Καμπύλη Α: Έχει 3 διαδοχικές απότομες αυξήσεις pH → σημαίνει ότι ξεκινάμε από H₃PO₄
Άρα είναι μόνο H₃PO₄.
Καμπύλη Β: Δεν έχει την πρώτη απότομη άνοδο. Ξεκινά γύρω στο pH 4, δηλαδή στην περιοχή όπου βρίσκεται το H₂PO₄⁻.
Άρα είναι μόνο NaH₂PO₄.
Καμπύλη Γ: Το αρχικό pH είναι όξινο (όχι τόσο χαμηλό όσο το καθαρό H₃PO₄). Έχουμε περίσσεια H₃PO₄ σε σχέση με NaH₂PO₄ (αναλογία 2:1), οπότε βλέπουμε ακόμη το πρώτο ισοδύναμο αλλά πιο ήπια από το καθαρό H₃PO₄.
Άρα είναι H₃PO₄:NaH₂PO₄ = 2:1.
Καμπύλη Δ: Το αρχικό pH είναι κοντάοξιμο χαρακτηριστικό για ζευγάρι συζύγους οξέος-βασης H₃PO₄/H₂PO₄⁻ σε αναλογία 1:1. Σε αυτή την περίπτωση το διάλυμα είναι κλασικό ρυθμιστικό διάλυμα.
Άρα είναι H₃PO₄:NaH₂PO₄ = 1:1.
Καμπύλη Ε: Το αρχικό pH είναι πιο ψηλό από του καθαρού H₃PO₄ αλλά πιο χαμηλό από του καθαρού NaH₂PO₄. Δηλαδή κυριαρχεί το άλας (NaH₂PO₄), αλλά υπάρχει και λίγο H₃PO₄. Αυτό ταιριάζει με αναλογία 1:2.
Άρα είναι H₃PO₄:NaH₂PO₄ = 1:2.
Τελικά συνοψίζοντας :
1. Μόνο H₃PO₄ → Α
2. Μόνο NaH₂PO₄ → Β
3. H₃PO₄:NaH₂PO₄ = 2:1 → Γ
4. H₃PO₄:NaH₂PO₄ = 1:1 → Δ
5. H₃PO₄:NaH₂PO₄ = 1:2 → Ε