης. Εννοείται, να λύσετε και πολλές ασκήσεις των βιβλίων, εύκολες και δύσκολες. Πριν αρχίσει η σχολική χρονιά, θα έχετε αποκτήσει τις βασικές γνώσεις των μαθημάτων κατεύθυνσης, χωρίς βεβαίως να μπείτε στα πολύ βαθειά. Φροντιστήρια, μετά το καλοκαίρι.
Ήταν η προσωπική μου επιλογή πρόπερσυ, και όλα πήγαν καλά.

schooliki
Δραστήριο μέλος

Τα έχω πει και παλιότερα.Και μπορεί!Εδώ μου τα λένε και πάλι κάνω 10 ώρες να τα λύσω αν τα διάβαζα μόνη μου άστα να πάνε... Φυσική ντάξει πιο κατανοητή μου φαίνεται! Γενικά πιστεύω αυτό είναι πιο εφικτό για θεωρητικά μαθήματα, που δεν έχουν πολλές ασκήσεις.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε μάθει να διαβάζουμε μόνοι μας ή διαβάζουμε λίγο και όταν ήδη είμαστε εξουθενωμένοι.
Αν κάνεις 4-5 ώρες φροντιστήριο τη μέρα, αρχίζεις να διαβάζεις μετά από πολλές ώρες διδασκαλίας, στις 10.30-11.00 μ.μ.
Όμως εκείνη την ώρα κουβαλάς όλη την κούραση της ημέρας. Δε μπορεί να είναι παραγωγική αυτή η δουλειά.
Δε φταίει η ώρα, φταίει η κούραση.
Αν σχεδιάζετε να οργανώσετε έτσι το πρόγραμμα της Γ' Λυκείου, ξανασκεφτείτε το. Ο καθητητής είναι για να λύνει τις απορίες σας και όχι να σπαταλά τον πολύτιμο χρόνο σας.
Λιγότερες ώρες φροντιστηρίου, περισσότερες ώρες προσωπικού διαβάσματος.
Εγώ ήμουν στη θετική κατεύθυνση. Για τις θεωρητικές σχολές πιστεύω ότι τα παραπάνω ισχύουν απόλυτα.
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

Οκ συμφωνώ ότι δεν ξέρουμε να διαβάζουμε μόνοι μας.Τα έχω πει και παλιότερα.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε μάθει να διαβάζουμε μόνοι μας ή διαβάζουμε λίγο και όταν ήδη είμαστε εξουθενωμένοι.
Αν κάνεις 4-5 ώρες φροντιστήριο τη μέρα, αρχίζεις να διαβάζεις μετά από πολλές ώρες διδασκαλίας, στις 10.30-11.00 μ.μ.
Όμως εκείνη την ώρα κουβαλάς όλη την κούραση της ημέρας. Δε μπορεί να είναι παραγωγική αυτή η δουλειά.
Δε φταίει η ώρα, φταίει η κούραση.
Αν σχεδιάζετε να οργανώσετε έτσι το πρόγραμμα της Γ' Λυκείου, ξανασκεφτείτε το. Ο καθητητής είναι για να λύνει τις απορίες σας και όχι να σπαταλά τον πολύτιμο χρόνο σας.
Λιγότερες ώρες φροντιστηρίου, περισσότερες ώρες προσωπικού διαβάσματος.
Εγώ ήμουν στη θετική κατεύθυνση. Για τις θεωρητικές σχολές πιστεύω ότι τα παραπάνω ισχύουν απόλυτα.
Ο καθένας είναι παραγωγικός άλλες ώρες. Εγώ πχ έχω μάθημα το πρωί, πάω για μπάνιο το απόγευμα και ξεκινάω διάβασμα μετά τις 8 όχι γιατί δεν προλαβαίνω αλλά γιατί τότε μου αρέσει να διαβάζω. Ντάξει όταν έχω πολλά να κάνω ή έχω έξοδο το βράδυ διαβάζω και το απόγευμα αλλά γενικά είμαι πολύ πιο παραγωγική το βράδυ παρά την όποια κούραση.
Εγώ δεν θεωρώ ότι μου σπαταλάνε ώρες οι καθηγητές μου. Πιατεύω ότι αν εξαιρέσεις τα μαθηματικά κατευθυνσης κάνω όσες ώρες χρειάζομαι σε όλα τα μαθήματα για να προχωράω κανονικά. Για μένα είναι εξίσου σημαντικό να τα μαθαίνω από το μάθημα. Άμα κάθομαι 2 ώρες και ακούω έναν τύπο να μιλάει και φευγει το μυαλό μου συνέχεια μετά έχω πιο πολύ διάβασμα γιατί δεν έχω καταλάβει τίποτα. Όταν όμως έχει μεταδοτικότητα ό άνθρωπος δεν χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ χρόνο για να τα αφομοιώσεις.
Τις ώρες φροντιστηρίου δεν τις καθορίζεις πάντα εσύ και οι ώρες προσωπικού διαβάσματος είναι ανάλογα με το άτομο κατά τη γνώμη μου!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.