Πόσο επηρεάζει αυτό στο να βρεις δουλειά στο εξωτερικό ή στο να κάνεις ένα μεταπτυχιακό σε φημισμένο (υψηλό σε rankings) πανεπιστήμιο του εξωτερικού; (πχ Imperial, ETH, πανεπιστήμια που βρίσκονται στο TOP 100 σε διάφορες λίστες). Για παράδειγμα είδα ένα πανεπιστήμιο σήμερα το οποίο έλεγε ότι δέχετε φοιτητές που έχουν κάνει Bachelor στα TOP 200 πανεπιστήμια αμέσως, ενώ φοιτητές από άλλα πανεπιστήμια θα πρέπει να κάνουν την εξέταση GRE-GMAT.
Είναι κανείς απόφοιτος εδώ που δουλεύει ή κάνει μεταπτυχιακό εξωτερικό να μας πει εμπειρίες;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
panagiotis econ
Πολύ δραστήριο μέλος

Πολλά Ελληνικά πανεπιστήμια/τει που στην Ελλάδα έχουν "καλή" φήμη, πχ Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πειραιά, ΤΕΙ Αθήνας δεν υπάρχουν πουθενά στα παγκόσμια ranking (πχ QS, THE κτλπ.).
Πόσο επηρεάζει αυτό στο να βρεις δουλειά στο εξωτερικό ή στο να κάνεις ένα μεταπτυχιακό σε φημισμένο (υψηλό σε rankings) πανεπιστήμιο του εξωτερικού; (πχ Imperial, ETH, πανεπιστήμια που βρίσκονται στο TOP 100 σε διάφορες λίστες). Για παράδειγμα είδα ένα πανεπιστήμιο σήμερα το οποίο έλεγε ότι δέχετε φοιτητές που έχουν κάνει Bachelor στα TOP 200 πανεπιστήμια αμέσως, ενώ φοιτητές από άλλα πανεπιστήμια θα πρέπει να κάνουν την εξέταση GRE-GMAT.
Είναι κανείς απόφοιτος εδώ που δουλεύει ή κάνει μεταπτυχιακό εξωτερικό να μας πει εμπειρίες;
Γενικα η αληθεια ειναι πως μονο με πτυχιο ελληνικου πανεπιστημιου ειναι λιγο δυσκολο να δουλεψεις στο εξωτερικο...Οχι ακατορθωτο αλλα σχετικα δυσκολο
Οσον αφορα τα μεταπτυχιακα, ειναι διαφορετικα τα πραγματα...μπορεις να γινεις δεκτος σε καλα πανεπιστημια του εξωτερικου μιας και εκει παιζουν πολυ μεγαλο ρολο οι γνωριμιες...Τωρα το παρεαδειγμα που δινεις με το πανεπιστημιο που ζηταει να εχεις Bsc σε τοπ 200 πρωτη φορα το ακουω, κι επισης οι εξετασεις Gre-Gmat ειναι must στα περισσοτερα μεγαλα πανεπιστημια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος

Είναι το Πάντειο πανεπιστήμιο. Γιατί θεωρείς ότι οι απόφοιτοι του έχουν κακή φήμη; Είναι στην Αθήνα και οι φοιτητές που μπαίνουν έχουν αρκετά καλό βαθμό στις πανελλήνιες και άρα σε γενικές γραμμές οι απόφοιτοι είναι καλύτεροι από τους απόφοιτους άλλων πανεπιστημίων, κυρίως, τις επαρχείας όπου οι βάσεις είναι χαμηλότερες. Όπως και να έχει η ερώτηση στο thread είναι πολύ συγκεκριμένη, μην spammareis.Καλη φημη η παντειος;Με διαφορα το χειροτερο πανεπιστημιο
αυγή όντος
Πολύ δραστήριο μέλος

Είναι το Πάντειο πανεπιστήμιο. Γιατί θεωρείς ότι οι απόφοιτοι του έχουν κακή φήμη; Είναι στην Αθήνα και οι φοιτητές που μπαίνουν έχουν αρκετά καλό βαθμό στις πανελλήνιες και άρα σε γενικές γραμμές οι απόφοιτοι είναι καλύτεροι από τους απόφοιτους άλλων πανεπιστημίων, κυρίως, τις επαρχείας όπου οι βάσεις είναι χαμηλότερες. Όπως και να έχει η ερώτηση στο thread είναι πολύ συγκεκριμένη, μην spammareis.
off topic
Ο βαθμός της βάσης μιας σχολής καθορίζεται απο το πόσοι μαθητές δηλωνουν καποια σχολή και από τα μόρια μου έχουν συγκεντρώσει αυτές οι σχολές. Δεν έχει καμία άμμεση σχέση η βάση της σχολής με το επίπεδό της ούτε με το αν θα βρεις δουλειά/θεση για μεταπτυχιακό.
On topic
Δεν νομίζω πως τα ξένα πανεπιστήμια έχουν κομπλεξ για το ποια σχολή έχεις βγάλει στην ελλάδα. Αρκεί να την έχεις περάσει με καλό βαθμό και να περάσεις τις δικές τους δοκιμασίες/ερωτήσεις. Προφανώς και το όνομα της σχολής σου παιζει ρόλο αλλά όπως είπε και κάποιος πιο πανω, δεν είναι καθοριστικός παράγοντας.
Απ'οσο είχα ψάξει, στην αγγλία δέχονται προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς στα οικονομικά με βασική και πολύ σημαντική προυπόθεση την καλή γνώση αγγλικών.
Τέλος, πρέπει να διευκρινίσεις ποιο είναι το αντικείμενο σου. Αν είναι ακαδημαικό, τότε όλη σου η καριερα περιστρέφεται γύρω από βαθμούς και διαγωνίσματα με ότι αυτό σημαίνει. Αν στοχεύεις να κάνεις καριέρα στην αγορά και την επιχείρηση, οι πρακτικές ικανότητες είναι σημαντικότερες και αυτό αναγνωρίζεται από ξένα τεχνολογικά ιδρυματα/εταιρίες.

Θέλω να κάνω μεταπτυχιακό σε "Data science".
din@!!
Δραστήριο μέλος

Το να μπεις σε πανεπιστημιο (ειδικα της Βρετανιας) για μεταπτυχιακο είναι το πιο ευκολο πράγμα που θα κανεις στη ζωη σου.
nPb
Επιφανές μέλος

* Υ.Γ. Υπάρχουν επίσης καλά Πανεπιστήμια που δεν δέχονται IELTS απαραίτητα (θέλει ενδελεχές ψάξιμο με διευκρινιστικές ερωτήσεις).

Η ερώτηση μου δεν είναι αν τα Ελληνικά πανεπιστήμια είναι καλά, αλλά αν θα με δεχτούν σε φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού που βρίσκονται στα ΤΟΠ 100 για μεταπτυχιακό από προπτυχιακό Ελληνικού πανεπιστημίου. Δεν θα πάω Αγγλιά σίγουρα γιατί είναι ακριβά, απλά ανέφερα το Imperial σαν παράδειγμα καλού-φημισμένου πανεπιστημίου γιατί είναι γνωστό.
nPb
Επιφανές μέλος

Στα ΤΟΠ 100 μπορείς να βρεις και π.χ. Τούρκικα ή και Κινέζικα Πανεπιστήμια. Οπότε σίγουρα οτιδήποτε άλλο από το υπερβολικό Ην.Βασίλειο που ξέρει και η κουτσή Μαρία στη χώρα μας. Νομίζω ότι έχεις πολλές πιθανότητες να γίνεις δεκτός διότι δεν αποτελεί πουθενά κριτήριο μόνο ο ξερός βαθμός πτυχίου ή το IELTS απαραίτητα. Υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις που διαφέρουν ανά πρόγραμμα.

Με ενδιαφέρει να κάνω ένα μεταπτυχιακό σε κάποιο πανεπιστήμιο που βρίσκεται στα Τοπ 100, οπότε ναι με νοιάζει το όνομα. Όσο αναφορά τη χώρα με νοιάζει μόνο να μην είναι αγγλία ή αμερική η χώρα που έχει ακριβά δίδακτρα.
Για παράδειγμα με ενδιαφέρει το TU Delft (Ολλανδία), που είναι φτηνό και έχει υψηλά rankings.
Η ερώτηση μου είνια πολύ συγκεκριμένη, αν παίζει ρόλο το ranking του πανεπιστημίου του προπτυχιακού μου αν θέλω να κάνω μεταπτυχιακό στο Tu Delft για παράδειγμα. Και αν το 8,2/10 είναι καλός βαθμός για να το κυνηγήσω ή δεν θα με δεχτούν σίγουρα και απλά θα χάσω το χρόνο μου.
nPb
Επιφανές μέλος

Η ερώτηση μου είναι συγκεκριμένη. Με ενδιαφέρει το όνομα πρώτα από όλα αλλά δεν είναι το θέμα του τόπικ, γιατί απαντάτε offtopic και όχι αυτό που ρωτάω.
Guest 209912
Επισκέπτης

@nPb
Η ερώτηση μου είναι συγκεκριμένη. Με ενδιαφέρει το όνομα πρώτα από όλα αλλά δεν είναι το θέμα του τόπικ, γιατί απαντάτε offtopic και όχι αυτό που ρωτάω.
Και τι ρωτάς εδώ, τι είμαστε ο πρύτανης της Οξφόρδης για να ξέρουμε. Πάρε τηλέφωνο ή στείλε e-mail στην γραμματεία του σχετικού ιδρύματος που θες να κάνεις το μεταπτυχιακό και ρώτα αυτά τα πράγματα. Αυτά που ρωτάς παίζει να μην τα ξέρει ακόμη και φοιτητής που κάνει μεταπτυχιακό στο ίδιο ακριβώς τμήμα που θες να πας.
Γενικά δεν παίζει ρόλο μόνο το όνομα της σχολής από της οποία κατάγεσαι. Σημασία έχει και ο βαθμός, πόσες συστατικές και από ποιους καθηγητές έχεις, τυχόν δικά σου project σχετικά με το αντικείμενο, πιθανή προϋπηρεσία σε παρόμοια θέση και ένα κάρο άλλα πράγματα. Αν σε ενδιαφέρει η σχολή κάνε αίτηση και κυνήγησε το, μόνο έτσι θα μάθεις στα σίγουρα αν σε παίρνουν ή όχι
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος

N.F
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ντίνα είσαι σίγουρη; Εγώ θέλω να στείλω αίτηση για μεταπτυχιακό στο Robert Gordon που θεωρείται ένα σχετικά καλό πανεπιστήμιο αλλά σίγουρα όχι με την φήμη των παλαιότερων ιδρυμάτων της Σκωτίας, και μου ζητάνε ότι ζητάνε και στα υπόλοιπα. Το έχω βρει μέχρι τώρα αρκετά απαιτητικό στις αιτήσεις του.ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Για μεταπτυχιακο, σε "μουρατα" Πανεπιστημια οπως αυτό του Εδιμβούργου, μπορείς να μπεις ακόμα και αν εχεις τελειώσει Κολλεγιο σε συνεργασια με Πανεπιστημιο του Γκρινουιτς ή Πανεπιστήμιο στο ταδε κατσικοχώρι της Βουλγαρίας :Ρ Κοινως, δεν πα να εβγαλες 18000 και να μπηκες πρωτος στη φοβερη σχολη, χ*καν τα ακαδημαικά ιδρύματα. Πολύ εύκολα μπορείς να βρεθείς διπλα διπλα στα έδρανα με τον κουμπούρα της τάξης, και όταν τελειώσετε το ίδιο μαστερ θα ειστε τόσο ισότιμοι που θα μουτζωνεις τον εαυτό σου που αγχωνόσουν για τις πανελλήνιες(το τι δρομο θα μπορέσει να ακολουθησει ο καθενας μετα ειναι αλλο θεμα)
Το να μπεις σε πανεπιστημιο (ειδικα της Βρετανιας) για μεταπτυχιακο είναι το πιο ευκολο πράγμα που θα κανεις στη ζωη σου.
Guest 699855
Επισκέπτης

din@!!
Δραστήριο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

Admission and Application
Greece
To be considered for admission to an MSc programme, applicants should have a Ptychio or Diploma degree from a Anotata Ekpedeftika Indrimata (AEI) university with a final cumulative grade point average (CGPA) of 7.0/10 or better.
A Ptychio degree from a Technologika Ekpedeftika Idrimata (TEI) institute does not qualify for admission.
Aυτός είναι ο κανόνας. Όμως δεν σημαίνει ότι λίγο κάτω από 7 θα ήταν αποτρεπτικό νομίζω. Πάντως σε κάθε περίπτωση, το admission office μπορεί να λύσει απορίες με κάποιες πιθανότητες εισαγωγής ή άλλες διευκρινίσεις (π.χ. τι πιστοποίηση γλωσσομάθειας χρειάζονται ή ισοδυναμεί με κάποια άλλη πιστοποίηση, κλπ). Το φόρουμ νομίζω δεν μπορεί να δίνει απαντήσεις εξειδικευμένες στον καθένα και ειδικά σε άτομα που εκ των προτέρων ισχυρίζονται απόλυτα κάποιες απόψεις.
Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν διαθέτουν rankings γι αυτό και οι βαθμοί των φοιτητών περιέχουν μεγάλες αποκλίσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει ασάφεια ποιοτικών κριτηρίων καλύτερου ή χειρότερου προγράμματος σπουδών. Ούτε η παλαιότητα ή το μέγεθος π.χ. του Καποδιστριακού σημαίνει ότι είναι καλύτερο ίδρυμα από του Πανεπιστήμιο Αιγαίου (τυχαίο παράδειγμα). Άρα η οποιαδήποτε σύγκριση ελλείψει δεδομένων, είναι άτοπη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.