Εργαστηριακή άσκηση Β' Λυκείου - ένταση ηλεκτρικού ρεύματος

menual

Νεοφερμένος

Ο menual αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 111 μηνύματα.
IMG_20211207_213428.jpg
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,497 μηνύματα.
και αυτη ,μεχρι πεμπτη ειπες ?ε
 

menual

Νεοφερμένος

Ο menual αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 111 μηνύματα.
καλημερα μηπως καποιος ;να προλαβω την προθεσμια
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,197 μηνύματα.
Κάπως έτσι θα πρέπει να είναι η γραφική σου, με εξίσωση ευθείας q = 5.011t -0.0121 , το q εννοείται σε mC και το t σε s. Η κλίση για εσένα θα βρεθεί αφού πρώτα φέρεις την ευθεία που περνάει όσο γίνεται πιο κοντά απο κάθε σημείο και επιλέγοντας δυο τυχαία σημεία επί αυτής. Προσπάθησε να επιλέξεις σημεία που να μπορείς εύκολα να διαβάσεις τις συντεταγμένες τους. Η κλίση θα δίνεται απο την εφαπτομένη της γωνίας της ευθείας με τον άξονα του χρόνου. Δηλαδή :

κλίση = εφθ = Δy/Δχ = (y2-y1)/(x2-x1)
Όπου y1,y2,x1,x2 οι τεταγμένες και οι τετμημένες των σημείων που διάλεξες τυχαία επί της ευθείας.

Τώρα αυτή η κλίση έχει την μορφή στην ουσία : ΔQ/Δt και επομένως εξ'ορισμού θα ισούται με την ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος I που διαρρέει το κύκλωμα. Διαβάζεις περίπου Ι = 5 A .

Το επόμενο θα το υπολογίσεις εύκολα, διότι εφόσον ξέρεις το ρεύμα I = ΔQ/Δt , για να υπολογίσεις το φορτίο αρκεί να πολλαπλασιάσεις με τον χρόνο την προηγούμενη, και θα έχεις : IΔt = ΔQ . Θεωρώντας οτι αρχικά έχεις μηδενικό φορτίο : Q = IΔt .Σου δίνουν το Δt ,οπότε τελείωσες.

Στο επόμενο θα κάνεις την αντίστροφη διαδικασία. Τώρα ξέρεις το ρεύμα, και σου λένε το φορτίο που θα περάσει σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Σε ρωτάνε λοιπόν, ποιο είναι αυτό το χρονικό διάστημα. Λύσε την προηγούμενη ως προς χρόνο και αντικατέστησε, και θα το βρεις.

Μεγάλη προσοχή στις μονάδες, είναι mC , άρα θα τα κάνεις C για να βρείς τα υπόλοιπα μεγέθη στο S.I.(A και s). Επίσης μεγάλη προσοχή στην ευθεία. Είναι καθαρά ενδεικτική για να ξέρεις προσεγγιστικά τι συντελεστή πρέπει να βγάλεις. Πιθανότατα η δική σου απάντηση θα διαφέρει ανάλογα με πόση ακρίβεια και υπομονή θα κάνεις το διάγραμμα. Αλλά καλό θα ήταν να βγάλεις ρεύμα με σφάλμα +- 0.3 A .

1639044517262.png
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top