Επαγγέλματα σχετικά με την Πληροφορική

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Και για πληροφορικαριος δεν με χαλανε μερικες πληροφοριες...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tsipouro

Διάσημο μέλος

Ο Tsipouro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,037 μηνύματα.
Και για πληροφορικαριος δεν με χαλανε μερικες πληροφοριες...
Αναλυτής: σχεδιάζει αλγορίθμους για την υπολογιστική επίλυση προβλημάτων, πρέπει να κάψεις εγκέφαλο με σχεδιασμό αλγορίθμων, θεωρία υπολογισμού, πολυπλοκότητα, συνδυαστική βελτιστοποίηση, δομές δεδομένων, γενικά να μάθεις καλά το τι μπορεί να υλοποιηθεί και το πως μπορεί να υλοποιηθεί με τον ταχύτερο, λιγότερο απαιτητικό και πρακτικότερο τρόπο. Btw κάθε αναλυτής είναι και πολύ καλός προγραμματιστής.

Προγραμματιστής: παίρνει τον έτοιμο αλγόριθμο (συνήθως σε ψευδοκώδικα) από τον αναλυτή και τον υλοποιεί σε γλώσσα προγραμματισμού που α) ξέρει αυτός καλά, β) είναι η καταλληλότερη για τον υπολογισμό/οπτικοποίηση/αποστολή πληροφορίας/το ζητούμενο γενικότερα. Αυτό μόνο. Αν μάθεις πολύ καλά μια γλώσσα προγραμματισμού και λίγη θεωρητική πληροφορική λέγεσαι προγραμματιστής, αλλά το ζητούμενο είναι το να γίνεις καλός προγραμματιστής.

Προγραμματιστης συστήματος: αυτός προγραμματίζει στα επίπεδα του λειτουργικού συστήματος και της αρχιτεκτονικής του συνόλου εντολών ή απ' ευθείας σε binary coding.

Αναλυτής συστημάτων: μαθαίνει τα πάντα από πιθανότητες, στατιστική, στοχαστική προσομοίωση και βελτιστοποίηση και εξετάζει την αποδοτικότητα ενός σχεδιασμένου υπολογιστικού συστήματος προτου υλοποίηθει.

Χάκερ και Κράκερ: λίγο πολύ ξέρουμε τι κάνει ο καθένας. Μαθαίνεις πρώτα τον τέλειο προγραμματισμό σε κάποια γλώσσα (συνήθως python, perl, Java, XML, C, C++), στη συνέχεια μαθαίνεις την τέλεια assembly και μετά δουλεύεις με βάση την τεχνική του reverse code engineering, που σημαίνει ότι αναλύεις κώδικα σε μια γλώσσα προγραμματισμού "υψηλού επιπέδου" σε κώδικα γλώσσας μηχανής, ώστε να αποκτήσεις πρόσβαση στα ενδότερα του συστήματος/προγράμματος.

Τεχνικός δικτύων: Για να πεις ότι ξέρεις ότι αφορά δίκτυα, πρέπει πρώτα να μάθεις στην εντέλεια θεωρία πιθανοτήτων για να ξέρεις την πιθανότητα σφάλματος κατά τη μετάδοση και πολλά άλλα. Οι περισσότεροι από δαύτους, απλά ξέρουν πως να στήνουν ένα δίκτυο.

Υπάρχουν και άλλες ειδικότητες που έχουν λίγα ή περισσότερα κοινά στοιχεία με τους παραπάνω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top