Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.

Μα ναι υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλα η αγορα στο CS δεν εχει καμία σχέση με το πως ηταν το 2018-2021 που εβρισκες χωρις πτυχιο σχετικα ευκολα θεση σε web dev. Ζούμε στην εποχή που κυριολεκτικά και η κουτσή Μαρία κάνει στροφή καριέρας προς τον προγραμματισμό. Με αποτέλεσμα να είναι υπερ κορεσμένη η αγορά για junior μαζί με τους μισθούς τους που έχουν πέσει σε σχέση με χρόνια πριν.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Εχω πολλη διαφορετικη εικονα απο εσενα τζορτζ. Δεν ξερω ισως ξερεις καλυτερα απο εμενα

akis_95
Νεοφερμένο μέλος
Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 81 μηνύματα.

Και εγω εχω διαφορετικη εικονα.Το βυσμα το βαζεις οταν ο κλαδος ειναι για κλαματα σαν τον δικο μου,που δεν υπαρχουν δουλειεςΑυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Εχω πολλη διαφορετικη εικονα απο εσενα τζορτζ. Δεν ξερω ισως ξερεις καλυτερα απο εμενα![]()
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.

Eτσι ακριβως. Γενικα ακη ο λαος λεει οτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια...Και εγω εχω διαφορετικη εικονα.Το βυσμα το βαζεις οταν ο κλαδος ειναι για κλαματα σαν τον δικο μου,που δεν υπαρχουν δουλειες
akis_95
Νεοφερμένο μέλος
Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 81 μηνύματα.

Θα καταγραψω αυτα που ξέρω,Απο άτομα που δουλεύουν στον χώρο της πληροφορικής και αν μην αντιπροσωπεύουν την γενική εικόνα.
1)Άτομα απο DI που μπήκαν το 2013-2014.Και τελειωσαν το 2019-2020.Βρηκαν εργασια εντος καραντινας με remote ή φυσική με πρώτο μισθο 1420χ14(το 14 εχει πολυ σημαντικο σκοπο που το βαζω θα εξηγησω στην συνεχεια).Να αναφερω εννοειται πως την πληροφορικη δεν θες χρηματα ή βοηθεια να ξεκινησεις(δεν χρειαζεσαι αυτοκινητο κλπ,το οποιο ειναι ενα παρα πολυ σημαντικο εξοδο και αγορα και κτηση).
2)Ενας φιλος που δουλευε ΣΗΜΜΥ στο ιδιο ετος αργησε να τελειωσει ειχε και καποιες ατυχιες και πηρε πτυχιο το 2022 οπου και αυτος βρηκε κατευθειαν με μισθο 1100.Κατι σχετικο με cloud και δικτυα κανει
3)Παμε τωρα σε φιλους απο ΠΜ και ΜΜ(ο ενας μηχανολογος αριστουχος,βαλτε και εμενα μεσα (οχι αριστουχος αλλα παμε να δουμε γιατι στον τομεα εργασιας των μηχανικων ο βαθμος δεν εχει καμια σημασια).Οι μελετητικες θεσεις εργασιας σε γραφεια απευθυνονται σε μπατζανακηδες,γαμπρους και αλλα ωραια.Οποτε πας σε εργοταξιο.Ας παμε λοιπον να μιλησουμε τωρα για το θεμα του εργοταξιου.Πριν πουμε ομως για αυτο να πουμε οτι στον τομεα των μηχανικων(και πολιτικων και μηχανολογων,τις αλλες ειδικοτητες δεν τις βαζω γιατι δεν γνωριζω) δεν υπαρχουν συμβασεις εργασιας αλλα υπαρχει το λεγομενο ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ(κανεις εναρξη σαν ελευθερος),που σημαινει πληρωνεις εισφορες φπα μαλακιες και στο τελος του μηνα μπορεις να μεινεις και απληρωτος.Και ολα αυτα ενω θα παρεις πρωτα λεφτα το πολυ 800 τιμολογιο δηλαδη καπου στα 600.Οποτε τι εκαναν ολοι πηγαιναν και εκαναν διδακτορικο ή επιπλεον μεταπτυχιακο.Και οι γονεις τους ανοιγαν μπλοκ(πληρωνοντας ασφαλεια καθε μηνα,για να φαινονται οτι ειχαν εμπειρια).Να πω επισης οτι αν δεν εχεις αυτοκινητο ξεχνας και οποιαδηποτε εργασια.
4)Αφου εκαναν ολα τα παραπανω που γραφω,ετρεξαν ολοι να δωσουν ασεπ το 2022.Μπας και διοριστουν.Και ενα αλλο της μοδας ,η πυροσβετικη και το λιμενικο ειχε βγαλει προκυρηξεις με εξετασεις τοτε,(και ετρεχαν ολοι να διαβαζουν και να κανουν και αθληματα-υγειονομικα) για να γινουν ενστολοι.
Και με ολα αυτα υπαρχουν ατομα που προτρεπουν ατομα να μην ασχοληθουν με πληροφορικη(που εχει ενα τεραστιο φασμα) και αν γινουν μηχανολογοι ναυπηγοι κλπ.
Δεν πατε καλα εδω μεσα
Η πληροφορικη παραγει σταθερα εργαζομενους καθε χρονο,εχει βιωσιμο οικονομικο μοντελο.Χρειαζονται καθε χρονο εργαζομενοι.Το δημοσιο εχει 20 ετη συμβασεις για τα επομενα χρονια για ψηφιοποιησεις του δημοσιου.Ακομα και στον δημοσιο (εχουν διοριστει καμποσοι απο πληροφορικη χωρις καν προυπηρεσια).
Ξεχασα να πω οτι το μπλοκ το κανεις χ12.
Και δεν το λεω αυτο σε καμια περιπτωση για να δικαιολογησω την αποφαση μου να δωσω κατακτηριες για πληροφορικη ΟΠΑ.Αλλα δεν θα ακουω και συμβουλες οτι θα ειμαι δυσκολα στα 33 με δυο πτυχια(ναι προφανως θαε ιμαι δυσκολα και θα ειναι δυσκολο να ανταγνωιστω καποιον μικροτερο),αλλα προσωπικα μου ειναι αδιαφορο να συνεχισω να ασχολουμαι με εναν τομεα ο οποιος εχει τελειωσει εδω και παρα πολλα χρονια.
1)Άτομα απο DI που μπήκαν το 2013-2014.Και τελειωσαν το 2019-2020.Βρηκαν εργασια εντος καραντινας με remote ή φυσική με πρώτο μισθο 1420χ14(το 14 εχει πολυ σημαντικο σκοπο που το βαζω θα εξηγησω στην συνεχεια).Να αναφερω εννοειται πως την πληροφορικη δεν θες χρηματα ή βοηθεια να ξεκινησεις(δεν χρειαζεσαι αυτοκινητο κλπ,το οποιο ειναι ενα παρα πολυ σημαντικο εξοδο και αγορα και κτηση).
2)Ενας φιλος που δουλευε ΣΗΜΜΥ στο ιδιο ετος αργησε να τελειωσει ειχε και καποιες ατυχιες και πηρε πτυχιο το 2022 οπου και αυτος βρηκε κατευθειαν με μισθο 1100.Κατι σχετικο με cloud και δικτυα κανει
3)Παμε τωρα σε φιλους απο ΠΜ και ΜΜ(ο ενας μηχανολογος αριστουχος,βαλτε και εμενα μεσα (οχι αριστουχος αλλα παμε να δουμε γιατι στον τομεα εργασιας των μηχανικων ο βαθμος δεν εχει καμια σημασια).Οι μελετητικες θεσεις εργασιας σε γραφεια απευθυνονται σε μπατζανακηδες,γαμπρους και αλλα ωραια.Οποτε πας σε εργοταξιο.Ας παμε λοιπον να μιλησουμε τωρα για το θεμα του εργοταξιου.Πριν πουμε ομως για αυτο να πουμε οτι στον τομεα των μηχανικων(και πολιτικων και μηχανολογων,τις αλλες ειδικοτητες δεν τις βαζω γιατι δεν γνωριζω) δεν υπαρχουν συμβασεις εργασιας αλλα υπαρχει το λεγομενο ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ(κανεις εναρξη σαν ελευθερος),που σημαινει πληρωνεις εισφορες φπα μαλακιες και στο τελος του μηνα μπορεις να μεινεις και απληρωτος.Και ολα αυτα ενω θα παρεις πρωτα λεφτα το πολυ 800 τιμολογιο δηλαδη καπου στα 600.Οποτε τι εκαναν ολοι πηγαιναν και εκαναν διδακτορικο ή επιπλεον μεταπτυχιακο.Και οι γονεις τους ανοιγαν μπλοκ(πληρωνοντας ασφαλεια καθε μηνα,για να φαινονται οτι ειχαν εμπειρια).Να πω επισης οτι αν δεν εχεις αυτοκινητο ξεχνας και οποιαδηποτε εργασια.
4)Αφου εκαναν ολα τα παραπανω που γραφω,ετρεξαν ολοι να δωσουν ασεπ το 2022.Μπας και διοριστουν.Και ενα αλλο της μοδας ,η πυροσβετικη και το λιμενικο ειχε βγαλει προκυρηξεις με εξετασεις τοτε,(και ετρεχαν ολοι να διαβαζουν και να κανουν και αθληματα-υγειονομικα) για να γινουν ενστολοι.
Και με ολα αυτα υπαρχουν ατομα που προτρεπουν ατομα να μην ασχοληθουν με πληροφορικη(που εχει ενα τεραστιο φασμα) και αν γινουν μηχανολογοι ναυπηγοι κλπ.
Δεν πατε καλα εδω μεσα
Η πληροφορικη παραγει σταθερα εργαζομενους καθε χρονο,εχει βιωσιμο οικονομικο μοντελο.Χρειαζονται καθε χρονο εργαζομενοι.Το δημοσιο εχει 20 ετη συμβασεις για τα επομενα χρονια για ψηφιοποιησεις του δημοσιου.Ακομα και στον δημοσιο (εχουν διοριστει καμποσοι απο πληροφορικη χωρις καν προυπηρεσια).
Ξεχασα να πω οτι το μπλοκ το κανεις χ12.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Και δεν το λεω αυτο σε καμια περιπτωση για να δικαιολογησω την αποφαση μου να δωσω κατακτηριες για πληροφορικη ΟΠΑ.Αλλα δεν θα ακουω και συμβουλες οτι θα ειμαι δυσκολα στα 33 με δυο πτυχια(ναι προφανως θαε ιμαι δυσκολα και θα ειναι δυσκολο να ανταγνωιστω καποιον μικροτερο),αλλα προσωπικα μου ειναι αδιαφορο να συνεχισω να ασχολουμαι με εναν τομεα ο οποιος εχει τελειωσει εδω και παρα πολλα χρονια.
akis_95
Νεοφερμένο μέλος

Και που να βαλεις βυσμα ,να μπεις σε μια μεγαλη εταιρεια πληροοφρικης που θα περασεις απο δυο τρια σταδια(ηλιθιοτητα μου μοιαζει)Eτσι ακριβως. Γενικα ακη ο λαος λεει οτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια...
gegeorgiou90
Δραστήριο μέλος
Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 409 μηνύματα.

Εγώ δεν έχω καταλάβει το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθούν οι πολύ προχωρημένοι πληροφορικάριοι που θέλουν να ζήσουν Ελλάδα (χωρίς να έχουν πρόβλημα για συχνά ταξίδια στο εξωτερικό).
Δηλαδή κάποιος που έχει 10 χρόνια εμπειρία στα πιο προχωρημένα backend πράγματα, ή PhD στο AI με 2 δημοσιεύσεις στα πια τοπ των τοπ επιστημονικών περιοδικών, πως πρέπει να το χειριστεί; Κρύβει πράγματα στο βιογραφικό του για να φαίνεται πιο νορμάλ και στέλνει βιογραφικά σε όλη την Γη για μια φυσιολογική αλλά προχωρημένη θέση εργασίας; Βάζει τα πάντα στο βιογραφικό και στέλνει σε Amazon, Google κτλ και τον προσλαμβάνουν remotely; Ψάχνει συνέταιρους κυρίως δικηγόρους και οικονομολόγους για ίδρυση start up, οι οποίοι υποτίθεται έχουν λύσει όλα τα άλλα θέματα (οικονομικά, μάρκετινγκ, γραφειοκρατείες κτλ); Φτάνει HSK 5 στα Κινέζικα και απλά αφήνει τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους (Alibaba, Huawei, Xiaomi κτλ); Ή κάτι άλλο;
Δηλαδή κάποιος που έχει 10 χρόνια εμπειρία στα πιο προχωρημένα backend πράγματα, ή PhD στο AI με 2 δημοσιεύσεις στα πια τοπ των τοπ επιστημονικών περιοδικών, πως πρέπει να το χειριστεί; Κρύβει πράγματα στο βιογραφικό του για να φαίνεται πιο νορμάλ και στέλνει βιογραφικά σε όλη την Γη για μια φυσιολογική αλλά προχωρημένη θέση εργασίας; Βάζει τα πάντα στο βιογραφικό και στέλνει σε Amazon, Google κτλ και τον προσλαμβάνουν remotely; Ψάχνει συνέταιρους κυρίως δικηγόρους και οικονομολόγους για ίδρυση start up, οι οποίοι υποτίθεται έχουν λύσει όλα τα άλλα θέματα (οικονομικά, μάρκετινγκ, γραφειοκρατείες κτλ); Φτάνει HSK 5 στα Κινέζικα και απλά αφήνει τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους (Alibaba, Huawei, Xiaomi κτλ); Ή κάτι άλλο;
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.019 μηνύματα.

Η ιατρικη με την ηλεκτρολογια δεν ειναι συγκρίσιμα μεγεθη... ειναι δυο διαφορετικοι κοσμοι.Καλησπέρα,
Είμαι μαθητής της Α λυκείου και βρίσκομαι σε ένα δίλλημα που με τρώει εδώ και ένα χρόνο: 2ο ή 3ο πεδίο;
Είμαι μαθητής του 20 και έχω πάρει με εξετάσεις υποτροφία 100 τις εκατό των διδάκτρων σε φροντιστήριο του Εύοσμου. Φυσικά αυτά τα λέω για να γίνει κατανοητή η θέση μου.
Μου αρέσει πολύ η Φυσική (όταν βέβαια μπορώ και την καταλαβαίνω) και άλλα μαθήματα όπως τα μαθηματικά και η Χημεία. Με τη Βιολογία έχω μια περίεργη σχέση , δεν έχω πρόβλημα να τη διαβάζω και τη θεωρώ (έως τώρα) πολύ εύκολο μάθημα (σκεφτείτε όλη τη χρονιά διάβασα δύο φορές πριν γράψω διαγώνισμα και έγραψα 20 με αυστηρή καθηγήτρια).
Τα μαθηματικά ενώ στην αρχή της χρονιάς μου άρεσαν αρκετά, κάπου στη μέση με έχασαν και τώρα στο τέλος με ξαναβρήκαν ακόμα πιο πολύ.
Από το οικογενειακό μου περιβάλλον επιμένουν ότι η ιατρική μου ταιριάζει απόλυτα και είναι η καλύτερη επιλογή (έχω και τη φήμη του ψυχακια γιατί πότε δεν αηδίαζα με τα αίματα). Για το πολυτεχνείο ούτε λόγος. Λένε ότι μπορεί να είναι αρκετά χρόνια η ιατρική αλλά στο τέλος αξίζει και έχεις κύρος και λεφτά.
Το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο πολύ τα χρόνια αλλά φοβάμαι ότι παρά τον τεράστιο κόπο μου δεν θα βγάζω και τρελά λεφτά, ενώ και σαν επάγγελμα δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει για εμένα (όχι ότι δεν θα μου αρέσει αλλά όχι ας πούμε σαν μηχανικός)
Διαβάζω ότι οι ΗΜΜΥ βγάζουν κάμποσα χρήματα και υπάρχει ενασχόληση με τη τεχνολογία που μου αρέσει ιδιαίτερα αλλά οι δικοί μου δεν λένε να το καταλάβουν αυτό. Πόσες φορές ακούω «Στην Ελλάδα που να βρεις δουλειά»
Θέλω αν κάποιος γνωρίζει να με βοηθήσει: Δεν είμαι τόσο αφελής να μην περάσω ιατρική επειδή μου αρέσουν λίγο παραπάνω τα μαθήματα και η φυσική, αλλά δεδομένου του τόσο μεγάλου κόπου που θα κάνω θέλω να ξέρω αν από οικονομικής πλευράς αξίζει.
Ή αντίστοιχα αν η ΗΜΜΥ αξίζει γιατί και αυτή θέλει αντίστοιχο κόπο (αλλά λιγότερο χρονο). Και αν αξίζει πως θα μπορέσω να πείσω τους δικούς μου;
ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον ασχοληθεί
Η ιατρικη περα απο τη κοινωνικη ''γκλαμουρια'' ειναι μια υψιστη τεχνη για αλτρουιστες και μονο... αν δεν εχεις τετοιες ικανοτητες τοτε δεν θα πλησιασεις νοσοκομειο οπου εκει καλλιεργείτε και θα εισαι σε ενα ιατρειο να γραφεις συνταγες και θα υποφερεις..
Θα σου ελεγα αν εχεις καμια γνωστη νοσοκομα ή κανενα γιατρο πηγαινε καμια εβδομαδα παρατηρητης να δεις αν αντεχεις.
ΟΙ ημμυ ή μηχανολογοι ή χημ μηχανικοι κλπ ειναι μια δημιουρικη τεχνη.. αν το εχεις με τα μαστοριλικια τοτε ποτε δεν θα βαλτωσει το μυαλο σου ... εχει ευθυνες αλλα οχι οσο του χειρουργου...αμα σου καει κανενα τρανσιτορ παιρνεις αλλο απο τα ραφι....νεο νεφρο δεν παιρνεις.
Απο θεμα διαρκειας σπουδων οι ημμυ εχουν πιο μεγαλο χρονο.
Απο θεμα δυσκολιας σχολης το πολυτεχνειο ειναι παλουκακι και η ιατρικη ειναι λαιτ με πολυ μπλα μπλα ( ε και αυτο δυσκολο ειναι)
Απο θεμα χρηματων στην ελλαδα οι γιατροι ειναι παραπανω
ενας κανονικος γιατρος σε νοσοκομειο δημοσιο βγαζει 2200 ( με εφημεριες)
αυτα χωρις τα ''μπονους''.
ενας κανονικος γιατρος σε νοσοκομειο ιδιωτικο (υπαλληλος) βγαζει 3000 αλλα δεν αντεχει την πιεση.Τα παραπανω τα βγαζουν οι μεγαλοι χειρουργοι οταν πανε ιδωτικο αφου παρουν συνταξη απο το δημοσιο.
Ενας κανονικος γιατρος σε ιατρειο βγαζει 2500+.
η επαρχια ειναι πιο πλουσια..
Οι ημμυ αρχιζουν απο 1200-1500 και ανεβαινουν.
Πχ εγω ως νεουδι εχω προταση για 2500 για ανεμογεννητριες οταν παρω σφραγιδα ΤΕΕ.
Στο εξωτερικο..πχ US (πχ 160.000 $) ειναι στα ιδια επιπεδα.. αλλα εκει ζητουν αγωνιωδως γιατρους ..γιατι οι ντοπιοι δεν πανε.
gegeorgiou90
Δραστήριο μέλος
Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 409 μηνύματα.

Δεν βγάζει νόημα η σύγκριση ημμυτη στα 23-24 χρόνια μετά από 5 χρόνια σπουδές με έναν γιατρό στα 32 μετά από 13 χρόνια σπουδές.Η ιατρικη με την ηλεκτρολογια δεν ειναι συγκρίσιμα μεγεθη... ειναι δυο διαφορετικοι κοσμοι.
Η ιατρικη περα απο τη κοινωνικη ''γκλαμουρια'' ειναι μια υψιστη τεχνη για αλτρουιστες και μονο... αν δεν εχεις τετοιες ικανοτητες τοτε δεν θα πλησιασεις νοσοκομειο οπου εκει καλλιεργείτε και θα εισαι σε ενα ιατρειο να γραφεις συνταγες και θα υποφερεις..
Θα σου ελεγα αν εχεις καμια γνωστη νοσοκομα ή κανενα γιατρο πηγαινε καμια εβδομαδα παρατηρητης να δεις αν αντεχεις.
ΟΙ ημμυ ή μηχανολογοι ή χημ μηχανικοι κλπ ειναι μια δημιουρικη τεχνη.. αν το εχεις με τα μαστοριλικια τοτε ποτε δεν θα βαλτωσει το μυαλο σου ... εχει ευθυνες αλλα οχι οσο του χειρουργου...αμα σου καει κανενα τρανσιτορ παιρνεις αλλο απο τα ραφι....νεο νεφρο δεν παιρνεις.
Απο θεμα διαρκειας σπουδων οι ημμυ εχουν πιο μεγαλο χρονο.
Απο θεμα χρηματων στην ελλαδα οι γιατροι ειναι παραπανω
ενας κανονικος γιατρος σε νοσοκομειο δημοσιο βγαζει 2200 ( με εφημεριες)
αυτα χωρις τα ''μπονους''.
ενας κανονικος γιατρος σε νοσοκομειο ιδιωτικο βγαζει 3000 αλλα δεν αντεχει.Τα παραπανω τα βγαζουν οι μεγαλοι χειρουργοι οταν πανε ιδωτικο αφου παρουν συνταξη απο το δημοσιο.
Ενας κανονικος γιατρος σε ιατρειο βγαζει 2500+.
η επαρχια ειναι πιο πλουσια..
Οι ημμυ αρχιζουν απο 1200-1500 και ανεβαινουν.
Πχ εγω ως νεουδι εχω προταση για 2500 για ανεμογεννητριες οταν παρω σφραγιδα ΤΕΕ.
Στο εξωτερικο..πχ US (πχ 160.000 $) ειναι στα ιδια επιπεδα.. αλλα εκει ζητουν αγωνιωδως γιατρους ..γιατι οι ντοπιοι δεν πανε.
Για αρχή σύγκρινε έναν απόφοιτο ΗΜΜΥ με έναν φοιτητή Ιατρικής στο 6 έτος (ηλικία 22-23 και στους δύο).
Μετά σύγκρινε έναν ημμυτη με μονοετές μεταπτυχιακό, με έναν μόλις απόφοιτο ιατρικής χωρίς ειδικότητα (ηλικία 23-24 και στους δύο).
Μετά σύγκρινε έναν ημμυτη με μεταπτυχιακό και 5-ετές διδακτορικό με έναν απόφοιτο ιατρικής με αγροτικό και μια σύντομη ειδικότητα (ηλικία 28 - 30 και για τους δύο).
Τέλος σύγκρινε έναν ημμυτη με 15 χρόνια εμπειρίας με έναν γιατρό με αγροτικό, αναμονή και 6ετή ειδικότητα στην ηλικία των 38 και για τους δύο.
Τέλος ο γιατρός στις ΗΠΑ, θέλει επιπλέον άλλα 6 χρόνια σπουδές για άδειες, ενώ ΗΜΜΥ στο 99% των περιπτώσεων δεν θέλει τίποτα.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.019 μηνύματα.

σε μενα τα λες αυτα?Δεν βγάζει νόημα η σύγκριση ημμυτη στα 23-24 χρόνια μετά από 5 χρόνια σπουδές με έναν γιατρό στα 32 μετά από 13 χρόνια σπουδές.
Για αρχή σύγκρινε έναν απόφοιτο ΗΜΜΥ με έναν φοιτητή Ιατρικής στο 6 έτος (ηλικία 22-23 και στους δύο).
Μετά σύγκρινε έναν ημμυτη με μονοετές μεταπτυχιακό, με έναν μόλις απόφοιτο ιατρικής χωρίς ειδικότητα (ηλικία 23-24 και στους δύο).
Μετά σύγκρινε έναν ημμυτη με μεταπτυχιακό και 5-ετές διδακτορικό με έναν απόφοιτο ιατρικής με αγροτικό και μια σύντομη ειδικότητα (ηλικία 28 - 30 και για τους δύο).
Τέλος σύγκρινε έναν ημμυτη με 15 χρόνια εμπειρίας με έναν γιατρό με αγροτικό, αναμονή και 6ετή ειδικότητα στην ηλικία των 38 και για τους δύο.
gegeorgiou90
Δραστήριο μέλος

Τι σημαίνει ο γιατρός βγάζει παραπάνω στην Ελλάδα; Ο γιατρός στα 33 συγκρίνεται με τον ημμυ στα 24;σε μενα τα λες αυτα?
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 157 μηνύματα.

Η ελλαδα δεν εχει ερευνα σε πληροφορικη το phd ειναι για πεταματα στην αγορα εργασιας δυστυχως. Τωρα στην ελλαδα το path αν εχεις 10 χρονια σε προυπηρεσια ειναι αμα δεν θες να μεινεις για παντα senior software engineer που πληρωνει πανω απο 2500 καθαρα σε καλες και μεγαλες εταιρειες να το γυρισεις σε manager και μετεπειτα director που οι μισθοι ξεφευγουν πανω απο τα 3000-3500 ευρω. Γενικα δεν εχουμε ερευνα σε it και το phd με αυτα που εχω δει καμια εταιρεια δεν θα στο πληρωσει. Στην αμερικη ξερω οτι αμα εχεις phd το πληρωνουν η ειναι πιο ευκολο για προαγωγη δεν ξεκινας πχ επιτοπου junior software engineer αμα πας στην amazon αλλα mid.Εγώ δεν έχω καταλάβει το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθούν οι πολύ προχωρημένοι πληροφορικάριοι που θέλουν να ζήσουν Ελλάδα (χωρίς να έχουν πρόβλημα για συχνά ταξίδια στο εξωτερικό).
Γιατρος μετα τα 6 χρονια πληρωνεσαι ομως ειναι ενα χρονο παραπανω απο ΗΜΜΥ. Το βασικο ειναι να κανεις αυτο που σου αρεσει. Παντως ακομα και στην αμερικη οι μισθοι των γιατρων ειναι πολυ πολυ παραπανω απο προγραμματιστες η μηχανικους με διαφορα. Λογικο να μου πεις οσο μπροστα και να ειναι το tech δεν ειναι ιατρικη και ουτε θα γινει.Τι σημαίνει ο γιατρός βγάζει παραπάνω στην Ελλάδα; Ο γιατρός στα 33 συγκρίνεται με τον ημμυ στα 24;
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

Ναι ο γιατρος στα 27 θα παιρνει 1200+ και στα 35, 2200€... τωρα θα παρουν και αυξησηΤι σημαίνει ο γιατρός βγάζει παραπάνω στην Ελλάδα; Ο γιατρός στα 33 συγκρίνεται με τον ημμυ στα 24;
Ο ημμυ θα παιρνει στα 28...1000-1200€ και στα 35...1500-2000€ ξερα.
Τωρα γιατι εγω θα παιρνω στα 28 και για λιγο 2500€ ειναι αλλο στορυ.
gegeorgiou90
Δραστήριο μέλος

Στις ΗΠΑ, ένας στην πληροφορική που έχει κουραστεί να διαβάζει όπως ένας γιατρός και έχει τις ευθύνες ενός γιατρού σίγουρα παίρνει παραπάνω από τον αντίστοιχο γιατρό για να μην πω διπλάσια.Γιατρος μετα τα 6 χρονια πληρωνεσαι ομως ειναι ενα χρονο παραπανω απο ΗΜΜΥ. Το βασικο ειναι να κανεις αυτο που σου αρεσει. Παντως ακομα και στην αμερικη οι μισθοι των γιατρων ειναι πολυ πολυ παραπανω απο προγραμματιστες η μηχανικους με διαφορα. Λογικο να μου πεις οσο μπροστα και να ειναι το tech δεν ειναι ιατρικη και ουτε θα γινει.
Γενικά η mode στην τεχνολογία είναι απόλαυση και ηρεμία χωρίς ευθύνες και υπερβολική πίεση, που είναι η mode για γιατρούς.
Τέλως, ούτε οι γιατροί ούτε οι τεχνολόγοι είναι η κορυφή του παγόβουνου. Και οι δύο παίρνουν ψίχουλα. Η κορυφή είναι οι traders και τα hedge funds. Η όλη μαγκιά είναι να ξέρεις αν θα αγοράσεις χρυσό, πετρέλαιο, crypto, νομίσματα, μετοχές στην Νέα Υόρκη ή μετοχές στη Σαγκάη.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

Ε τωρα τα λες σωστα... αλλα δεν ειναι κανουργιο αυτοΤέλως, ούτε οι γιατροί ούτε οι τεχνολόγοι είναι η κορυφή του παγόβουνου. Και οι δύο παίρνουν ψίχουλα. Η κορυφή είναι οι traders και τα hedge funds.
Παλια ρήση του λαου μας ..
Δουλεψε να φας και κλεψε να εχεις
Και η πιο νεα εκδοση :
Δούλεψε να φας και κλέψε να “χεις» λέει μια παλιά παροιμία. «Κλέψε και δούλεψε τους από πάνω» είναι η σύγχρονη της εκδοχή…
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 157 μηνύματα.

Επισης το ημμυ ειναι πολυ γενικο για ελλαδα μπορει να ασχοληθεις με κατασκευαστικο τομεα που δεν εχει τοσα λεφτα, μπορει να πας σαν software engineer καπου που κατι εχει, μπορει να πας στην tesla κλπ. Εχει παρα πολλα παρακλαδια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 4 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 86 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- is123
- Ryuzaki
- 98.8%chimpanzee
- jYanniss
- shuuu
- redpointer
- gegeorgiou90
- Dr. Gl. Luminous
- AggelikiGr
- charmander
- Corfu kitty
- GeorgePap2003
- akis_95
- Lia 2006
- serkak
- Athens2002
- Paragontas7000
- Reader
- Leo komm
- Chris1993
- tsiobieman
- Unboxholics
- burningfire
- Panatha mono
- ioanna2007
- gibi
- Arvacon
- GIANCHRIS
- trifasikodiavasma
- Than003
- userguest
- rafielar2003
- Debugging_Demon
- Vera
- Γιώργος μεγ
- BatGuin
- Hased Babis
- BillyTheKid
- Scandal
- rseven
- panosT436
- Frozensun
- Isa
- Greg25
- Libertus
- Μήτσος10
- Hmmytheos
- Indecisive2
- pinkheart
- georgetherrr
- ck_chrysiis
- Jojo K
- iiTzArismaltor_
- jellojina
- mvas
- arko
- Chris00
- tan07
- Helen06
- Geraldsaga
- ManDef
- VforVendetta
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.