Καλημέρα σε όλους ! Θα ήθελα να κάνω θέσω το εξής ερώτημα μου. Είμαι τεχνολογική κατεύθυνση και σκέφτομαι του χρόνου να επιλέξω βιολογία γενικής. Γνωρίζω ότι θα έχω απώλεια μορίων και ότι πρέπει να γράψω τέλεια βιολογία και έκθεση. Τέλος πάντων με ενδιαφέρει το Τ.Ε.Ι φυσικοθεραπείας ή Λαμίας ή Θεσσαλονίκης. Θα είναι οι πρώτες μου επιλογές. Διάβασα όμως ότι θα διδάσκονται μαθήματα γενικής υποδομής όπως η βιοχημεία, βιομετρία - βιοοτατιστική, βιοφυσική και έχω τρομοκρατηθεί λίγο.. Δεν ξέρω τι σημαίνουν αλλά νομίζω ότι η βιοχημεία ασχολείται με τις χημικές αντιδράσεις που γίνονται στον οργανισμό μας. Τα άλλα ούτε καν γνωρίζω. Πώς θα παρακολουθώ όμως τέτοια μαθήματα αν δεν έχω ιδέα από χημεία αφού δεν υπάρχει καν γενικής στο λύκειο; Το μόνο θετικό είναι ότι αυτά διδάσκονται μόνο στο πρώτο εξάμηνο. Ρώτησα έναν καθηγητή μου και μου είπε ότι λειτουργούν και πανεπιστημιακά φροντιστήρια.. Εγώ δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο.. Δεν τον αμφισβητώ απλά θα ήθελα να μάθω περισσότερα. Αν υπάρχει κάποιος που να πέρασε φυσικοθεραπεία από τεχνολογική παρακαλώ ας μου λύσει τις απορίες.. Ή οποιοσδήποτε γνωρίζει .. Ευχαριστώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.