milanezos92
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chris_90
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος

amalfi
Δραστήριο μέλος

το επιπεδο δεν εχει να κανει τοσο με τους "τιτλους" των κεφαλαιωνΚαι γενικα δεν ξερω αν ειναι πολλες οι χωρες του εξωτερικου που κανουν ολοκληρωτικο λογισμο πχ απο τη Β-θμια εκπαιδευση.
αλλα με το πώς διδασκεται η ουσια.
θα μπορουσαν σε καποιο Λυκειο να κανουν την υλη του γυμνασιου και να ειναι πιο καλο το επιπεδο
λυπαμαι που θα το πω αλλα θεωρω οτι στο σχολειο δε διδαχτηκα καθολου μαθηματικα. σπανιοι ειναι οι καθηγητες που διδασκουν μαθηματικα (εχω γνωρισει!).
μονο "αλγοριθμικες τεχνικες", πραξουλες... καμια κατανοηση
και ειναι κριμα γιατι θα μπορουσε να ειχε αναπτυχθει το μυαλουδακι μας καλυτερα και το σημαντικοτερο να το χαμε ευχαριστηθει πιο πολυ!
(για τις ΗΠΑ δεν εχω ακουσει καλα λογια. καλα εχω ακουσει για χωρες της ανατολικης Ευρωπης (Ουγγαρια κλπ) και για τη Ρωσια [τουλαχιστον παλιοτερα] αλλα δεν ξερω απο πρωτο χερι)
papas
Διάσημο μέλος

chris_90
Διάσημο μέλος

Το 4ο θεμα των μαθηματικων κατευθυνσης πανελλαδικων φετος, εμοιαζε (η ηταν ιδιο, δε θυμαμαι) με ενα θεμα απο ρουμανικο διαγωνισμο.Η Ρουμανία έχει παιδιά πολύ προχωρημένα σε μαθηματικά. Φαίνεται κι από τα αποτελέσματα, άλλωστε.

Σιγουρα. Το οτι κανουμε εχουμε προχωρημενα μαθηματικα στην υλη μας, δεν σημαινει οτι κατανοουμε την ουσια τους κιολας (ακομα και οσοι γραφουμε 19 και 20, δεν πιστευω οτι εχει να κανει).το επιπεδο δεν εχει να κανει τοσο με τους "τιτλους" των κεφαλαιων
αλλα με το πώς διδασκεται η ουσια.
θα μπορουσαν σε καποιο Λυκειο να κανουν την υλη του γυμνασιου και να ειναι πιο καλο το επιπεδο
λυπαμαι που θα το πω αλλα θεωρω οτι στο σχολειο δε διδαχτηκα καθολου μαθηματικα. σπανιοι ειναι οι καθηγητες που διδασκουν μαθηματικα.
μονο "αλγοριθμικες τεχνικες", πραξουλες... καμια κατανοηση
(για τις ΗΠΑ δεν εχω ακουσει καλα λογια. καλα εχω ακουσει για χωρες της ανατολικης Ευρωπης και για τη Ρωσια [τουλαχιστον παλιοτερα] αλλα δεν ξερω απο πρωτο χερι)
milanezos92
Εκκολαπτόμενο μέλος

ntonebts
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ρουμανία έχει παιδιά πολύ προχωρημένα σε μαθηματικά. Φαίνεται κι από τα αποτελέσματα, άλλωστε.
Οι εξετασεις στην Ελλαδα ειναι κατα 90% τυποποιημενες ετσι τα μαθηματικα σαν μαθημα πιστευω οτι ειναι αρκετα παραμελημενο.Αρχικα διδασκομαστε κατι εντελως προκατασκευασμενο κοινως τη μεθοδολογια για να λυνουμε ενα συγκεκριμενο ειδος ασκησεων ,χωρις να μαθαινουμε πως να χρησιμοποιουμε αυτα που διδαχτηκαμε για απελευθεωθουμε απο την τυποποιση.Ετσι η μαθηματικη σκεψη-λογικη αρχιζει να χανεται και για αυτο τα τελευταια χρονια στις Μαθηματικες ολυμπιαδες η χωρα μας αγγιζει τον πατο.Θεωρω πως ειναι καθηκον του συστηματος να αλλαξει να μας δειχνει περισσοτερο πως να χρησιμοποιουμε το μυαλο μας παρα να εφαρμοζουμε τυφλοσουρτικες μεθοδολογιες πανω σε ασκησεις , γιατι οι πιο συνθετες ασκησεις θα μοιαζουν αδυνατες να λυθουν.Τα μαθηματικα ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα επιστημη ,ειναι κριμα να χαραμιζεται ετσι,φορτωνομαστε με μια μεγαλη υλη χωρις να μαθαινουμε την ουσια .Φυσικα πιστευω οτι η χωρα μας βρισκεται πολυ μπροστα σε σχεση με την Αγγλια σε αυτον τον τομεα.(Αν δεν πενεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει)

ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος

Το 4ο θεμα των μαθηματικων κατευθυνσης πανελλαδικων φετος, εμοιαζε (η ηταν ιδιο, δε θυμαμαι) με ενα θεμα απο ρουμανικο διαγωνισμο.![]()
Εδώ στην Α' Γυμνασίου διδάσκονταν τα παιδιά εντός σχολικού πλαισίου ό,τι πέφτει σε ολυμπιάδα επιπέδου Αρχιμήδη και άνω...
milanezos92
Εκκολαπτόμενο μέλος

-----------------------------------------
μαλλον ρουμανια
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος

οταν λες εδω εννοεις ελλαδα?
μαλλον ρουμανια
Ρουμανία, Ρουμανία. Οι άνθρωποι κάνουν αυτό που λέμε καταπληκτική δουλειά.
Στην Ελλάδα, αν είσαι από επαρχία, παίζει και να μην ακούσεις ποτέ ότι υπάρχουν μαθηματικοί διαγωνισμοί για συγκρότηση ολυμπιακών ομάδων. Γι' αυτό πολλές φορές οι διάνοιες μένουν στην αφάνεια και στην ομάδα δεν μπαίνουν πάντα οι καλύτεροι.
amalfi
Δραστήριο μέλος

μ' ενδιαφερουν οι μαθητες!
μ' ενδιαφερει η καθημερινοτητα των μαθητων στα σχολεια.
αυτο με θλιβει..
τι να τις κανουμε τις Ολυμπιαδες?
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος

ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος

εμενα παλι δε μ ενδιαφερουν ουτε οι διανοιες ουτε οι διαγωνισμοι ουτε οι εξετασεις
μ' ενδιαφερουν οι μαθητες!
μ' ενδιαφερει η "καθημερινοτητα" των μαθητων στα σχολεια.
αυτο με θλιβει..
τι να τις κανουμε τις Ολυμπιαδες?
Εγώ αναφέρομαι περισσότερο στις Ολυμπιάδες με αφορμή τον ntonebts. Και βασικά μην παραμελείτε τις Ολυμπιάδες και γενικά τους διαγωνισμούς! Αν η Ελλάδα θέλει να προωθήσει τα άξια παιδιά της, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος!
Όταν λέτε καθημερινότητα, εννοείτε το καθημερινό μάθημα των Μαθηματικών?
amalfi
Δραστήριο μέλος

αυτο που λεω ειναι οτι για μενα τα αξια παιδια της Ελλαδας ειναι ολοι οι μαθητες που θα εχω στην ταξη απο του χρονου που θα διδασκω.Αν η Ελλάδα θέλει να προωθήσει τα άξια παιδιά της, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος!
και σε ολες τις αλλες ταξεις σ ολα τα σχολεια.
το μαθημα πρεπει να ειναι ζωντανο, ουσιαστικο, αληθινο ,χαρουμενο.... για ανθρωπους
οχι αυτη η τυποποιηση, η βαρεμαρα και η ψευτια που θυμαμαι απο μαθητης που ημουν (και που δυστυχως ειναι ο κανονας)
σε πολλα γυμνασια δεν κανουν πειραματα στη φυσικη... (ειναι δυνατον? υπαρχει μεγαλυτερη χαρα?)
εμενα απ το να "διακριθουμε" στην Ολυμπιαδα πιο πολυ μ ενδιαφερει να παρουν οι μαθητες ενα ομορφο προβλημα [οχι ...Ολυμπιαδας], να το παλεψουν με ορεξη, να βιωσουν τη χαρα της ανακαλυψης, να το συζητησουν και μεταξυ τους
να μην ειναι μια "υποχρεωση" το σχολειο... να μην ειναι "εντος υλης"
(και μετα θα ερθουν και οι διακρισεις! [αλλα δε με νοιαζουν καθολου]
παρολα αυτα μπραβο στα παιδια που τα καταφερνουν καλυτερα, και μακαρι να χω και τετοιους μαθητες και να μπορεσω να τους βοηθησω)
στη ριζα του προβληματος ειναι κατι που δυστυχως δεν αλλαζει καθολου ευκολα ...οι περισσοτεροι καθηγητες βαριουνται που ζουν..
milanezos92
Εκκολαπτόμενο μέλος

chris_90
Διάσημο μέλος

Το μονο πειραμα που εχω κανει στη σχολικη μου ζωη, ειναι μια ογκομετρηση στη Γ' Λυκειου.σε πολλα γυμνασια δεν κανουν πειραματα στη φυσικη... (ειναι δυνατον? υπαρχει μεγαλυτερη χαρα?)

amalfi
Δραστήριο μέλος

ναι! στο χερι μου! παιρνω ολη την ευθυνη!
θλιβερο......Το μονο πειραμα που εχω κανει στη σχολικη μου ζωη, ειναι μια ογκομετρηση στη Γ' Λυκειου.
οι καλυτερες στιγμες που θυμαμαι απ το σχολειο ειναι τα πειραματα Φυσικης στην γ γυμνασιου με τον κο Μωράρο (αν και ηταν αυστηρος, μας αγαπουσε πολυ) (αν τον ξερει κανεις) [καπου στη Ν. Σμυρνη πρεπει να κανει ακομα] ..μαθημα παρα μαθημα στο σκοτεινο και υγρο εργαστηριο του 2ου Γυμνασιου Ν. Σμυρνης

ισως αυτο με εστρεψε στη Φυσικη (αν και την ειχα την κλιση μου)
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος

Είχαμε και φυλλαδιάκι για τα συμπράγκαλα και για το πότε θα κάναμε το επόμενο πείραμα και τι θα περιελάμβανε.
Έλειψα μια φορά λόγω αρρώστιας από ένα πείραμα στην ευθύγραμμη ομαλή κίνηση.

milanezos92
Εκκολαπτόμενο μέλος

θα ανοιξω νεο τοπικ για το θεμα με τα εργαστηρια
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.