Η αλήθεια για τις διεθνείς κατατάξεις των ΑΕΙ

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.054 μηνύματα.
Εγω με την ανυπαρτκη πειρα μου θα προσθεσω οτι αν δεν εχεις ιατρικη σχολη και νοσοκομεια αστο μην ασχολεισαι ...δεν παιζει.

 

HelloWorld

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ψηφιακών Τεχνών & Κινηματογράφου ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 222 μηνύματα.
Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται και από τον ποιος φτιάχνει τα rankings, λ.χ. το Times Higher Education έχει το Χαροκόπειο 3ο από όλη την Ελλάδα. Το QS δεν το έχει καν στην λίστα με τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Σε γενικές γραμμές, από όσο γνωρίζω για σπουδές στο εξωτερικό κάποιοι φορείς ενδιαφέρονται για το πανεπιστήμιο αποφοίτησης, αλλά ταυτοχρόνως σκέφτομαι ότι πιο αξιοκρατικό θα ήταν να ασχολούνται με το βαθμό πτυχίου παρά με το πανεπιστήμιο αποφοίτησης. Δηλαδή, δεν θεωρώ σωστό ένας ξένος φορέας να επιλέξει έναν φοιτητή που έχει πτυχίο Φυσικής 6 από το ΕΚΠΑ, από κάποιον που έχει βγάλει το Φυσικό με 8,5 από την Λαμία. Βέβαια, από την άλλη αντιλαμβάνομαι ότι το ένα πανεπιστήμιο είναι πιο prestigious από το άλλο.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top