Απόψεις για το ΠΑΔΑ (επίπεδο της σχολής, οργάνωση κτλ)

Msp1

Νεοφερμένο μέλος

Ο Msp1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπέρα, η αδερφή μου ενδιαφέρεται για πολιτικούς μηχανικούς και έχει συγκεντρώσει 16500 μόρια περίπου. Επειδή για κάποια μόρια ίσως δεν πιάσει ΕΜΠ, εξετάζουμε την επιλογή του παδα (θέλουμε Αθήνα σίγουρα). Γνωρίζει κανείς από παδα το επίπεδο της σχολής; Από όσο φαίνεται έχουν αποκτήσει κανονικά τα δικαιώματα αλλά θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την οργάνωση κτλ.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.428 μηνύματα.
Καλησπέρα, η αδερφή μου ενδιαφέρεται για πολιτικούς μηχανικούς και έχει συγκεντρώσει 16500 μόρια περίπου. Επειδή για κάποια μόρια ίσως δεν πιάσει ΕΜΠ, εξετάζουμε την επιλογή του παδα (θέλουμε Αθήνα σίγουρα). Γνωρίζει κανείς από παδα το επίπεδο της σχολής; Από όσο φαίνεται έχουν αποκτήσει κανονικά τα δικαιώματα αλλά θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την οργάνωση κτλ.
Eυχομαι να πιασετε το ΕΜΠ που θελετε..προφανως δεν εχετε και τα πολλα μορια μετεγγραφης για να το πατε bypass απο επαρχια.
Το εμπ ειναι πληρεστερο αλλα και το παδα δεν ειναι κακο...πολυ παλια σχολη και αυτη με ''προικα''.
Περισσοτερα δεν ξερω.
Εδω ειναι οι γνωμη ενος ανθρωπου που τελειωσε το εμπ και συνεργαστηκε με πτυχιουχους παδα... οχι πολιτικων μηχανικων αλλα ναυπηγων που ειναι παρομοια.

γενικως περι επαγγελματος πολιτικου μηχανικου στην πραξη

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 179 μηνύματα.
Πολυ ωραία πρόταση γιάννη ειδικά το κάτω βίντεο.Συνοψίζει πολύ ωραία το χάλι το επαγγέλματος του πολιτικού μηχανικού.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ.Ειναι πολυ σημαντικό όχι μελετητικό γραφείο.(Βέβαια στην ηλικία του και στα χρυσά χρόνια του επαγγέλματος δεν πήγε σεσ μελητιτκό λίγο περίεργο).
Συμφωνώ απόλυτα και στο 100% με όσα λέγονται στο βίντεο.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.424 μηνύματα.
Αν δεν εχετε πατερα πολ.μηχ να μην το επιλεξει

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 179 μηνύματα.
Λοιπον επειδη πλεον ειμαι σε πανεπιστημιακο φροντιστηριο τα τελευταια χρονια.Και λόγω του πτυχιου και του μεταπτυχιακου απο το ΕΜΠ απο την σχολη απο την οποια ενδιαφερεσαι.Θα σου ελεγα τα εξης:
1)Να το ξανασκεφτει διπλα και τριπλα και μετα να δει και τα βιντεο που ανεβασε ο γιαννης,να δει αν της αρεσει αυτο(η σχεδον στρατιωτικη ζωη των εργοταξιων).
2)Προσωπικα θα την αποθαρρυνα και απο αυτο τον κλαδο.Εκτος αν ασχολειται η οικογενεια σας με αυτο.
3)Τωρα αν αποκλειστικα θελει να δηλωσει καποια απο τις δυο σχολες θα ελεγα τα εξης.
α)Από φέτος το ΠΑΔΑ εχει ακριβλως τα ίδια δικαιώματα με το ΕΜΠ
β)Απο άποψη σπουδών και εκπαίδευσης το ΕΜΠ εχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό απο αυτο του ΠΑΔΑ.Οι καθηγητές του ΕΜΠ είναι πολύ μεγάλα ονόματα παγκοσμίως (ίσως και το μόνο στην ελλάδα που εχει φτάσει μεχρι και στην 25 θεση παγκοσμίως,και 7 στην ευρωπη)(Ενταξει αυτο συμβαίνει γιατι στο εξωτερικό δεν ασχολιούνται με αυτο τον κλάδο ειναι αρκετά υποβαθμισμένος ακαδημαικά).
γ)όσα παιδια έχω απο το ΠΑΔΑ(μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο τμήμα,αν και παιδια που έχω μαθηματικά και απο τις υπόλοιπες σχολες του ΠΑΔΑ παρόμοια πράγματα αναφέρουν λένε ότι ειναι ανοργάνωτο.(Αυτό δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω).Το επίπεδο σε μαθηματικά φυσικές μηχανικές αντοχές υλικών κλπ,ειναι πολύ χαμηλό γιατί οι φοιτητές δεν τραβανε οπότε το επίπεδο ρίχνεται.(Αυτό είναι καλό αν θέλετε κάτι χαλαρό,στο ΕΜΠ έχει ταλαιπωρία)
δ)Απο όταν μπήκα εγώ η βάση συνεχώς πέφτει οπότε μην νομίζετε ότι δεν θα πέσει.Η σχολή πλέον ειναυ 2-3-4 στις προτιμήσεις.
ε)Οι παλιοί καθηγητές του ΕΜΠ σιγά σιγά παίρνουν σύνταξη(αυτοί που έφαγαν πατεσπάνι στα χρυσά χρόνια της οικοδομής).Οπότε η σχολή έχει γίνει λίγο πιο εύκολη τα ταλευταία 1-2 χρόνια.(όχι μαζικά κοψίματα λιγότερος φόρτος).

ΥΓ
Να σου πω την αλήθεια τόσο κλάματα που είναι ο κλάδος το ΠΑΔΑ θα εβαζα ,να μην ασχολιόμουν κιόλας.