Εξέταση ECCE (listening) και βαρηκοΐα

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,838 μηνύματα.
Γεια χαρά!
Θα ήθελα να ρωτήσω τι προβλέπεται στην Ελλάδα κατά την εξέταση του ECCE στο listening, για άτομα με βαρηκοΐα που προφανώς θα έχουν δυσκολία να ακούσουν το listening από το ηχοσύστημα της αίθουσας.

Γενικά θα ήθελα πληροφορίες για ό,τιδήποτε αφορά αυτό το θέμα. Νομίζω κατά την αίτηση του μαθητή για συμμετοχή στις εξετάσεις, συμπληρώνεις disabilities, αλλά δεν ξέρω εν τέλει τι συμβαίνει τη μέρα της εξέτασης (πχ ειδικός εξοπλισμός, χαμηλότερη βάση κτλ). :)
 

Panos_02

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Panos_02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Τσοτίλι (Κοζάνη). Έχει γράψει 178 μηνύματα.
5. Ειδικές συνθήκες εξετάσεων
5.1. Το Κέντρο Εξετάσεων & Πιστοποιήσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης παρέχει κατόπιν έγκρισης του εξεταστικού φορέα υπηρεσίες για ειδικές συνθήκες εξετάσεων σε υποψήφιους. Για να υποβάλουν αίτημα για ειδικές συνθήκες συμμετοχής στις εξετάσεις, οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική Αίτηση Για Ειδικές Συνθήκες Εξέτασης και να την καταθέσουν μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά στο Κέντρο Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

5.2. Τα έγγραφα τεκμηρίωσης της ειδικής ικανότητας του υποψηφίου πρέπει να έχουν εκδοθεί προσφάτως από πιστοποιημένο επαγγελματία ειδικό, με εξειδίκευση στην πάθηση του υποψηφίου.

5.3. Εάν τα έγγραφα είναι σε άλλη γλώσσα εκτός της Αγγλικής, πρέπει να είναι μεταφρασμένα στην αγγλική γλώσσα. Η μετάφραση πρέπει να έχει επικυρωθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο ή αρμόδια Αρχή (δικηγόρο, Μεταφραστική Υπηρεσία Υπουργείου Εξωτερικών, κλπ). Αποδεκτά είναι είτε οι πρωτότυπες επικυρωμένες μεταφράσεις είτε φωτοαντίγραφα τους, με επικύρωση του γνήσιου αντιγράφου.

5.4. Όλα τα έγγραφα πρέπει να υποβάλλονται στο Κέντρο Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Έγγραφα τα οποία αφορούν σε τροποποιήσεις στη διεξαγωγή των εξετάσεων (παράταση στην ώρα εξέτασης, προσωπικός εκφωνητής θεμάτων, γραφέας) πρέπει να υποβληθούν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες πριν την ημερομηνία της εξέτασης. Έγγραφα τα οποία αφορούν σε άλλες τροποποιήσεις πρέπει να υποβληθούν τουλάχιστον δώδεκα εβδομάδες πριν την ημερομηνία της εξέτασης..

5.5. Ενδεχομένως, αιτήματα υποψηφίων για ειδικές συνθήκες συμμετοχής στις εξετάσεις μπορούν να απορριφθούν ή να τροποποιηθούν, όπως, επίσης, να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων εφόσον:

5.5.1. Tα δικαιολογητικά υποβάλλονται την ημέρα της εξέτασης ή μετά την εξέταση.

5.5.2. Τα δικαιολογητικά δεν έχουν εκδοθεί από πιστοποιημένο ειδικό επαγγελματία.

5.5.3. Η ειδική ικανότητα του υποψηφίου δεν περιγράφεται με σαφήνεια και δεν προσδιορίζεται επακριβώς η φύση της κατάστασης.

5.5.4. Τα δικαιολογητικά είναι περασμένων ετών και δεν περιγράφουν την τωρινή κατάσταση του υποψηφίου.

5.5.5. Από τα δικαιολογητικά προκύπτει ότι η κατάσταση του υποψηφίου δεν επηρεάζει την επίδοσή του σε εξετάσεις υπό κανονικές συνθήκες.

5.6. Σε κάθε περίπτωση ο εξεταστικός φορέας διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να εγκρίνει, τροποποιήσει, ή απορρίψει τις αιτούμενες ειδικές συνθήκες εξέτασης.

----------------------------------------------------------------------------
Αυτα λεει στο https://www.hau.gr/?i=examinations.el.examination-regulations#5
Για περισσοτερα μιλα μαζι τους :
Τηλ. Κέντρο: +30 2103680000, Fax: +30 2103634200, Email: exams@hau.gr.
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,838 μηνύματα.
Λοιπόν, έστειλα το ακοόγραμμά μου στην Hellenic American Union (btw είναι πολύ εξυπηρετικοί) και μου είπαν ότι για την περίπτωσή μου προβλέπεται τη μέρα στο listening να είμαι σε ειδική αίθουσα με άλλα άτομα με βαρηκοία, όπου θα μας δοθεί ειδικό cd player (ακουστικά μου είπαν να φέρω τα δικά μου λόγω covid-19) και θα μπορώ να αυξομειώνω την ένταση μέχρι εκεί που θα με βολεύει.

Βλέπουμε! :)
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top