Λοιπόν,αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω ιδέα από νοηματική!

Αλλά η καθ των αγγλικών μου που μου έκανε ιδιαίτερα πριν από 2-3 χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα νοηματικής σε μία σχολή στη Θεσσαλονίκη.Λοιπόν,επειδή μου είχε πει κάποια πράγματα:
-->οι καθηγητές της νοηματικής πρέπει βάσει νόμου να είναι κωφοί
-->οι περισσότεροι είχαν την ικανότητα της ακοής όταν γεννήθηκαν και την έχασαν στην παιδική τους ηλικία για διάφορους λόγους,γι'αυτό και αν και δεν μπορούν να ακούσουν,μπορούν να προφέρουν δυο-τρεις λέξεις
-->οι περισσότεροι ξέρουν να διαβάζουν χείλη,οπότε και αρχάριος να είσαι στη νοηματική,με έναν κωφό μπορείς να συννεονοηθείς
-->είναι προσβλητικό να τους κωφάλαλους,όπως τους λένε πολλοί,γιατί έχουν την ικανότητα της ομιλίας,η σωστή λέξη γι'αυτούς είναι κωφός και όχι κωφάλαλος
-->η νοηματική είναι μία πραγματικά πολύ δύσκολη γλώσσα,καθώς πρέπει να κινείς συνεχώς τα χέρια σου και αν τα κινήσεις λάθος μπορεί να πεις κάτι άλλο από αυτό που θέλεις
-->ΟΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ ΤΗς ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΦΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!
Και εδώ είναι μία εικόνα με το αλφάβητο στη νοηματική,η οποία αν δεν κάνω λάθος υπάρχει και σε ένα βιβλίο γλώσσας του δημοτικού
Στη νοηματική κάθε λέξη εκφράζεται και με μία κίνηση του χεριού,αλλά για κάποια πράγματα (πχ για τα ονόματα) δεν υπάρχει κίνηση,οπότε πρέπει να τα συλλαβίζεις με βάσει αυτό το αλφάβητο.
Αυτά που γράφω καλό θα ήταν να τα διασταυρώσεις,διότι είναι ό,τι θυμάμαι από αυτά που μου είχε πει η καθ μου πριν από τρία χρόνια.Θυμάμαι που η δασκάλα μας στο δημοτικό μας είχε βάλει να μάθουμε να λέμε το όνομά μας στη νοηματική,αλλά δεν το θυμάμαι τώρα.