Chris00
Νεοφερμένο μέλος
Ο Chris00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 7 μηνύματα.

23-04-25

23:07
Καλησπέρα,
Είμαι μαθητής της Α λυκείου και βρίσκομαι σε ένα δίλλημα που με τρώει εδώ και ένα χρόνο: 2ο ή 3ο πεδίο;
Είμαι μαθητής του 20 και έχω πάρει με εξετάσεις υποτροφία 100 τις εκατό των διδάκτρων σε φροντιστήριο του Εύοσμου. Φυσικά αυτά τα λέω για να γίνει κατανοητή η θέση μου.
Μου αρέσει πολύ η Φυσική (όταν βέβαια μπορώ και την καταλαβαίνω) και άλλα μαθήματα όπως τα μαθηματικά και η Χημεία. Με τη Βιολογία έχω μια περίεργη σχέση , δεν έχω πρόβλημα να τη διαβάζω και τη θεωρώ (έως τώρα) πολύ εύκολο μάθημα (σκεφτείτε όλη τη χρονιά διάβασα δύο φορές πριν γράψω διαγώνισμα και έγραψα 20 με αυστηρή καθηγήτρια).
Τα μαθηματικά ενώ στην αρχή της χρονιάς μου άρεσαν αρκετά, κάπου στη μέση με έχασαν και τώρα στο τέλος με ξαναβρήκαν ακόμα πιο πολύ.
Από το οικογενειακό μου περιβάλλον επιμένουν ότι η ιατρική μου ταιριάζει απόλυτα και είναι η καλύτερη επιλογή (έχω και τη φήμη του ψυχακια γιατί πότε δεν αηδίαζα με τα αίματα). Για το πολυτεχνείο ούτε λόγος. Λένε ότι μπορεί να είναι αρκετά χρόνια η ιατρική αλλά στο τέλος αξίζει και έχεις κύρος και λεφτά.
Το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο πολύ τα χρόνια αλλά φοβάμαι ότι παρά τον τεράστιο κόπο μου δεν θα βγάζω και τρελά λεφτά, ενώ και σαν επάγγελμα δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει για εμένα (όχι ότι δεν θα μου αρέσει αλλά όχι ας πούμε σαν μηχανικός)
Διαβάζω ότι οι ΗΜΜΥ βγάζουν κάμποσα χρήματα και υπάρχει ενασχόληση με τη τεχνολογία που μου αρέσει ιδιαίτερα αλλά οι δικοί μου δεν λένε να το καταλάβουν αυτό. Πόσες φορές ακούω «Στην Ελλάδα που να βρεις δουλειά»
Θέλω αν κάποιος γνωρίζει να με βοηθήσει: Δεν είμαι τόσο αφελής να μην περάσω ιατρική επειδή μου αρέσουν λίγο παραπάνω τα μαθήματα και η φυσική, αλλά δεδομένου του τόσο μεγάλου κόπου που θα κάνω θέλω να ξέρω αν από οικονομικής πλευράς αξίζει.
Ή αντίστοιχα αν η ΗΜΜΥ αξίζει γιατί και αυτή θέλει αντίστοιχο κόπο (αλλά λιγότερο χρονο). Και αν αξίζει πως θα μπορέσω να πείσω τους δικούς μου;
ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον ασχοληθεί
Είμαι μαθητής της Α λυκείου και βρίσκομαι σε ένα δίλλημα που με τρώει εδώ και ένα χρόνο: 2ο ή 3ο πεδίο;
Είμαι μαθητής του 20 και έχω πάρει με εξετάσεις υποτροφία 100 τις εκατό των διδάκτρων σε φροντιστήριο του Εύοσμου. Φυσικά αυτά τα λέω για να γίνει κατανοητή η θέση μου.
Μου αρέσει πολύ η Φυσική (όταν βέβαια μπορώ και την καταλαβαίνω) και άλλα μαθήματα όπως τα μαθηματικά και η Χημεία. Με τη Βιολογία έχω μια περίεργη σχέση , δεν έχω πρόβλημα να τη διαβάζω και τη θεωρώ (έως τώρα) πολύ εύκολο μάθημα (σκεφτείτε όλη τη χρονιά διάβασα δύο φορές πριν γράψω διαγώνισμα και έγραψα 20 με αυστηρή καθηγήτρια).
Τα μαθηματικά ενώ στην αρχή της χρονιάς μου άρεσαν αρκετά, κάπου στη μέση με έχασαν και τώρα στο τέλος με ξαναβρήκαν ακόμα πιο πολύ.
Από το οικογενειακό μου περιβάλλον επιμένουν ότι η ιατρική μου ταιριάζει απόλυτα και είναι η καλύτερη επιλογή (έχω και τη φήμη του ψυχακια γιατί πότε δεν αηδίαζα με τα αίματα). Για το πολυτεχνείο ούτε λόγος. Λένε ότι μπορεί να είναι αρκετά χρόνια η ιατρική αλλά στο τέλος αξίζει και έχεις κύρος και λεφτά.
Το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο πολύ τα χρόνια αλλά φοβάμαι ότι παρά τον τεράστιο κόπο μου δεν θα βγάζω και τρελά λεφτά, ενώ και σαν επάγγελμα δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει για εμένα (όχι ότι δεν θα μου αρέσει αλλά όχι ας πούμε σαν μηχανικός)
Διαβάζω ότι οι ΗΜΜΥ βγάζουν κάμποσα χρήματα και υπάρχει ενασχόληση με τη τεχνολογία που μου αρέσει ιδιαίτερα αλλά οι δικοί μου δεν λένε να το καταλάβουν αυτό. Πόσες φορές ακούω «Στην Ελλάδα που να βρεις δουλειά»
Θέλω αν κάποιος γνωρίζει να με βοηθήσει: Δεν είμαι τόσο αφελής να μην περάσω ιατρική επειδή μου αρέσουν λίγο παραπάνω τα μαθήματα και η φυσική, αλλά δεδομένου του τόσο μεγάλου κόπου που θα κάνω θέλω να ξέρω αν από οικονομικής πλευράς αξίζει.
Ή αντίστοιχα αν η ΗΜΜΥ αξίζει γιατί και αυτή θέλει αντίστοιχο κόπο (αλλά λιγότερο χρονο). Και αν αξίζει πως θα μπορέσω να πείσω τους δικούς μου;
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 141 μηνύματα.

23-04-25

23:23
Ιατρική vs ΗΜΜΥ - sep4u.gr
Στο ΚΕΣΥΠ Λαμίας τις τελευταίες μέρες βρέθηκα να συζητώ με υποψηφίους το δίλημμα : Ιατρική ή Ηλεκτρολόγος Μηχ/κος & Μηχ/κος ... <a title="Ιατρική vs ΗΜΜΥ" class="read-more" href="https://sep4u.gr/22337/iatriki-vs-immi/" aria-label="More on Ιατρική vs ΗΜΜΥ">Περισσότερα</a>

Chris00
Νεοφερμένο μέλος
Ο Chris00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 7 μηνύματα.

23-04-25

23:54
Από ότι καταλαβαίνω λες:
Η Ιατρική προσφέρει προοπτικές. Οι άλλες σχολές υπόσχονται όνειρα
cha0s
Περιβόητο μέλος
Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.598 μηνύματα.

24-04-25

00:59
Το post αυτό έχει ημερομηνία 2016 και παραθέτει απόψεις που γράφτηκαν το 2011.Ιατρική vs ΗΜΜΥ - sep4u.gr
Στο ΚΕΣΥΠ Λαμίας τις τελευταίες μέρες βρέθηκα να συζητώ με υποψηφίους το δίλημμα : Ιατρική ή Ηλεκτρολόγος Μηχ/κος & Μηχ/κος ... <a title="Ιατρική vs ΗΜΜΥ" class="read-more" href="https://sep4u.gr/22337/iatriki-vs-immi/" aria-label="More on Ιατρική vs ΗΜΜΥ">Περισσότερα</a>sep4u.gr
Καταλαβαίνεις ότι έχουν αλλάξει πολλά από τότε, σωστά;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Από που προκύπτει ότι οι άλλες σχολές υπόσχονται όνειρα;Από ότι καταλαβαίνω λες:
Chris00
Νεοφερμένο μέλος

24-04-25

01:16
Σύμφωνα με αυτά που λένε:
Οι σχολές όπως ΗΜΜΥ, Νομική, Φιλολογία κλπ. βαυκαλίζονται με μια υπεροψία ετών: «Εμείς είμαστε των υψηλών μορίων». Ναι, και λοιπόν; Η κοινωνία πίστεψε το παραμύθι. Και τώρα; Εκατοντάδες ΗΜΜΥ κάνουν δουλειές πληροφορικής που θα μπορούσαν να κάνει κάποιος με ένα bootcamp. Δικηγόροι δουλεύουν με 600 ευρώ. Καθηγητές κάνουν ιδιαίτερα ή περιμένουν να «μπουν» με μόρια σε έναν ΑΣΕΠ που δεν έρχεται ποτέ.
Οι σχολές όπως ΗΜΜΥ, Νομική, Φιλολογία κλπ. βαυκαλίζονται με μια υπεροψία ετών: «Εμείς είμαστε των υψηλών μορίων». Ναι, και λοιπόν; Η κοινωνία πίστεψε το παραμύθι. Και τώρα; Εκατοντάδες ΗΜΜΥ κάνουν δουλειές πληροφορικής που θα μπορούσαν να κάνει κάποιος με ένα bootcamp. Δικηγόροι δουλεύουν με 600 ευρώ. Καθηγητές κάνουν ιδιαίτερα ή περιμένουν να «μπουν» με μόρια σε έναν ΑΣΕΠ που δεν έρχεται ποτέ.
Matenma
Νεοφερμένο μέλος
Η Matenma αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 91 μηνύματα.

24-04-25

02:58
Ωραια τα λες. Καταλαβαινω πως σε ενδιαφέρει κατι που θα σου αποδιδει χωρις κοπο καρπους. Δυσκολο.. Γενικα ειμαι της αποψης οτι τα λεφτα ερχονται σε εκεινους που αγαπουν αυτο που κανουν και το κανουν καλα. Τωρα κλεινεις προς τις πολυτεχνικες. Γενικα τα μαθηματικα σου ανοιγουν πορτες και διαφορετικες γιατι συνδυάζονται με πολλα πραγματα. Συγχαρητήρια για την πορεια σου και Καλη επιτυχια για τη συνεχεια! Γραφεις αποφασιστικα οποτε θα εξηγησεις στους γονεις σου την οποια επιλογη αποφασισεις μιας και ειναι δικη σου ζωη. Δεν ξερω αν ειναι των αντικειμενων που συζητας το επαγγελμα των γονιων σου και επηρεάζει που σε ωθουν στην Ιατρικη.Καλησπέρα,
Γενικα Ιατρικη στην Ελλαδα ξεχνας τα χρηματα μονο αν εχεις στομαχι και αγαπη για αυτο που κανεις θα αντέξεις ειδάλλως θα εισαι μονιμα ανικανοποιητος. Το κυρος και πιθανον τα λεφτα ερχονται με κοπο ιδρωτα χρονια μετααα αα.
Επομενως δες μαθηματα σχολων οχι τοσο των πανελληνιων και επειτα φαντασου τον εαυτο σου ανεξαρτητα πως σε χαρακτηρίζουν οι αλλοι.
Παντως αμα θες να βγαλεις λεφταα χωρις κοπο ισως να κοιτουσες αλλες ειδικοτητες.
Καλη τυχη!
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 141 μηνύματα.

24-04-25

09:18
Ειναι 2 τελειως διαφορετικες σχολες το τι σου αρεσει το ξερεις μονο εσυ δεν μπορει να συγκριθει ιατρικη με ημμυ.
Ryuzaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.967 μηνύματα.

24-04-25

14:58
Ειδικά τώρα πολυτεχνείο δεν το προτείνω σε κανέναν. Όλα τα ιδρύματα εσωτερικού-εξωτερικού εξισώνονται, σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις.
Chris00
Νεοφερμένο μέλος

24-04-25

15:00
Εκτιμώ πολύ τη στάση σου και την πρόθεσή σου να με στηρίξεις. Πάντως δεν είναι θέμα “να βγάλεις λεφτά χωρίς κόπο” — ίσα-ίσα, ξέρω ότι έχει κόπο, πίεση, και χρόνια αναμονής. Αλλά τουλάχιστον, στο τέλος έχεις ένα σαφές επάγγελμα, με κατοχυρωμένα δικαιώματα και πρακτική που σε εκπαιδεύει πραγματικά. Και ναι, σε έναν διαλυμένο εργασιακό χάρτη, αυτό έχει αξία.
Το ότι οι ΗΜΜΥ ή οι πολυτεχνικές προσφέρουν “πολλές κατευθύνσεις” είναι μεν αλήθεια, αλλά πολλές από αυτές απαιτούν ατελείωτο ψάξιμο, δίκτυο, χρήμα ή απλώς τύχη.
Δεν ψάχνω το εύκολο. Ψάχνω το τολμηρό , το ουσιαστικό και το αποδοτικό. Αν και δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι δεν έχω κατασταλάξει τι συμφέρει περισσότερο …
Το ότι οι ΗΜΜΥ ή οι πολυτεχνικές προσφέρουν “πολλές κατευθύνσεις” είναι μεν αλήθεια, αλλά πολλές από αυτές απαιτούν ατελείωτο ψάξιμο, δίκτυο, χρήμα ή απλώς τύχη.
Δεν ψάχνω το εύκολο. Ψάχνω το τολμηρό , το ουσιαστικό και το αποδοτικό. Αν και δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι δεν έχω κατασταλάξει τι συμφέρει περισσότερο …
jYanniss
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο jYanniss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 148 μηνύματα.

24-04-25

17:51
Καλησπέρα, Έχουν τεθεί πολλά θέματα που ναι μεν συγκροτούν μια κατάσταση! Αλλά ταυτόχρονα είναι και ανεξάρτητα μεταξύ τους.Καλησπέρα,
Η ΗΜΜΥ και η Ιατρική δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, πλην του ότι αποτελούν - Μαζί με τη νομική - τοις σχολές τρόπαιο. Και εξηγούμε για να μην παρεξηγηθώ.
Ασφαλώς και είναι πολύ καλές επιλογές αλλά όταν τοις θες για αυτό που είναι. Όχι για να μην "χάσεις τα μόρια" λες και αυτά εξυπηρετούν κάποιο ανώτερο σκοπό.
Εγώ εδώ δεν βλέπω έναν άνθρωπο που να θέλει τίποτα από τα δύο.
Αυτές οι σχολές - οπός και οι περισσότερες έχουν σκοπό να βγάλουν επιστήμονες και όχι επιχειρηματίες.
Αν αυτό σε αυτό είναι πρωταρχικός στόχος τότε δε χρειάζεται να σπουδάσεις τίποτα. Ξεκινάς το καλοκαίρι μια δουλειά, για να βγάλεις τα πρώτα σου χρήματα, και όταν τελειώσεις το λύκειο να έχεις κάποια ήδη κάποια εργασιακή εμπειρία.
Αποκτάς δεξιότητες και σκέφτεσαι πως θα κάνεις τη δική σου επιχείρηση.
Τώρα στο σενάριο των σπουδών, διακρίνω ότι έχετε ήδη καταλήξει στην ιατρική όποτε οκ.
Για το κομμάτι που έπεται του πέρατος των σπουδών και την οικονομική και κοινωνική αποκατάσταση! Δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο καθώς πιστεύω ότι αυτά έρχονται από το πάθος και την ενασχόληση με το εκάστοτε αντικείμενο.
Κάτι που δεν διακρίνω, στην προκειμένη τουλάχιστον φάση.
Φαίνεσαι συγκροτημένο άτομο! απλός πιστεύω ότι είσαι μπερδεμένος, και είναι πολύ λογικό σε αυτή την ηλικία. Όπως και να έχει μπορείτε να το συζητήσετε με λογική και ηρεμία.

24-04-25

19:14
Συμφωνώ με τις προηγούμενες αναρτήσεις φίλων.
Επίσης να σου υπενθυμίσω ως μαθητής Γ' Λυκείου που φέτος δίνει Πανελλήνιες, η ζωή σου και συνεπώς η καριέρα σου και το οποιοδήποτε επάγγελμα ασκήσεις, θα πρέπει να το καθορίσεις εσύ και όχι το οικογενειακό σου περιβάλλον. Σε ουδεμία περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να είσαι υποχρεωμένος να "πείσεις" τους γονείς σου για το 2ο πεδίο ενώ αυτοί (από ό,τι καταλαβαίνω) είναι ιατροί και προσπαθούν να σε κατευθύνουν στο 1ο πεδίο.
Θα σου πρότεινα επίσης κάτι: Σε περίπτωση που δεν έχεις ακόμα αποφασίσει κατεύθυνση, μπορείς να ζητήσεις από το φροντιστήριο σου να κάνεις δοκιμαστικά μαθήματα Βιολογίας Κατεύθυνσης και Φυσικής Κατεύθυνσης Γ' Λυκείου, αν το δεχτούν. Είναι η καλύτερη απόφαση για εσένα ώστε να αποφασίσεις που θες να κατευθυνθείς. Να ξέρεις η κατεύθυνση Υγείας είναι μια αρκετά ανταγωνιστική κατεύθυνση, και πρέπει να έχεις αντοχές όπως και θέληση για να περάσεις τα δύσκολα και υπερβολικά χρόνια της ιατρικής σχολής και της ειδικότητας. Όλοι σχεδόν οι φίλοι μου στοχεύουν Πολυτεχνείο, και καλά κάνουν. Μην αποφασίσεις ανάλογα με το τί μαθήματα σου αρέσουν αλλά αναλογίσου και την καθημερινότητα είτε εργασιακή είτε προσωπική που θέλεις να έχεις. Οι ιατροί έχουν εφημερίες και δεν πληρώνονται καλά (στην ειδικότητα πληρώνονται μόνο ένα χιλιάρικο νομίζω), ενώ κάτι τέτοιο για τους αποφοίτους ΗΜΜΥ δεν ισχύει, οι οποίοι κιόλας βρίσκουν και κατευθείαν δουλειά. Θα σου πρότεινα το ΗΜΜΥ εγώ προσωπικά.
(Διορθώστε με αν κάνω λάθος σε όποια πληροφορία δίνω)
Επίσης να σου υπενθυμίσω ως μαθητής Γ' Λυκείου που φέτος δίνει Πανελλήνιες, η ζωή σου και συνεπώς η καριέρα σου και το οποιοδήποτε επάγγελμα ασκήσεις, θα πρέπει να το καθορίσεις εσύ και όχι το οικογενειακό σου περιβάλλον. Σε ουδεμία περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να είσαι υποχρεωμένος να "πείσεις" τους γονείς σου για το 2ο πεδίο ενώ αυτοί (από ό,τι καταλαβαίνω) είναι ιατροί και προσπαθούν να σε κατευθύνουν στο 1ο πεδίο.
Θα σου πρότεινα επίσης κάτι: Σε περίπτωση που δεν έχεις ακόμα αποφασίσει κατεύθυνση, μπορείς να ζητήσεις από το φροντιστήριο σου να κάνεις δοκιμαστικά μαθήματα Βιολογίας Κατεύθυνσης και Φυσικής Κατεύθυνσης Γ' Λυκείου, αν το δεχτούν. Είναι η καλύτερη απόφαση για εσένα ώστε να αποφασίσεις που θες να κατευθυνθείς. Να ξέρεις η κατεύθυνση Υγείας είναι μια αρκετά ανταγωνιστική κατεύθυνση, και πρέπει να έχεις αντοχές όπως και θέληση για να περάσεις τα δύσκολα και υπερβολικά χρόνια της ιατρικής σχολής και της ειδικότητας. Όλοι σχεδόν οι φίλοι μου στοχεύουν Πολυτεχνείο, και καλά κάνουν. Μην αποφασίσεις ανάλογα με το τί μαθήματα σου αρέσουν αλλά αναλογίσου και την καθημερινότητα είτε εργασιακή είτε προσωπική που θέλεις να έχεις. Οι ιατροί έχουν εφημερίες και δεν πληρώνονται καλά (στην ειδικότητα πληρώνονται μόνο ένα χιλιάρικο νομίζω), ενώ κάτι τέτοιο για τους αποφοίτους ΗΜΜΥ δεν ισχύει, οι οποίοι κιόλας βρίσκουν και κατευθείαν δουλειά. Θα σου πρότεινα το ΗΜΜΥ εγώ προσωπικά.
(Διορθώστε με αν κάνω λάθος σε όποια πληροφορία δίνω)

arko
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ. Έχει γράψει 174 μηνύματα.

24-04-25

20:05
Καλησπέρα Χρήστο!Καλησπέρα,
Σπουδάζω ΗΜΜΥ ΕΜΠ και βρίσκομαι στο 2ο έτος σπουδών.
Είχα ένα παραπλήσιο δίλημμα. Μου αρεσε πολύ η ιδέα του να βοηθάς ανθρώπους και να σώζεις ζωες μεσα από την ιατρική. Αλλά επειδή μου άρεσαν τα μαθηματικά σκέφτηκα ότι είχα προοπτικες και ενδιαφέρον να τα αναπτύξω. Το απωθημένο της ιατρικής το ικανοποιώ συμμετέχοντας σε ομάδες βιοϊατρικής και με ερευνητικά προτζεκτ σε συνεργασία με την ιατρική σχολή.
Γνωριζω επίσης άτομο που σπούδασε μηχανολόγος, κάνει διδακτορικό ημμυ και παράλληλα σπουδάζει ιατρική (βέβαια δεν φαντάζομαι ότι σε καθησυχάζει αυτο)
Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις άτομα φοιτητές και από τα δυο για να καταλήξεις, μπορώ κι εγώ να σου απαντησω, γιατί κατάλαβα ότι σημασία έχει να σου αρέσει τι θα διαβαζεις/να εξασκείς Άι για τα επόμενα χρόνια και τα περεταίρω είναι αρκετά μακριά για να τα αντιληφθεί πραγματικά κανεις.
Τωρα η προσωπική μου γνωμη είναι ότι από σχολές μηχανικού θα καλλιεργήσεις τρομερή κρίση κι ότι αν αγαπάς τα μαθήματα και σε παίρνει είναι φοβερή εμπειρία.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.432 μηνύματα.

Εαν σε ενδιαφέρουν τα πολλά λεφτά, ούτε το ημμυ ούτε η ιατρική είναι η λύση. Γενικότερα απο καμία σχολή δεν μπορείς να το πετύχεις. Φυσικά μπορείς να βγάλεις πολλά λεφτά απο αυτά τα επαγγέλματα αλλά οι πιθανότητες είναι αρκετά μικρές για την πλειοψηφία.Καλησπέρα,
Τώρα το να σου πούμε τι πιστεύουμε πως θα έχει καλή αποκατάσταση είναι ανούσιο για αυτή την στιγμή. Εσύ έχεις ακόμα 2 χρόνια μπροστά σου, και τουλάχιστον 5 χρόνια σπουδών. Δηλαδή 7 χρόνια μίνιμουμ. Με άλλα λόγια όταν βγεις στην αγορά εργασίας, η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σε επίπεδο που θα ξεπερνάει σε ικανότητες κατά πολύ τόσο τον μέσο μηχανικό όσο και τον μέσο γιατρό. Αυτό θα αλλάξει τα δεδομένα με τρόπους που δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Όποιος σου εγγυάται πως ξέρει πως θα είναι τα πράγματα σε 10 χρόνια απο τώρα, είτε ψεύδεται, είτε δεν αποδέχεται ο ίδιος τις εξελίξεις.
With that being said, η συμβουλή μου είναι επέλεξε ο,τι νιώθεις πως σε τραβάει πνευματικά πιο πολύ και νιώθεις ο,τι θα το έκανες απρόσκοπτα και αβίαστα, καθώς ούτως η άλλως κανένα επάγγελμα δεν είναι τόσο θωρακισμένο πλέον στον βαθμό που ήταν παλιά. Ταυτόχρονα μην βασίζεις το εισόδημα σου εξολοκλήρου σε μια πηγή μόνο γιατί οι καταστάσεις είναι πολύ ρευστές, ειδικά τώρα. Το τι πτυχίο θα διαλέξεις δεν έχει τόση σημασία όσο το να είσαι χαρούμενος σε καθημερινό επίπεδο(όσο γίνεται) και να αναπτύξεις επιστημονική και λογική σκέψη. Τα υπόλοιπα θα έρθουν.
Hased Babis
Δραστήριο μέλος
Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 684 μηνύματα.

@Samael
Δηλαδή τα επαγγέλματα που έχουν μέλλον είναι η ΤΝ και η παπάτζα (Marketing, PR, HR);
Εγώ πού παρόλο που σπουδάζω σε τμήμα Επικοινωνίας αλλά γουστάρω transistors και ΜΕΚ και θα ήθελα να ασχοληθώ με πιο κλασικά πράγματά (έστω και σαν Conservator παλαιών Οργάνων/Οχημάτων/Συσκευών), μέσα από δεύτερο πτυχίο είμαι τρελός;
Δηλαδή τα επαγγέλματα που έχουν μέλλον είναι η ΤΝ και η παπάτζα (Marketing, PR, HR);
Εγώ πού παρόλο που σπουδάζω σε τμήμα Επικοινωνίας αλλά γουστάρω transistors και ΜΕΚ και θα ήθελα να ασχοληθώ με πιο κλασικά πράγματά (έστω και σαν Conservator παλαιών Οργάνων/Οχημάτων/Συσκευών), μέσα από δεύτερο πτυχίο είμαι τρελός;
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.432 μηνύματα.

Καλά στην Ελλάδα ζούμε, η παπάτζα ανέκαθεν ήταν το μόνο που είχε μέλλον.@Samael
Τρελός δεν είσαι αλλά πολλά απο αυτά είναι πιο πιθανό να εξελιχθούν σε χόμπυ παρά επάγγελμα για δύο λόγους :
Ο πρώτος είναι πως βιομηχανία ηλεκτρονικής πρακτικά έχει κυρίως η Κίνα και η Ταϊβάν. Ομοίως τώρα οι Κινέζοι σαρώνουν και στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά μπήκαν δυναμικά και στην ΤΝ. Για αυτό και προσπαθούν να μας πείσουν οι Ευρωπαΐοι εταίροι πως ο Πούτιν όπου να'ναι θα μπει να μας πάρει την χώρα, μπας και μας τα αρπάξουν μέσω δανείων για αμυντικές δαπάνες. Και για αυτό και ο Τράμπ έχει ξεσκιστεί στους δασμούς μπας και μπορέσει να ανακόψει τους Κινέζους. Μάταια όμως γιατί σε αυτό το σημείο η Κίνα δεν περιορίζεται χωρίς σοβαρές συνέπειες για όλο τον κόσμο. Βέβαια το γνωρίζει και ο ίδιος αυτό, αλλά προσπαθεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ισορροπία πριν να είναι αργά.
Όλα αυτά απελούν ένα μέρος ευρύτερου συστήματος που έχει προτεραιότητα την εξουσία και την κυριαρχία. Στο οποίο και είναι αδιάφορη η επαγγελματική αποκατάσταση του ατόμου. Για αυτούς ο καθένας μας είναι μια ασήμαντη μονάδα. Ο μισός πλανήτης πτυχίο ιατρικής και μηχανικής έχει. Δεν είναι το ζήτημα τους η ανεύρεση ταλέντου, όσο η εξουσία που αφορά το εμπόριο, τους πόρους, την ενέργεια, την τεχνολογία κτλπ.
Όλα αυτά απελούν ένα μέρος ευρύτερου συστήματος που έχει προτεραιότητα την εξουσία και την κυριαρχία. Στο οποίο και είναι αδιάφορη η επαγγελματική αποκατάσταση του ατόμου. Για αυτούς ο καθένας μας είναι μια ασήμαντη μονάδα. Ο μισός πλανήτης πτυχίο ιατρικής και μηχανικής έχει. Δεν είναι το ζήτημα τους η ανεύρεση ταλέντου, όσο η εξουσία που αφορά το εμπόριο, τους πόρους, την ενέργεια, την τεχνολογία κτλπ.
Hased Babis
Δραστήριο μέλος
Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 684 μηνύματα.

Για εμένα που λατρεύω την κλασική υλική (δηλαδή την non-software) τεχνολογία που αφορά πράγματα που αλληλεπιδρούν χημικά/ηλεκτρικά/μηχανικά ρείναι δύσκολα τα πράγματα ρε Sam, υπάρχουν όμως αχτίδες αισιοδοξίας; Και ναι σε ποίους τομείς;
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος

ΗΜΜΥ και phd αμερικη οι μισθοι ξεκινανε στα 200 χιλιαρικα τον χρονο μολις βγεις στην αγορα εργασιας. Αν καποιος βασικα ειναι τελειος μαθητης και θελει να βγαλει λεφτα αυτος ειναι και ο πιο "ευκολος" τροπος, δεν χρειαζεται να ανοιξεις δικια σου επιχειρηση που στην ελλαδα κιολας και να ανοιξεις 200κ τον χρονο απιθανο να βγαζεις αλλα να εισαι κορυφαιος επιστημονας για να δουλεψεις σε καμια google σαν ερευνητης που απο ημμυ ανετα το κανεις.Εαν σε ενδιαφέρουν τα πολλά λεφτά, ούτε το ημμυ ούτε η ιατρική είναι η λύση. Γενικότερα απο καμία σχολή δεν μπορείς να το πετύχεις. Φυσικά μπορείς να βγάλεις πολλά λεφτά απο αυτά τα επαγγέλματα αλλά οι πιθανότητες είναι αρκετά μικρές για την πλειοψηφία.
Samael
Τιμώμενο Μέλος

Ναι στο χαρτί έτσι είναι, στην πράξη όμως υπάρχουν δύο παράγοντες :ΗΜΜΥ και phd αμερικη οι μισθοι ξεκινανε στα 200 χιλιαρικα τον χρονο μολις βγεις στην αγορα εργασιας. Αν καποιος βασικα ειναι τελειος μαθητης και θελει να βγαλει λεφτα αυτος ειναι και ο πιο "ευκολος" τροπος, δεν χρειαζεται να ανοιξεις δικια σου επιχειρηση που στην ελλαδα κιολας και να ανοιξεις 200κ τον χρονο απιθανο να βγαζεις αλλα να εισαι κορυφαιος επιστημονας για να δουλεψεις σε καμια google σαν ερευνητης που απο ημμυ ανετα το κανεις.
1. Δεν έχει καμία σημασία πόσο καλός ήσουν στην σχολή αλλά τι έκανες στον ελεύθερο σου χρόνο και τι skills απέκτησες.
2. Ο ανταγωνισμός έξω είναι τρελός και οι θέσεις περισσότερες μεν αλλά δεν κάνουν scale με τον ίδιο τρόπο όπως οι θέσεις.
Να το θέσω διαφορετικά το τελευταίο. Εάν στην Ελλάδα υπάρχουν 10 θέσεις και οι καλοί είναι 100, στο εξωτερικό υπάρχουν ναι μεν 100 θέσεις αλλά οι καλοί είναι 1000. Γιατί δεν θα ανταγωνιστείς άτομα μόνο από την χώρα σου αλλά και από άλλες χώρες που έχουν τα δικά τους κολλήματα. Μπορεί να φαίνεται πως η πιθανότητα να εργαστείς είναι ίδια, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ακόμα πιο χαμηλή, ανάλογα με το πόσο "άρρωστα" αυτά τα άτομα κυνηγάνε μια θέση και επομένως ανοίγουν την ψαλίδα.
Λόγου χάρη η δική μας χώρα λογικά είναι πονοκέφαλος σε αρκετούς ξένους λόγου του υψηλού επιπέδου των ιατρών που βγαίνουν εδώ.
Για εμάς στην Ελλάδα είναι πονοκέφαλος οι Ινδοί ας πούμε γιατί σαν χώρα σπρώχνει πολύ τις τεχνολογικές δουλειές και ταυτόχρονα έχουν πληθυσμό της τάξεως των δις.
Τώρα να φτάσεις στο σημείο να βγάλεις καρκίνο για να ανέβεις στο τοπ 1% και να βρεις δουλειά στην οποία οκει θα πληρώνεσαι καλά μεν αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αναλογεί στο τι αίμα εφτυσες, από εμένα είναι όχι. Καλύτερα να τυλίγω σουβλάκια προσωπικά. Πολύ λιγότερος κόπος, διατηρείς την ψυχική σου υγεία και ταυτόχρονα βγάζεις σχετικά καλά λεφτά.
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σε αυτο εχεις δικιο γιατι για καθε ελληνα υπαρχουν αρκετοι ινδοι καλοι σε πληροφορικη ετσι ωστε να εχεις απειρο ανταγωνισμο.Ναι στο χαρτί έτσι είναι, στην πράξη όμως υπάρχουν δύο παράγοντες :
1. Δεν έχει καμία σημασία πόσο καλός ήσουν στην σχολή αλλά τι έκανες στον ελεύθερο σου χρόνο και τι skills απέκτησες.
2. Ο ανταγωνισμός έξω είναι τρελός και οι θέσεις περισσότερες μεν αλλά δεν κάνουν scale με τον ίδιο τρόπο όπως οι θέσεις.
Να το θέσω διαφορετικά το τελευταίο. Εάν στην Ελλάδα υπάρχουν 10 θέσεις και οι καλοί είναι 100, στο εξωτερικό υπάρχουν ναι μεν 100 θέσεις αλλά οι καλοί είναι 1000. Γιατί δεν θα ανταγωνιστείς άτομα μόνο από την χώρα σου αλλά και από άλλες χώρες που έχουν τα δικά τους κολλήματα. Μπορεί να φαίνεται πως η πιθανότητα να εργαστείς είναι ίδια, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ακόμα πιο χαμηλή, ανάλογα με το πόσο "άρρωστα" αυτά τα άτομα κυνηγάνε μια θέση και επομένως ανοίγουν την ψαλίδα.
Λόγου χάρη η δική μας χώρα λογικά είναι πονοκέφαλος σε αρκετούς ξένους λόγου του υψηλού επιπέδου των ιατρών που βγαίνουν εδώ.
Για εμάς στην Ελλάδα είναι πονοκέφαλος οι Ινδοί ας πούμε γιατί σαν χώρα σπρώχνει πολύ τις τεχνολογικές δουλειές και ταυτόχρονα έχουν πληθυσμό της τάξεως των δις.
Τώρα να φτάσεις στο σημείο να βγάλεις καρκίνο για να ανέβεις στο τοπ 1% και να βρεις δουλειά στην οποία οκει θα πληρώνεσαι καλά μεν αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αναλογεί στο τι αίμα εφτυσες, από εμένα είναι όχι. Καλύτερα να τυλίγω σουβλάκια προσωπικά. Πολύ λιγότερος κόπος, διατηρείς την ψυχική σου υγεία και ταυτόχρονα βγάζεις σχετικά καλά λεφτά.
Arvacon
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Arvacon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου και μας γράφει από Αμαλιάδα (Ηλεία). Έχει γράψει 950 μηνύματα.

Η διαφορα του Ελληνα φοιτητη με του Αμερικανου, ειναι οτι ο ενας σπουδαζει κατι που μπορει να μην αγαπαει, με προοπτικη τα λεφτα, ενω ο αλλος εχει λυμμενο συνηθως το οικονομικο του προβλημα και σπουδαζει για τις γνωσεις που θα του προσφερει, οποτε τα λεφτα ερχονται σε δευτερη μοιρα και ειναι συνεπακολουθο με το μερακι που εχει για την επιστημη. Δε σπουδαζει ο οποιοσδηποτε εκει, παρα μονο οι αρκετα δυνατοι μαθητες και συνηθως με φραγκατους γονεις, ή οσοι το θελουν πραγματικα, το βλεπουν σοβαρα και μπαινουν στη διαδικασια να παρουν ενα τεραστιο δανειο μιας κ εκει δεν παιζει κατι δωρεαν...
Ακομα ομως κ αυτοι που δεν εχουν χρηματα και σπουδαζουν με δανειο, πιστευω πως δεν το κανουν για να τα κονομισουν μετα, μιας και ξερουν πως οταν βγαλουν το πανεπιστημιο, οι σπουδες τους θα πιασουν τοπο και θα ειναι πλεον σε καλυτερη μοιρα, οπως ηταν στην Ελλαδα για οσους τελειωναν πολυτεχνειο πριν καποιες δεκαετιες, οπου τους απορροφουσε η εγχωρια αγορα ή το δημοσιο και ετσι δεν αγχωνονταν καν. Μου ελεγε ενας αποφοιτος του 1988, μιας σχολης μηχανολογων μηχανικων στην Αθηνα, οτι ειχε η σχολη τους ειδικη συμβαση με το δημοσιο, που οσοι αποφοιτουσαν ειχαν σιγουρο διορισμο σε δημοσιες θεσεις για μια 5ετια τουλαχιστον! Ηταν δηλαδη στανταρ η θεση, δεν εκανες καν αιτηση, διορισμος με το που επαιρνες πτυχιο. Ετσι λεει ενω ηταν φανταρος μετα τη σχολη, πριν προλαβει να τελειωσει, του ηρθε ειδοποιηση για να παρουσιαστει σε καποιο σχολειο ως εκπαιδευτικος. Αυτα ομως συνεβαιναν "παλια, στο Τεξας", απλα τα αναφερω γιατι καπως ετσι ειναι στην Αμερικη για καποια επαγγελματα.
Γενικα ομως βλεπω την ταση πολλα παιδια να μην ξερουν τι θελουν και να πηγαινουν για σπουδες απλα επειδη ετυχε να περασουν σε κατι που δεν εχουν ιδεα αν τα ενδιαφερει καν, με μοναδικη προυποθεση την οικονομικη τους αποκατασταση. Αυτη η λογικη δυστυχως δεν ειναι υγιης, μιας και εισαι καταδικασμενος να βαρεθεις αυτο που επελεξες να κανεις και στο τελος να αποτυχεις. Δε γινεται να λες, να παω ιατρικη ή ηλεκτρολογος, αυτο δειχνει πως δεν εχεις κλιση προς κανενα απ τα δυο επαγγελματα, παρα απλα θες να σπουδασεις κατι τρεντι για τα λεφτα. Ψαξε μεσα σου βαθια και δες αν υπαρχει κλιση προς κατι που πραγματικα αγαπας, σπουδασε μονο αν θες πραγματικα να εμβαθυνεις στον τομεα που σε ενδιαφερει, απεκτησε τις γνωσεις που πρεπει και τα λεφτα θα ερθουν αργοτερα.
Ακομα ομως κ αυτοι που δεν εχουν χρηματα και σπουδαζουν με δανειο, πιστευω πως δεν το κανουν για να τα κονομισουν μετα, μιας και ξερουν πως οταν βγαλουν το πανεπιστημιο, οι σπουδες τους θα πιασουν τοπο και θα ειναι πλεον σε καλυτερη μοιρα, οπως ηταν στην Ελλαδα για οσους τελειωναν πολυτεχνειο πριν καποιες δεκαετιες, οπου τους απορροφουσε η εγχωρια αγορα ή το δημοσιο και ετσι δεν αγχωνονταν καν. Μου ελεγε ενας αποφοιτος του 1988, μιας σχολης μηχανολογων μηχανικων στην Αθηνα, οτι ειχε η σχολη τους ειδικη συμβαση με το δημοσιο, που οσοι αποφοιτουσαν ειχαν σιγουρο διορισμο σε δημοσιες θεσεις για μια 5ετια τουλαχιστον! Ηταν δηλαδη στανταρ η θεση, δεν εκανες καν αιτηση, διορισμος με το που επαιρνες πτυχιο. Ετσι λεει ενω ηταν φανταρος μετα τη σχολη, πριν προλαβει να τελειωσει, του ηρθε ειδοποιηση για να παρουσιαστει σε καποιο σχολειο ως εκπαιδευτικος. Αυτα ομως συνεβαιναν "παλια, στο Τεξας", απλα τα αναφερω γιατι καπως ετσι ειναι στην Αμερικη για καποια επαγγελματα.
Γενικα ομως βλεπω την ταση πολλα παιδια να μην ξερουν τι θελουν και να πηγαινουν για σπουδες απλα επειδη ετυχε να περασουν σε κατι που δεν εχουν ιδεα αν τα ενδιαφερει καν, με μοναδικη προυποθεση την οικονομικη τους αποκατασταση. Αυτη η λογικη δυστυχως δεν ειναι υγιης, μιας και εισαι καταδικασμενος να βαρεθεις αυτο που επελεξες να κανεις και στο τελος να αποτυχεις. Δε γινεται να λες, να παω ιατρικη ή ηλεκτρολογος, αυτο δειχνει πως δεν εχεις κλιση προς κανενα απ τα δυο επαγγελματα, παρα απλα θες να σπουδασεις κατι τρεντι για τα λεφτα. Ψαξε μεσα σου βαθια και δες αν υπαρχει κλιση προς κατι που πραγματικα αγαπας, σπουδασε μονο αν θες πραγματικα να εμβαθυνεις στον τομεα που σε ενδιαφερει, απεκτησε τις γνωσεις που πρεπει και τα λεφτα θα ερθουν αργοτερα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 82 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Unboxholics
- Athens2002
- Than003
- Chris1993
- userguest
- akis_95
- GeorgePap2003
- Reader
- Ryuzaki
- rafielar2003
- jYanniss
- Corfu kitty
- AggelikiGr
- redpointer
- Debugging_Demon
- is123
- charmander
- Paragontas7000
- Vera
- Γιώργος μεγ
- Panatha mono
- Arvacon
- GIANCHRIS
- BatGuin
- Hased Babis
- BillyTheKid
- Scandal
- rseven
- Dr. Gl. Luminous
- panosT436
- Frozensun
- tsiobieman
- Isa
- Greg25
- serkak
- Libertus
- Μήτσος10
- Hmmytheos
- Indecisive2
- pinkheart
- georgetherrr
- ck_chrysiis
- burningfire
- Jojo K
- iiTzArismaltor_
- jellojina
- trifasikodiavasma
- mvas
- 98.8%chimpanzee
- arko
- Chris00
- tan07
- Helen06
- Geraldsaga
- ManDef
- Leo komm
- shuuu
- VforVendetta
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.