Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ vs Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,433 μηνύματα.
το ξερω πως θες να βοηθησεις αλλα απαντατε σε αλλο ερωτημα
εχω διαθεση να δουλεψω και να προσπαθησω
αλλα θελω να δουλεψω και η προσπαθεια μου να δει καρπους
η ερωτηση μου ειναι ποια απο τις 2 σχολες εχει καλυτερες προοπτικες;
δεν βλεπω λανθασμενο mindset
Θεωρώ και οι δυο οτι έχουν σχεδόν παρόμοιες προοπτικές ή εαν υπάρχει κάποια διαφορά, είναι αμελητέα, και θα πρέπει να βασιστείς κυρίως στα μαθήματα και το περιεχόμενο τους για την επιλογή σου.

Απο εκεί και πέρα, παραθέτουμε τις δυο πιο πιθανές προσεγγίσεις που μπορεί να έχει κάποιος για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Προφανώς δεν υπάρχει σωστό και λάθος, ότι εκφράζει τον καθένα, αυτό και πρέπει να ακολουθεί.

Το παράδειγμα του Ryuzaki είναι καλό. Σπούδασε μηχανικός, είδε οτι τον γέμιζε η ιατρική οπότε δεν είχε κανένα θέμα να αλλάξει επάγγελμα. Εαν δεν έρθεις σε τριβή με τα αντικείμενα είναι αδύνατο να πεις με σιγουριά τι σου αρέσει και τι όχι. Οπότε η ευελιξία είναι σημαντική στην ζωή. Τέλος εαν ακόμα δεν μπορείς να αποφασίσεις, θα πρότεινα να πας να παρακολουθήσεις σημαντικά μαθήματα των δυο επιστημών δια ζώσης και να δεις τι σε εξιτάρει πιο πολύ(επιβάλλεται θα έλεγα για την ακρίβεια).
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,894 μηνύματα.
Βρε απόλλων προσπαθούμε να σου εξηγήσουμε ότι κανείς με ασφάλεια δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά κάτι τέτοιο, ποια δηλαδή έχει τις καλύτερες προοπτικές. Ακόμη κι με πίστευες απόλυτα για κάποιο λόγο, κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο από μεριάς μου. Δεν είμαστε πυθίες για να ξέρουμε πώς θα έρθουν στη ζωή σου τα πράγματα!!!

Στο αρχικό μου (σοβαρό) ποστ σου είπα πώς βλέπω τα πράγματα στην αγορά εργασίας για τον μέσο μηχανικο. Στη συνέχεια ο Samael έδωσε το στίγμα του ως τελειόφοιτος φοιτητής ηλεκτρολόγων και τις διεξόδους που μπορείς να έχεις (και σαν πρωτοετής είσαι πολύ μακριά από το να το γνωρίζεις ακόμη). Κι αυτό οδήγησε σε μία παράθεση απόψεων πάνω στο ζήτημα του πώς θα αξιοποιήσεις τις γνώσεις σου -και- πιθανά καταλήξεις στην ευμάρεια.

Πολύ πιο ασφαλής λύση, αλλά πιθανά με μικρότερη δυνατότητα μεγάλων εσόδων έχουν σχολές όπως η ιατρική και σώματα ασφαλείας. Αντίθετα, ως μηχανικός μπορείς να κερδισεις περισσότερα (ή αντίστοιχα, να εγκλωβιστείς σε μία πιο μέτρια μετριότητα) κερδίζοντας σε κάθε περίπτωση έναν αρκετά ιδιαίτερο τρόπο σκέψης. Και στις δύο περιπτώσεις τίποτα δεν είναι απόλυτο και είναι συνάρτηση προσωπικού κόπου, ικανοτήτων, ενδιαφέροντος, υποβάθρου, συγκυριών, κωλοφαρδίας.

Σε μεγαλύτερη κλίμακα, οι δύο αυτές σχολές είναι ψιλοπαρόμοιες ως προς το μέλλον τους και την ευόδωση των κόπων τους. Από εσένα επαφίεται τώρα, να έχεις το insight να δεις ποια από τις δύο σαν προσωπικότητα σου ταιριάζει καλυτερα, δίνοντάς σου έτσι τη δυνατότητα να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις γνώσεις που θα αποκομίσεις ή και εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, γιατί όχι και να μεγαλουργήσεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,767 μηνύματα.
ρε παιδια τι τσακωνεστε; αυτο που ρωταω ποιο απο τα 2 εχει καλυτερες προοπτικες οικονομικες κι επαγγελματικες....
τωρα δεν καταλαβαινω ολοι πρεπει να επιλεγουν σχολη και με βαση αυτο το κριτηριο
μου φαινεται τελειως ρομαντικο αυτο που λεει ο samael
δλδ κραζεις καποιον που σε ρωταει για 2 σχολες με παρομοιο mindset στις οποιες καποπιος θεωρει οτι του αρεσουν και οι 2 για το οτι το βλεπει με αρνητικη σκοπια;αν ειναι δυνατον
Κοίτα Απόλλωνα, καταλαβαινω την ανησυχία σου για τα οικονομικό , ολοι την εχουμε, και εγω... και κανεις δεν θελει να κολλησει στα 1000€ .
Το θεμα ειναι οτι αυτο που κρυβεται πισω απο το πτυχιο πρεπει να εχεις και την δυνατοτητα να το κανεις μια ζωη,
οπως και τα χρηματα αυτοι που τα εχουν δεν τα δινουν επειδη εχεις πτυχιο αλλα επειδη τα παραγεις με το παραπανω και για να τα παραγεις πρεπει να γουσταρεις.
Δεν ξερω να σου πω τι ειναι πιο καλο ,ημμυ ή ναυπηγος θα σου πω για μενα οτι δεν γουσταρω να σχεδιαζω λαμαρινες και δεν μπορω να κανω την μαιμου να ανεβαινω σε σκαλωσιες 50 μετρων να δω τι σοι κολησεις κανει ο κινεζος.

Τωρα σχετικα με τους ηλεκτρολογους και την ναυτηλια...? εδω ειναι ενα αρθρο απο ενα ηλεκτροκινητο πλοιο και μη επανδρωμενο , που κατασκευτασαν οι νορβηγοι για να μεταφερει 120 κοντεινερς.
Νομιζω οτι σε αυτο το κυριο λογο τον ειχαν ηλεκτρολογοι .

 
Top