Εκμάθηση γερμανικών.

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Όσοι έχετε μάθει γερμανικά ή μαθαίνετε πως σας φαίνονται; Πόσο καιρό σας πήρε για να φτάσετε στο επίπεδο που είστε ;

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.133 μηνύματα.
Όσοι έχετε μάθει γερμανικά ή μαθαίνετε πως σας φαίνονται; Πόσο καιρό σας πήρε για να φτάσετε στο επίπεδο που είστε ;
Λοιπόν εγώ έκανα από το γυμνάσιο γερμανικά μέχρι τη Β Λυκείου
Έχω φτάσει (επίσημα) επίπεδο Α2 και ανεπίσημα Β1 (καθώς δεν μπόρεσα να δώσω εξετάσεις λόγω κόβιντ στη Β λύκειου-μεγάλη ιστορία και δεν είναι της παρούσης)

Λοιπόν σαν γλώσσα είναι κάπως δύσκολη...έχει δύσκολο λεξιλόγιο και θέλει δουλειά...
Στη γραμματική εμένα προσωπικά μου φάνηκε πιο εύκολη από των αγγλικών...

Είναι μια γλώσσα που πρέπει να σου αρέσει για να τη μάθεις καλά!!

Υ.Γ αν έχεις προφίσενσυ αγγλικά ακόμα και με Β1 ή Β2 στα γερμανικά είναι πολύ decent...
Για παραπάνω επίπεδο είναι πάρα πολυ δύσκολο να φτάσεις και θέλει απίστευτη αφοσίωση στη γλώσσα...

Guest 881237

Επισκέπτης

Στη γραμματική εμένα προσωπικά μου φάνηκε πιο εύκολη από των αγγλικών
Ευχαριστώ για το σχόλιο !
Αυτό μου έκανε εντύπωση γιατί έχω ακούσει πως πρέπει οι προτάσεις να συντάσσονται με συγκεκριμένο τρόπο ανάλογα με κάποιον σύνδεσμο (?)κι ότι υπάρχουν πολλά ανώμαλα ρήματα!

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.133 μηνύματα.
Ευχαριστώ για το σχόλιο !
Αυτό μου έκανε εντύπωση γιατί έχω ακούσει πως πρέπει οι προτάσεις να συντάσσονται με συγκεκριμένο τρόπο ανάλογα με κάποιον σύνδεσμο (?)κι ότι υπάρχουν πολλά ανώμαλα ρήματα!
Ναι! Θέλει δουλίτσα σαν γλώσσα να ξέρεις!

Κάμπια

Διάσημο μέλος

Η Κάμπια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 2.306 μηνύματα.
Έφτασα μέχρι το Β2
5 χρόνια

Guest 881237

Επισκέπτης

Κάμπια

Διάσημο μέλος

Η Κάμπια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 2.306 μηνύματα.
5 χρόνια ; Ρώτησα μια καθηγήτρια γερμανικών και μου είπε γύρω στα 2-3 είναι οκ . Συνήθως τόσο είναι
Ξεκίνησα ΣΤ' δημοτικού (κάναμε ένα βιβλίο με πολύ απλά πράγματα)

Α' γυμνασίου - Α1
Β' Γυμνασίου - Α2
Γ' Γυμνασίου - Β1
Α' Λυκείου - Β2

Το Β2 το πήρα με την πρώτη οπότε άξιζαν αυτά τα 5 χρόνια 😂

Guest 881237

Επισκέπτης

Ξεκίνησα ΣΤ' δημοτικού (κάναμε ένα βιβλίο με πολύ απλά πράγματα)

Α' γυμνασίου - Α1
Β' Γυμνασίου - Α2
Γ' Γυμνασίου - Β1
Α' Λυκείου - Β2

Το Β2 το πήρα με την πρώτη οπότε άξιζαν αυτά τα 5 χρόνια 😂
Ααα άρα φαντάζομαι όσοι κάνουν 2-3 χρόνια πάνε 2-2 τις τάξεις
Πως σου φάνηκε ;

Κάμπια

Διάσημο μέλος

Ααα άρα φαντάζομαι όσοι κάνουν 2-3 χρόνια πάνε 2-2 τις τάξεις
Πως σου φάνηκε ;
Αρκετά εύκολα είναι τα γερμανικά σαν ξένη γλώσσα. Το μόνο δύσκολο είναι η γραμματική (πτώσεις). Τουλάχιστον εμένα αυτό με δυσκόλεψε

Χρήστες Βρείτε παρόμοια