Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής στις σχολικές εξετάσεις - είστε υπέρ ή κατά;

Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής στις σχολικές εξετάσεις - είστε υπέρ ή κατά;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 18)
  • Είμαι υπέρ

  • Είμαι κατά

  • Είμαι υπέρ υπό προϋποθέσεις (π.χ. να εφαρμοστεί μόνο σε συγκεκριμένα μαθήματα)

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος λυκείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Είστε υπέρ της καθιέρωσης των ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής στις σχολικές εξετάσεις;
 
Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,497 μηνύματα.
Είστε υπέρ της καθιέρωσης των ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής στις σχολικές εξετάσεις;
Η καθιερωση ειναι μεγαλη κουβεντα, ειμαι θετικος να δοκιμασθει για να μετρηθει η αποδοχη του και η αποτελεσματικοτητα του.
Η μεθοδος πολλαπλης χρειαζεται και εξυπνες ερωτησεις και αυτες χρειαζονται και εξυπνους θεμετοδημιουργους. Για μεν τα θετικα ,μαθηματικα χημεια φυσικη , υπαρχουν ξενα να μεταφραστουν για τα θεωρητικα ομως πρεπει να γραφουν απο το μηδεν.
Σιγουρα ομως αυτο θα πρεπει να εφαρμοστει στις πανελληνιες οπου επιτακτικα χρειαζετε να εφαρμοστει επιτελους μια αντικειμενικη βαθμολόγηση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,055 μηνύματα.
Σε άλλα κράτη οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής δεν είναι όπως τις ξέρουν οι Έλληνες μαθητές. Έχουν και αρνητική βαθμολογία. Για παράδειγμα η επιλογή της σωστής απάντησης βαθμολογείται με +5, η επιλογή λανθασμένης με -2 και η μη επιλογή με 0. Έτσι έχει ρίσκο αν δεν ξέρεις και απαντάς στην τύχη.

πολ επ.jpg
λοτο.jpg
 

bovid19

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο bovid19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ. Έχει γράψει 340 μηνύματα.
Σε ερώτηση με ν επιλογές η δίκαιη ποινή για λάθος απάντηση είναι αφαίρεση του 1/(ν-1) της αξίας της ερώτησης. Οπότε ανάλογα με το ύψος της ποινής μπορείς ακόμη να παίξεις μπάλα στα τυφλά. Η πιο ωραία και σαδιστική αρνητική βαθμολόγηση είναι όταν οι λάθος απαντήσεις δεν είναι εντελώς άσχετες, αλλά προκύπτουν από συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι εξεταζόμενοι. Έτσι τρομοκρατείς και τους μέτρια διαβασμένους.
 

Arvacon

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Arvacon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου και μας γράφει απο Αμαλιάδα (Ηλεία). Έχει γράψει 835 μηνύματα.
Στη σχολή μου κάποιοι καθηγητές εφαρμόσαν αρνητική βαθμολογηση στα επιλογής πάντως και μου κανε εντύπωση, δεν το χα ξαναδεί...
Το έκαναν επειδή υπάρχουν πολλοί φοιτητές που στα επιλογής παίζουν τζοκερ, οπότε έτσι τους κόψανε τη φορά.
 

archaios19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 949 μηνύματα.
Και στη δική μου σχολή σε συγκεκριμένα μαθήματα Αρχαιολογίας οι καθηγητές εξετάζουν με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και μάλιστα με αρνητική βαθμολόγηση. Πρόκειται για ερωτήματα αρκετά απαιτητικά που εξετάζουν εις βάθος την ύλη και βέβαια συντελούν σε μεγάλα ποσοστά αποτυχίας. Κάθε χρόνο κόβεται πολύ μεγάλο ποσοστό και βλέπεις επί πτυχίω φοιτητές να χρωστούν μόνο αυτά...
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θεωρώ ότι μαθήματα σε σχολές ανθρωπιστικών, νομικών, κοινωνικών σπουδών δεν θα έπρεπε να εξετάζονται κατά αυτόν τον τρόπο. Η ανάπτυξη της σκέψης και η αναλυτική αποτύπωση της στο χαρτί νομίζω ότι είναι περισσότερο αρμόζοντες σκοποί στις εξετάσεις τέτοιων σχολών.
 
Top