ΗΜΜΥ vs Ιατρική

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.
Μα ναι υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλα η αγορα στο CS δεν εχει καμία σχέση με το πως ηταν το 2018-2021 που εβρισκες χωρις πτυχιο σχετικα ευκολα θεση σε web dev. Ζούμε στην εποχή που κυριολεκτικά και η κουτσή Μαρία κάνει στροφή καριέρας προς τον προγραμματισμό. Με αποτέλεσμα να είναι υπερ κορεσμένη η αγορά για junior μαζί με τους μισθούς τους που έχουν πέσει σε σχέση με χρόνια πριν.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εχω πολλη διαφορετικη εικονα απο εσενα τζορτζ. Δεν ξερω ισως ξερεις καλυτερα απο εμενα :laugh:

akis_95

Νεοφερμένο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 80 μηνύματα.

Εχω πολλη διαφορετικη εικονα απο εσενα τζορτζ. Δεν ξερω ισως ξερεις καλυτερα απο εμενα :laugh:
Και εγω εχω διαφορετικη εικονα.Το βυσμα το βαζεις οταν ο κλαδος ειναι για κλαματα σαν τον δικο μου,που δεν υπαρχουν δουλειες

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.
Και εγω εχω διαφορετικη εικονα.Το βυσμα το βαζεις οταν ο κλαδος ειναι για κλαματα σαν τον δικο μου,που δεν υπαρχουν δουλειες
Eτσι ακριβως. Γενικα ακη ο λαος λεει οτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια...

akis_95

Νεοφερμένο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 80 μηνύματα.
Θα καταγραψω αυτα που ξέρω,Απο άτομα που δουλεύουν στον χώρο της πληροφορικής και αν μην αντιπροσωπεύουν την γενική εικόνα.
1)Άτομα απο DI που μπήκαν το 2013-2014.Και τελειωσαν το 2019-2020.Βρηκαν εργασια εντος καραντινας με remote ή φυσική με πρώτο μισθο 1420χ14(το 14 εχει πολυ σημαντικο σκοπο που το βαζω θα εξηγησω στην συνεχεια).Να αναφερω εννοειται πως την πληροφορικη δεν θες χρηματα ή βοηθεια να ξεκινησεις(δεν χρειαζεσαι αυτοκινητο κλπ,το οποιο ειναι ενα παρα πολυ σημαντικο εξοδο και αγορα και κτηση).
2)Ενας φιλος που δουλευε ΣΗΜΜΥ στο ιδιο ετος αργησε να τελειωσει ειχε και καποιες ατυχιες και πηρε πτυχιο το 2022 οπου και αυτος βρηκε κατευθειαν με μισθο 1100.Κατι σχετικο με cloud και δικτυα κανει
3)Παμε τωρα σε φιλους απο ΠΜ και ΜΜ(ο ενας μηχανολογος αριστουχος,βαλτε και εμενα μεσα (οχι αριστουχος αλλα παμε να δουμε γιατι στον τομεα εργασιας των μηχανικων ο βαθμος δεν εχει καμια σημασια).Οι μελετητικες θεσεις εργασιας σε γραφεια απευθυνονται σε μπατζανακηδες,γαμπρους και αλλα ωραια.Οποτε πας σε εργοταξιο.Ας παμε λοιπον να μιλησουμε τωρα για το θεμα του εργοταξιου.Πριν πουμε ομως για αυτο να πουμε οτι στον τομεα των μηχανικων(και πολιτικων και μηχανολογων,τις αλλες ειδικοτητες δεν τις βαζω γιατι δεν γνωριζω) δεν υπαρχουν συμβασεις εργασιας αλλα υπαρχει το λεγομενο ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ(κανεις εναρξη σαν ελευθερος),που σημαινει πληρωνεις εισφορες φπα μαλακιες και στο τελος του μηνα μπορεις να μεινεις και απληρωτος.Και ολα αυτα ενω θα παρεις πρωτα λεφτα το πολυ 800 τιμολογιο δηλαδη καπου στα 600.Οποτε τι εκαναν ολοι πηγαιναν και εκαναν διδακτορικο ή επιπλεον μεταπτυχιακο.Και οι γονεις τους ανοιγαν μπλοκ(πληρωνοντας ασφαλεια καθε μηνα,για να φαινονται οτι ειχαν εμπειρια).Να πω επισης οτι αν δεν εχεις αυτοκινητο ξεχνας και οποιαδηποτε εργασια.
4)Αφου εκαναν ολα τα παραπανω που γραφω,ετρεξαν ολοι να δωσουν ασεπ το 2022.Μπας και διοριστουν.Και ενα αλλο της μοδας ,η πυροσβετικη και το λιμενικο ειχε βγαλει προκυρηξεις με εξετασεις τοτε,(και ετρεχαν ολοι να διαβαζουν και να κανουν και αθληματα-υγειονομικα) για να γινουν ενστολοι.
Και με ολα αυτα υπαρχουν ατομα που προτρεπουν ατομα να μην ασχοληθουν με πληροφορικη(που εχει ενα τεραστιο φασμα) και αν γινουν μηχανολογοι ναυπηγοι κλπ.
Δεν πατε καλα εδω μεσα
Η πληροφορικη παραγει σταθερα εργαζομενους καθε χρονο,εχει βιωσιμο οικονομικο μοντελο.Χρειαζονται καθε χρονο εργαζομενοι.Το δημοσιο εχει 20 ετη συμβασεις για τα επομενα χρονια για ψηφιοποιησεις του δημοσιου.Ακομα και στον δημοσιο (εχουν διοριστει καμποσοι απο πληροφορικη χωρις καν προυπηρεσια).
Ξεχασα να πω οτι το μπλοκ το κανεις χ12.

Και δεν το λεω αυτο σε καμια περιπτωση για να δικαιολογησω την αποφαση μου να δωσω κατακτηριες για πληροφορικη ΟΠΑ.Αλλα δεν θα ακουω και συμβουλες οτι θα ειμαι δυσκολα στα 33 με δυο πτυχια(ναι προφανως θαε ιμαι δυσκολα και θα ειναι δυσκολο να ανταγνωιστω καποιον μικροτερο),αλλα προσωπικα μου ειναι αδιαφορο να συνεχισω να ασχολουμαι με εναν τομεα ο οποιος εχει τελειωσει εδω και παρα πολλα χρονια.

Τελευταία επεξεργασία:

akis_95

Νεοφερμένο μέλος

Eτσι ακριβως. Γενικα ακη ο λαος λεει οτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια...
Και που να βαλεις βυσμα ,να μπεις σε μια μεγαλη εταιρεια πληροοφρικης που θα περασεις απο δυο τρια σταδια(ηλιθιοτητα μου μοιαζει)

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 406 μηνύματα.
Εγώ δεν έχω καταλάβει το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθούν οι πολύ προχωρημένοι πληροφορικάριοι που θέλουν να ζήσουν Ελλάδα (χωρίς να έχουν πρόβλημα για συχνά ταξίδια στο εξωτερικό).

Δηλαδή κάποιος που έχει 10 χρόνια εμπειρία στα πιο προχωρημένα backend πράγματα, ή PhD στο AI με 2 δημοσιεύσεις στα πια τοπ των τοπ επιστημονικών περιοδικών, πως πρέπει να το χειριστεί; Κρύβει πράγματα στο βιογραφικό του για να φαίνεται πιο νορμάλ και στέλνει βιογραφικά σε όλη την Γη για μια φυσιολογική αλλά προχωρημένη θέση εργασίας; Βάζει τα πάντα στο βιογραφικό και στέλνει σε Amazon, Google κτλ και τον προσλαμβάνουν remotely; Ψάχνει συνέταιρους κυρίως δικηγόρους και οικονομολόγους για ίδρυση start up, οι οποίοι υποτίθεται έχουν λύσει όλα τα άλλα θέματα (οικονομικά, μάρκετινγκ, γραφειοκρατείες κτλ); Φτάνει HSK 5 στα Κινέζικα και απλά αφήνει τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους (Alibaba, Huawei, Xiaomi κτλ); Ή κάτι άλλο;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια