Εύρεση εργασίας σαν φοιτητής

papa2g

Νεοφερμένος

Ο papa2g αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Πώς μπορεί ένας (πρωτοετής) φοιτητής να βρει εργασία;
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,694 μηνύματα.
από άποψη χρόνου είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Το πιο εύκολο για έναν φοιτητή είναι να εργαστεί σε ανειδίκευτες εργασίες στυλ μπαρ, convenience stores και τέτοια. Αλλά το πρόβλημα είναι πως αν είναι σε σχολή όπου για να περάσεις κανένα μάθημα είναι αναγκαία η παρακολούθηση τότε δύσκολο.
 

Guest 004218

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μπορείς να αναζητήσεις κάποια part time εργασία σε διάφορες ιστοσελίδες και να προσαρμόσεις το ωράριο με βάση το πρόγραμμα της σχολής σου. Αν ψάξεις αρκετά και είσαι τυχερός ίσως βρείς και κατι ελάχιστα σχετικό με το αντικείμενο των σπουδών σου.
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,181 μηνύματα.
Μέσα σε 4.5 χρόνια που σπούδαζα έκανα πέντε δουλειές. Θα στα πάρω από το καλύτερο στο χειρότερο:
  1. Το καλύτερο είναι να σπουδάζεις στην πόλη σου, να μην δουλεύεις και να "παίρνεις" κάποιο χαρτζιλίκι να περνάς την ώρα σου. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό ούτε επιθυμητό, οπότε πάμε στο 2.
  2. Δουλειά σεζόν αφού τελείωσες εξεταστική. Το έχω κάνει δύο φορές. Δουλεύεις 12ωρα αλλά βγάζεις καλά λεφτά (περίπου 3κ) που αν είσαι λίγο συνετός άνετα βγάζουν τους καφέδες και τις εξόδους ενός ολόκληρου έτους. Συνήθως η σεζόν πάει Ιούνιο-Μέσα Σεπτέμβρη, αν ενδιαφέρεσαι ψάξε το. Το υπόλοιπο έτος παρακολουθείς σαν φοιτητής.
  3. Part-time δουλειά σε γραφείο π.χ. σε φροντιστήριο. Καλοί άνθρωποι που συνήθως σέβονται τον φοιτητή και τις προϋποθέσεις του (π.χ. σε αφήνουν να χάσεις δουλειά να δώσεις καμια πρόοδο/μάθημα). Καλά λεφτά χωρίς πολλή σκληρή δουλειά, αν και σπάνε τα νεύρα.
  4. Νύχτα. Ό,τι χειρότερο για έναν φοιτητή που θέλει να ασχοληθεί με τη σχολή του και να προοδεύσει. Θα βγάζεις ασύγκριτα παραπάνω χρήματα δουλεύοντας όμως άπειρες ώρες. Ενδεχομένως να μπεις στον πειρασμό να παρατήσεις την σχολή σου είτε από την κούραση είτε επειδή νομίζεις ότι τελικά είσαι προορισμένος να κουβαλάς δίσκο για καυλωμένους 55ρηδες. Όπως και να έχει αν δεν έχεις λίγο μυαλό είναι πολύ χάλια.
 
Top