Μου αρέσει πάρα πολύ να μαθαίνω ξένες γλώσσες! Και βρίσκομαι σε μια ηλικία όπου πρέπει να αποφασίσω για το επαγγελματικό μου μελλον. Αποκλείω τα μαθήματα θετικής ή τεχνολογικής κατεύθυνσης. Βασικά, το μόνο επάγγελμα που με ενδιαφέρει είναι η φιλολογία, που δυστυχώς τώρα τελευταία είναι πολύ συνηθισμένο! Οπότε σκέφτηκα να το αλλάξω λίγο και να ασχοληθώ με κάποιο επάγγελμα σχετικό με αυτό που μου αρέσει περισσότερο, οι ξένες γλώσσες. Όμως, δεν πιστεύω ότι απλώς το να κάνεις μαθήματα σε μία γλώσσα θα είναι αρκετά για τις ανάγκες που θα έχει μια οικογένεια, και επίσης, ορισμένοι προτιμούν να κάνουν μάθημα με native speakers, οπότε οι απόφοιτοι φιλολογικών σχολών, πολλές φορές μένουν χωρίς δουλειά.
Οπότε μήπως ξέρει κανένας να προτείνει κάποιο επάγγελμα που να ασχολείται με τις ξένες γλώσσες, όπου φυσικά θα έχει δουλειά στο μέλλον;
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστώ πολύ, πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα. Λες η διερμηνεία και η μετάφραση να αφήνουν περισσότερα περιθώρια για δουλειά; Εννοω να ειναι πιο εύκολο να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο επαγγελμα..
panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

Panagiotis09
Εκκολαπτόμενο μέλος

Panagiotists13, έχω πάρει δίπλωμα Γ2 στα Αγγλικά, ενώ μόλις φέτος ξεκίνησα με τα Ρώσικα!
Πολύ ενδιαφέροντα όλα τα τμήματα που ανέφερες, Panagiotis09, και θα κάτσω να ψάξω αναλυτικότερα για το τμήμα σλαβικών σπουδών, και το τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών γλωσσών, που μου ακούγονται καλές επιλογές, και με ενδιαφέρουν περισότερο οι γλώσσες που διδάσκονται εκεί!
butter_fly
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είμαι 23 χρόνων, σπουδάζω οικονομικά (τελειώνω) και είμαι λάτρης των ξένων γλωσσών. Γνωρίζω ήδη τρεις πολύ καλά και τώρα μαθαίνω την τεταρτη. Σκεφτόμουν μήπως τις αξιοποιήσω κάπως ως χόμπι που ίσως μου αποφέρει ένα μικρό εισόδημα. Έχετε κάποια ιδέα σχετικά με αυτό; Αναρωτιομουν αν μπορώ να τις αξιοποιήσω κάπως μέσω ίντερνετ, βοηθεια δηλαδή σε κάποιους που ήδη τις μαθαίνουν ή να αναλαμβάνω μεταφράσεις μέσω κάποιου blog. Έχετε κάτι να προτείνετε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...