istudent
Εκκολαπτόμενο μέλος

Θέλω να σπουδάσω στη γερμανία αλλα δεν γνωρίζω γερμανικα! τελοςπάντων αποφάσισα να κάνω εντατικά μαθήματα εκεί για ένα χρόνο (ξέρω υπάρχουν πολλά ινστιτουτα που προσφερουν διαφορα προγραμματα) και μετά να πάω στη σχολή που θέλω,,,,
Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο ινστιτουτο κτλπ να μου προτείνει θα με βοηθούσατε αφάνταστα,,,
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΤΖΟΥΚΟΣ
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
apostolis_z6_32
Νεοφερμένο μέλος

istudent
Εκκολαπτόμενο μέλος

για την εκμαθηση γερμανικων στη γερμανια υπαρχουν πολλα μερη οπου μπορει να γινει αυτο .το deutsch akademie που προαναφερθηκε ειναι αρκετα ικανοποιητικο .απο την αλλη οσο αφορα τις σπουδες στη γερμανια ,για να εισαχθεις σε ενα πανεπιστημιο πρεπει οπωσδηποτε να εχεις ενα πτυχιο γερμανικων τουλαγιστον επιπεδου γ1 ή καλυτερα επιπεδου γ2 ειδαλως θα χασεις 2 εξάμηνα στην εκμαθηση της γλώσσας και απο την επομενη χρονια θα ξεκινησεις να σπουδαζεις αυτο που διάλεξες .επισης στη γερμανια πληρώνεις και διδακτρα για να σπουδάσεις .
τα δίδακτρα είναι πάρα πολυ χαμηλά (το max 1000 ευρώ το χρόνο),,, τα δύο εξάμηνα θα τα έχανα και στην ελλάδα αν μείνω για να ξαναδώσω εξετάσεις ή για να τελειώσω τη σχολή που ξέρω πως σε κόβουν για την πλάκα εδω
billtsolakis
Νεοφερμένο μέλος

leuki kataigida
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν ειναι απαραιτητο.Τα περισσοτερα γερμανικα πανεπιστημια χρηματοδοτουνται απο το κρατος.επισης στη γερμανια πληρώνεις και διδακτρα για να σπουδάσεις .
Σε ορισμενα κρατιδια μονο εχουν καθιερωσει διδακτρα υψους 500/εξαμηνο.
apostolis_z6_32
Νεοφερμένο μέλος

Δεν ειναι απαραιτητο.Τα περισσοτερα γερμανικα πανεπιστημια χρηματοδοτουνται απο το κρατος.
Σε ορισμενα κρατιδια μονο εχουν καθιερωσει διδακτρα υψους 500/εξαμηνο.
ναι αυτο ειναι σιγουρο ..εγω το ειπα απλως για να ξερει. για παραδειγμα εγω που θελω να σπουδασω μοναχο (βαυαρια) χρειαζεται 500 ευρω το εξαμηνο οπως ειπες .. τα κρατηδια με διδακτρα ειναι ..https://www.studis-online.de/StudInfo/Gebuehren/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Trolletarian
Πολύ δραστήριο μέλος

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

ρε στη Γερμανία θα πάει το παιδί (αν δεν έχει πάει ήδη), πόση σημασία έχει δηλαδή το ινστιτούτο που θα διαλέξει; Κάθε μέρα θα την ακούει τη γλώσσα, αλίμονο να μην μάθει.
Nα την μαθει μπορει... Να την γραφει οχι! Αλλο ειναι να την μαθεις σε ινστιτουτο κι αλλο απλα απο καποιον που θα μιλας
lemonpie13
Νεοφερμένο μέλος

NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος

Ολα ειναι σχετικα... Αναλογως ποσο κοπο θα καταβαλλεις... μπορει να σου χρειαστει 1,5 χρονος, μπορει και παραπανω...Γεια σε όλους. Η απορία μου είναι η εξής : πόσο καιρό χρειάζομαι για να φτάσω από το επίπεδο β1 στο επίπεδο γ2 αν κάνω εντατικά μαθήματα στη γερμανία ;
istudent
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γεια σε όλους. Η απορία μου είναι η εξής : πόσο καιρό χρειάζομαι για να φτάσω από το επίπεδο β1 στο επίπεδο γ2 αν κάνω εντατικά μαθήματα στη γερμανία ;
Από το β1 στο γ1 θεωρητικά ένα 4μηνο. Στην πράξη όμως θα χρειαστείς έναεξάμηνο περίπου. Τώρα για το γ2 είναι πολύ δύσκολο να φτάσει κανείς τέτοιοεπίπεδο, δεν είναι αγγλικά! θα χρειαστείς περίπου άλλους 6 μήνες. Αν δεν θα ασχοληθείς με γερμανική φιλολογία ήνομική τότε δεν σου χρειάζεται τέτοιο επίπεδο!
dtsberlin
Νεοφερμένο μέλος

καθε επίπεδο στην Γερμανία διαρκει 2-3 μήνες αναλογα το φροντιστήριο.
οποτε αν εσυ εχεις τελειωσει το Β1 θα χρειαστεις το πολυ 3 μήνες για το Β2 και μετά αλλους 3 για να παρεις το C1.
Αυτο βεβαια προυποθετει ότι θα κανεις καθημερινά μαθήματα και θα ασχολεισαι αρκετά με την γλώσσα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.