klearhos19
Νεοφερμένο μέλος
Ο klearhos19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 21 μηνύματα.

06-12-22

00:21
Καλησπέρα ειμαι δευτεροετης φοιτητης Ηλεκτρολογων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών στη Θεσσαλονικη.
Στην πρωτη λυκειου (αρκετα ανώριμος) ημουν αναμεσα σε 2 πεδια τη θετικη και της υγειας. Η βιολογια ωστοσο αργοτερα δε μου αρεσε εν αντιθεση με τα μαθηματικα. Μου φαινόταν ωστοσο πολύ ελκυστικη η ιδεα της ιατρικης κυρίως για την ψυχιατρικη και τη χειρουργικη Εν τέλει οι δικοι μου σαν μηχανικοι με παρακινησαν αρκετα να παω θετικη για πολυτεχνεια και σαν κατευθυνση δε θα πω ψεματα μου φανηκε προτιμότερη(οι θετικες επιστημες μαθηματικα φυσικη απο βιολογια κλπ). Η ιδεα του μηχανικοι ωστοσο ηταν λιγο θολή για μενα δε μου φαινοταν και τοσο ελκυστικη(ισως και λόγω του εντονου τεχνοκρατικου στοιχειου απο το οποιο διέπεται) με τα πολλα με τα λίγα περνάω Ηλεκτρολογων θεσσαλονικη. Καπου στο δευτερο εξαμηνο με πιανει μια αντιδραση(υπερβολικη σε μερικα σημεια ωστοσο) και αρχιζω να σκεφτομαι να ξαναδωσω πανελλαδικες για ιατρική (να σημειωθει οτι εχω δωσει 2 ήδη φορες πανελλαδικες). Το καλοκαρι ξεκιναω λιγο βιολογια(κρυφα απο τους δικους μου αυτο εννοειται). Δεν μπορουσα να φανταστω τον εαυτο μου σαν μηχανικο. Δεν ηξερα τι θα κανω με τι θα ασχολουμαι και το κυριοτερο για εμενα με σημαντικη διαφορά ΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. Ωστοσο σε αυτη τη φαση ειμαι τρελα μπερδεμενος σκεφτομαι να κατσω η κουραση και η ψυχοφθόρα διαδικασια των πανελλαδικων με χτυπησαν κατακουτελα (είδα κατι μαθηματα απο πιο μετα ετη του πολυτεχνειου μου φανηκαν πιο ενδιαφεροντα) π.χ Τηλεπικοινωνιες. Ειμαι ενας ανθρωπος που βαριεται ευκολα η αληθεια. Σκεφτομαι να παρατησω τις πανελλαδικες
και να συνεχισω τη σχολή ισως να τελειωσω και μετα να σκεφτω τις κατακτηριες σε ιατρικη η να βρω κατι που να μαρεσει στη σχολη. Φιλοι μου ειπαν να κατσω οπως ειμαι και πως η ιατρικη με την αποστθηση της δε θα μου κάνει (πως εχει βιολογια φουλ κλπ). Σε αυτη τη φαση ειμαι και εγω απολυτα μπερδεμενως δε εχω ιδεα τι ει ναι καλο και τι δεν ειναι για μενα και πως να συνεχισω απο εδω και περα. Αν μπορει καποιος να με διαφωτισει για την ιατρικη και το ΗΜΜΥ και να μο υ πει τη γνωμη του για ανοιχτη κουβεντα θα ηταν απιστευτα βοηθητικό
Στην πρωτη λυκειου (αρκετα ανώριμος) ημουν αναμεσα σε 2 πεδια τη θετικη και της υγειας. Η βιολογια ωστοσο αργοτερα δε μου αρεσε εν αντιθεση με τα μαθηματικα. Μου φαινόταν ωστοσο πολύ ελκυστικη η ιδεα της ιατρικης κυρίως για την ψυχιατρικη και τη χειρουργικη Εν τέλει οι δικοι μου σαν μηχανικοι με παρακινησαν αρκετα να παω θετικη για πολυτεχνεια και σαν κατευθυνση δε θα πω ψεματα μου φανηκε προτιμότερη(οι θετικες επιστημες μαθηματικα φυσικη απο βιολογια κλπ). Η ιδεα του μηχανικοι ωστοσο ηταν λιγο θολή για μενα δε μου φαινοταν και τοσο ελκυστικη(ισως και λόγω του εντονου τεχνοκρατικου στοιχειου απο το οποιο διέπεται) με τα πολλα με τα λίγα περνάω Ηλεκτρολογων θεσσαλονικη. Καπου στο δευτερο εξαμηνο με πιανει μια αντιδραση(υπερβολικη σε μερικα σημεια ωστοσο) και αρχιζω να σκεφτομαι να ξαναδωσω πανελλαδικες για ιατρική (να σημειωθει οτι εχω δωσει 2 ήδη φορες πανελλαδικες). Το καλοκαρι ξεκιναω λιγο βιολογια(κρυφα απο τους δικους μου αυτο εννοειται). Δεν μπορουσα να φανταστω τον εαυτο μου σαν μηχανικο. Δεν ηξερα τι θα κανω με τι θα ασχολουμαι και το κυριοτερο για εμενα με σημαντικη διαφορά ΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. Ωστοσο σε αυτη τη φαση ειμαι τρελα μπερδεμενος σκεφτομαι να κατσω η κουραση και η ψυχοφθόρα διαδικασια των πανελλαδικων με χτυπησαν κατακουτελα (είδα κατι μαθηματα απο πιο μετα ετη του πολυτεχνειου μου φανηκαν πιο ενδιαφεροντα) π.χ Τηλεπικοινωνιες. Ειμαι ενας ανθρωπος που βαριεται ευκολα η αληθεια. Σκεφτομαι να παρατησω τις πανελλαδικες
και να συνεχισω τη σχολή ισως να τελειωσω και μετα να σκεφτω τις κατακτηριες σε ιατρικη η να βρω κατι που να μαρεσει στη σχολη. Φιλοι μου ειπαν να κατσω οπως ειμαι και πως η ιατρικη με την αποστθηση της δε θα μου κάνει (πως εχει βιολογια φουλ κλπ). Σε αυτη τη φαση ειμαι και εγω απολυτα μπερδεμενως δε εχω ιδεα τι ει ναι καλο και τι δεν ειναι για μενα και πως να συνεχισω απο εδω και περα. Αν μπορει καποιος να με διαφωτισει για την ιατρικη και το ΗΜΜΥ και να μο υ πει τη γνωμη του για ανοιχτη κουβεντα θα ηταν απιστευτα βοηθητικό
Pharmacist01
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Pharmacist01 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 385 μηνύματα.

06-12-22

00:34
Να ξέρεις θα ζοριστείς τέρμα με την αποστήθιση αν δεν σου αρέσει, ωστόσο αξίζει τον κόπο και την υπομονή αν η ιατρική είναι αυτό που σε ενδιαφέρει. Δύο σημεία με προβληματίζουν: 1) δεν μου άρεσε η βιολογία, 2) βαριέμαι εύκολα. Καλύτερα να απαντήσουν οι φίλοι οι γιατροί.
klearhos19
Νεοφερμένο μέλος
Ο klearhos19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 21 μηνύματα.

06-12-22

00:40
Με τρομαζει επισης αυτο που μου ειπαν φιλοι οτι ιατρικη θα περιοριζε τη δημιουργικότητα και την κριτικη σκεψη
monaxiko brizolaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.864 μηνύματα.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.437 μηνύματα.

06-12-22

01:18
Εσένα το ζήτημα σου είναι ο,τι νιώθεις ο,τι περιορίζεται η δημιουργικότητα σου και η σκέψη σου σε αυτή την σχολή ;Με τρομαζει επισης αυτο που μου ειπαν φιλοι οτι ιατρικη θα περιοριζε τη δημιουργικότητα και την κριτικη σκεψη
Ως έναν βαθμό τόσο η ιατρική όσο και η μηχανική είναι τεχνοκρατικά επαγγέλματα πάντως.
Ωστόσο...δεν είναι ανάγκη να γίνεις μηχανικός που θα κάνει μελέτες σε ηλεκτρολογικό γραφείο ή στον ΟΤΕ. Υπάρχει και ο μηχανικός που δουλεύει ως designer είτε για components είτε ακόμα και για συστήματα ή/και λογισμικά. Για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο όμως πρέπει να διαβάσεις πααααρα πολύ και θα αρχίσεις να "αγγίζεις" αυτό το κομμάτι πραγματικά κατά το 5ο έτος που θα έχεις μαζέψει γνώσεις υποβάθρου από όλους τους τομείς.Δυστυχώς μέχρι τότε πιο πολύ μαζεύεις γνώση. Είναι απαιτητικό επάγγελμα, θέλει πολύ διάβασμα, χρόνο, εμπειρία, γνώσεις, υπομονή, μεταπτυχιακά και διδακτορικά, συνεχή ανανέωση γνώσεων κτλπ. Επίσης έχει ανταγωνισμό. Ωστόσο είναι απίστευτα δημιουργικό και πληρώνει καλά.
Ryuzaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.967 μηνύματα.

06-12-22

03:01
Μαν εχεις γονεις μηχανικους λες.
Δοκιμασε να κανεις το παρακατω απλο:
Πες τους να σε παρουν για δουλεια. 1, 2 3 μηνες. 8αωρο ομως κανονικο, οσο θα δουλευε ενας νεοπροσληφθεις μηχανικος, κανοντας την αντιστοιχη "λαντζα", που ουτως ή αλλως δεν γλιτωνει ενας φρεσκος μηχανικος, πριν περασουν καποια... χρονια.
Οχι βολεψιες επειδη ειναι η μαμα και ο μπαμπας.
Σκεψου επειτα αυτο εαν σου αρεσει να το κανεις μια ζωη.
Θα σου δωθει η απαντηση απο μονη της.
Πες τους να σε παρουν για δουλεια. 1, 2 3 μηνες. 8αωρο ομως κανονικο, οσο θα δουλευε ενας νεοπροσληφθεις μηχανικος, κανοντας την αντιστοιχη "λαντζα", που ουτως ή αλλως δεν γλιτωνει ενας φρεσκος μηχανικος, πριν περασουν καποια... χρονια.
klearhos19
Νεοφερμένο μέλος

06-12-22

18:23
Είναι πολιτικοί μηχανικοί στα σίγουρα ξέρω ότι η δικιά τους δουλειά δε θα μου άρεσε καθόλου δεν είναι ηλεκτρολόγοι που έχουν πολύ μεγαλύτερο εύροςΜαν εχεις γονεις μηχανικους λες.
Ryuzaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.967 μηνύματα.

06-12-22

18:44
Ενταξει, μην σκαλωνεις σε αυτο, μηχανικοι ειναι γνωριμιες/φιλους/συνεργατες εχουν σε ολους τους κλαδους των μηχανικων για να σε χωσουν.Είναι πολιτικοί μηχανικοί στα σίγουρα ξέρω ότι η δικιά τους δουλειά δε θα μου άρεσε καθόλου δεν είναι ηλεκτρολόγοι που έχουν πολύ μεγαλύτερο εύρος
Δες πώς ειναι η δουλεια σε ενα γενικο κομματι που ασχολειται ενας ηλεκτρολγος μηχανικος, μην σκεφτεσαι εξωτικες τεχνολογιες για αρχη.
Πινακας, σχεδιο, ΠΕΑ, απο αυτα βγαινει το "ψωμι" και πιθανοτατα να σε απασχολησουν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 64 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- GV221
- Lia 2006
- marspth
- panaman
- Ryuzaki
- Peter Pan13
- Mammy Nun
- Νομάρχης
- walterrwhite
- Kitana
- johnsala
- Giii