Aptaliko
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chronis_25
Πολύ δραστήριο μέλος

Πάντως θα ήθελα κι εγώ να ακούσω ποιο Ελληνογερμανικό-Γερμανοελληνικό λεξικό είναι το καλύτερο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος

Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος

Έχω το Pons αν και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να σου φανεί αποτελεσματικό.
Πάντως θα ήθελα κι εγώ να ακούσω ποιο Ελληνογερμανικό-Γερμανοελληνικό λεξικό είναι το καλύτερο.
Μια χαρά είναι το Pons και αποτελεσματικότατο. :no1:
Aptaliko
Νεοφερμένο μέλος

Aptaliko
Νεοφερμένο μέλος

Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος

Ξεκίνησα τελικά πριν λίγες μέρες σε τμήμα αρχαρίων για το Β1 τον Ιούνιο και για λεξικό η καθηγητριά μου πρότεινε το PONS το πράσινο. Ψάχνοντας όμως βρήκα 4 πράσινα PONS,1 με 28.000 λήματα, 2 με 110.000 λήματα και 1 με 160.000 λήματα
. Κάποιο λέει ότι είναι για μαθητές και φοιτητές ενώ κάποιο άλλο λέει ότι είναι γενικής ορολογίας
. Μπορείτε να βοηθήσετε λίγο:thanks:;
Κατάλαβα τι εννοείς...Κοίτα, το καλύτερο θα ήταν να πας σε ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο (NOTOS ή στο γερμανικό βιβλιοπωλείο στο δρόμο του Γκαίτε) να τους ζητήσεις το Λεξικό PONS και εκείνοι θα σε συμβουλεύσουν για πιο είναι το κατάλληλο. Στην ιστοσελίδα του NOTOS υπάρχουν πράγματι 4, αλλά λογικά αυτό που θα ήταν καλύτερο να πάρεις είναι κάποιο από τα 2 τελευταία https://www.notosbooks.gr/protinomena_list.asp?category=91&page=2
δηλ. PONS Großwörterbuch Griechisch-Deutsch. Deutsch-Griechisch ή Kompaktwörterbuch - Με τη νέα γερμανική ορθογραφία

Aptaliko
Νεοφερμένο μέλος

Κατάλαβα τι εννοείς...Κοίτα, το καλύτερο θα ήταν να πας σε ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο (NOTOS ή στο γερμανικό βιβλιοπωλείο στο δρόμο του Γκαίτε) να τους ζητήσεις το Λεξικό PONS και εκείνοι θα σε συμβουλεύσουν για πιο είναι το κατάλληλο. Στην ιστοσελίδα του NOTOS υπάρχουν πράγματι 4, αλλά λογικά αυτό που θα ήταν καλύτερο να πάρεις είναι κάποιο από τα 2 τελευταία https://www.notosbooks.gr/protinomena_list.asp?category=91&page=2
δηλ. PONS Großwörterbuch Griechisch-Deutsch. Deutsch-Griechisch ή Kompaktwörterbuch - Με τη νέα γερμανική ορθογραφία
![]()
Ευχαριστώ Jenny για τη βοήθεια

LILIEZ
Νεοφερμένο μέλος

θα ήθελα να μου προτείνετε ένα κάλο ελληνό-γερμανικό λεξικό!!!
Ευχαριστώ πολύ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

icetea12
Νεοφερμένο μέλος

Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

το προτεινα ηδη πιο πανω.ειναι πολυ καλοΜε μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα να προτείνεται γενικά αυτό https://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=87033 Αλλά δεν ξέρω, μην σε πάρω στο λαιμό μου![]()

LILIEZ
Νεοφερμένο μέλος

άπλα έλεγα να το συμπληρώσω με κάποιο ποιο εξειδικευμένο!! Θα τσεκάρω αυτά που μου είπατε!

Athinoul@91
Δραστήριο μέλος

NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος

EleanaNikos
Νεοφερμένο μέλος

https://de.pons.eu/
Athinoul@91
Δραστήριο μέλος

είναι το ηλεκτρονικό πονς καλε!!! αχ00αχ0α0χ0α0χ0α!!!! είναι εκπληκτικό! και εγώ με αυτό δουλεύω συνήθως! έχει και την προφορά!!!παιδια μπείτε σε αυτο το λεξικο ειναιι τελειο..τα εχει ολα.....μπορειται να κανετε και μεταφραση κ το λεξιλογιο ειναι πολυ πλουσιο...!!!!!
https://de.pons.eu/
Imadlak
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
leni.student
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.