Καλησπέρα θέλω να σου κάνω μια ερώτηση είμαι β λυκείου από ΕΠΑΛ ηλεκτρολόγος και θέλω να περάσω ημμυ θα μπορέσω να την βγάλω την σχολή ;
Από ΕΠΑΛ πέρασα και εγώ ΗΜΜΥ.
Τα μαθήματα που θα σε δυσκολέψουν εσένα περισσότερο σε σύγκριση με τα παιδιά του ΓΕΛ θα είναι τα φυσικομαθηματικα.
Αρχικά, η μοναδική ύλη μαθηματικών και φυσικής η οποία είναι κοινή με του ΓΕΛ θα είναι στα μαθηματικά και φυσικής του πρώτου ΕΞΑΜΉΝΟΥ. Πολλή περιληπτικά θα είναι (για τα μαθηματικά):
Ολοκληρωτικός λογισμός, όρια, παραγωγή, πραγματικές συναρτήσεις , γραμμική άλγεβρα (διανύσματα, ιδιοτιμές, εσωτερικό/εξωτερικό γινόμενο).
Από το 2ο Εξάμηνο και μετά όλα είναι καινούργια (για τα μαθηματικά):
Μιγαδικοί ανάλυση, μετασχηματισμοί, μερικοί παραγωγή, αριθμητική ανάλυση, επικαμπυλια ολοκληρώματα κλπ.
Τα μοναδικά κεφάλαια φυσικής που θα μάθεις σε ΒΆΘΟΣ είναι ο Ηλεκτρομαγνητισμός, και η θερμοδυναμική (σε κάποια τμήματα είναι υποχρεωτικό και σε άλλα προαιρετικό μάθημα).
Εσύ θα έχεις πρόβλημα μόνο στην Φυσική του πρώτου εξαμήνου (1-2 μαθήματα αναλόγως το τμήμα). Θα σου πρότεινα δώσε 20€ και πάρε ένα βοήθημα του ΓΕΛ και διάβαζε 2-3 ώρες την εβδομάδα. Ίσα ίσα να μάθεις έννοιες στην Φυσική και να λύσεις κάποιες "εύκολες" ασκήσεις.
Για τα μαθηματικά δεν θα έχεις κάποιο (σοβαρό) πρόβλημα καθώς από το ΕΠΑΛ θα μάθεις τη είναι η παραγωγός και τα όρια. Η γραμμική άλγεβρα είναι ένα "εύκολο" κεφάλαιο των μαθηματικών, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό. Τι είναι το αόριστο και το ορισμένο ολοκλήρωμα, είναι 20 λεπτά υπόθεση.
Σε τμήμα ΗΜΜΥ θα μάθεις ποιες είναι οι φυσικές σημασίες του "κάθε" κεφαλαίου μαθηματικών στην ηλεκτρολογική και ηλεκτρονική επιστήμη. Όχι πως να λύνεις τέτοιες ασκήσεις:
Αυτά λένε οι εμπειρίες μου