Έφη35891
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Έφη35891 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 356 μηνύματα.

20-01-11

15:06
Λοιπόν, έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το πώς μπορεί ένας απόφοιτος μιας Νομικής Σχολής από την Ελλάδα να ασκήσει ένα σχετικό επάγγελμα (δικηγόρου-συμβούλου-συμβολαιογράφου) στις ξένες χώρες.
Ας πούμε στην Ε.Ε, που δίνεται η δυνατότητα μετακίνησης για εύρεση εργασίας από χώρα σε χώρα, πώς μπορείς να ασκήσεις το επάγγελμα του δικηγόρου; Δίνεις εκεί εξετάσεις για άδεια, πρέπει να παρακολουθήσεις ειδικά μαθήματα κλτ; Ή τίθεται θέμα μη αναγνώρισης του πτυχίου λόγω αναντιστοίχίας των δικαίων;
Είχα συζητήσει με μία φοιτήτρια Νομικής αλλά δεν είχα πάρει σαφή απάντηση....
Γενικά, ποιες είναι οι προοπτικές για εργασία στο εξωτερικό από τη Νομική;
Υ.Γ. Δεν ξέρω αν το θέμα είναι στη σωστή κατηγορία.
Ας πούμε στην Ε.Ε, που δίνεται η δυνατότητα μετακίνησης για εύρεση εργασίας από χώρα σε χώρα, πώς μπορείς να ασκήσεις το επάγγελμα του δικηγόρου; Δίνεις εκεί εξετάσεις για άδεια, πρέπει να παρακολουθήσεις ειδικά μαθήματα κλτ; Ή τίθεται θέμα μη αναγνώρισης του πτυχίου λόγω αναντιστοίχίας των δικαίων;

Γενικά, ποιες είναι οι προοπτικές για εργασία στο εξωτερικό από τη Νομική;
Υ.Γ. Δεν ξέρω αν το θέμα είναι στη σωστή κατηγορία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.