cookies&chips
Εκκολαπτόμενο μέλος

Έχω ήδη δει τα μαθήματα και στις δύο σχολές και μ αρέσουν όλα πολύ, άρα θα κριθεί στις λεπτομέρειες. 1ο, ξέρει κανείς να μου πει ποια από τις δυο σχολές προσφέρει ίσως καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση (δεδομένης της κατάστασης της χώρας βέβαια κι ότι δεν είναι από τις σχολές τύπου παιδαγωγικό πχ); 2ο, στο ΔΕΣ έχει οικονομικά ή άλλα μαθήματα που χρειάζονται μαθηματικά β - γ λυκείου; Η στατιστική δεν είναι θέμα, αλλά στα μαθ/κα υπάρχει πρόβλημα, ιδιαίτερα στης γ', που δεν καταλαβαίνω χριστό. Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici43946
Διάσημο μέλος

Καταρχάς οι οδηγοί σπουδών των δύο τμημάτων είναι μεν παραπλήσιοι, όμως το Πολιτικής Επιστήμης είναι πιο ευρύ σαν σχολή, έχει ολόκληρη κατεύθυνση Διεθνών Σπουδών συν την καλή βάση που παίρνεις σε θέματα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης χάρη στα υποχρεωτικά και τα επιλεγόμενα μαθήματα των υπόλοιπων κατευθύνσεων. Το ΔΕΣ κάνει μεν κάποια βασικά της Πολιτικής Επιστήμης, όμως δεν παύει να είναι εξειδικευμένο σε μία κατεύθυνση μόνο των Πολιτικών Επιστημών.
Δεύτερον το Πολιτικής Επιστήμης έχει το όνομα του Καποδιστριακού που μετράει πολύ.
Τρίτον το Πολιτικής Επιστήμης έχει μεν κάποια οικονομικά μαθήματα, όμως είναι θεωρητικά και κατά βάση Στατιστική που απευθύνεται σε Πολιτικούς Επιστήμονες προκειμένου να έχουν τα εφόδια να διενεργούν έρευνες και μελέτες. Μαθηματικά τύπου λυκείου δεν θα σου χρειαστούν, οπότε είναι ένα συν.
Τέταρτον φρονώ ότι πιο καλή αποκατάση έχει το Πολιτικής Επιστήμης ως πιο ευρύ πτυχίο και με περισσότερες δυνατότητες. Ενδεικτικά το τμήμα έχει γραφείο διασύνδεσης και παρέχει τη δυνατότητα άσκησης στους φοιτητές του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cookies&chips
Εκκολαπτόμενο μέλος

cookies&chips
Εκκολαπτόμενο μέλος

Spirus_2158
Νεοφερμένο μέλος

Φέτος έδωσα πανελλήνιες και ως γνωστών πρέπει να συμπληρώσουμε το ρημάδι το μηχανογραφικό . Εγώ απο την Πρώτη λυκείου ήθελα διευθνων και ευρωπαϊκών σπουδών για να πιάσω μετα διπλωματικό σώμα ( μετά απο πολυ κόπο το γνωρίζω...) έχω και μια έφεση στις ξένες γλώσσες γενικά οποτε κομπλέ !
Το ζήτημα που δημιουργείται τωρα ειναι οτι ανακάλυψα και τις πολιτικές επιστήμες οι οποιες σου δινουν πολλες περισσότερες διεξόδους ( αν μου την βαρέσει στα μέσα των σπουδών να ξέρω οτι μπορώ να εχω εναλλακτική ) και εκτος των άλλων μπορώ να κάνω μετεπειτα μεταπτυχιακό και στη Παντειο η ΠαΠει για διευθνεις σπουδές .
Όποτε το ερώτημα που προκύπτει , κατευθείαν Διευθνων και Ευρωπαικων και μετα ντουγρου για εξω για μεταπτυχιακό και λογικά καπως περιορισμένος στις διεξόδους , η Πολιτικές επιστήμες με πολλες περισσοτερες επιλογείς και αν συνεχίσω μετα να το θελω να παω για μεταπτυχιακό στις διευθνεις σχεσεις κλπ κλπ
Ευχαριστώ και ελπίζω να είμαι στο σωστό θέμα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cookies&chips
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Spirus_2158
Νεοφερμένο μέλος

cookies&chips
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ωπα τοτε αλλαζει κατα πολυ το θεμα , εφοσον διπλωματικη ακαδημια γιοκ και εξω να βγω να κανω μεταπτυχιακο αμα δεν γινονται διαγωνισμοι , τον πουλο εχω αρχισει να κλινω προς Πολιτικες επιστημες , να σε ρωτησω το Καποδιστριακο στο μηχανογραφικο πως το εχουν και ποσα μορια ειχε θυμασαι ?
Στο μηχανογραφικο αν δεν κανω λαθος λεει "Πολιτικης Επιστημης και Δημοσιας Διοικησης Αθηνα". Βαση περσι ειχε 16 (15966).
venividivici43946
Διάσημο μέλος

Συστήνω Πολιτικές Επιστήμες ως πιο ευρύ πτυχίο και με καλύτερο υπόβαθρο. ΔΕΣ μόνο αν υπάρχει κόλλημα με το αντικείμενο.
marakiiilove
Νεοφερμένο μέλος

marakiiilove
Νεοφερμένο μέλος

η πολιτικης επιστημης και ιστοριας στη παντειο?
Σημείωση: Το παρόν μήνυμα προήλθε από άλλο θέμα για να λάβει καλύτερες και πιο σχετικές απαντήσεις.
cookies&chips
Εκκολαπτόμενο μέλος

Queen of Hearts
Δραστήριο μέλος

cookies&chips
Εκκολαπτόμενο μέλος

marakiiilove
Νεοφερμένο μέλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΟΙΗΚΗΣΗΣ
ΔΙΕΘΝΩΝ Κ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΑΠΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΟΙΗΚΗΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟ
πλιιιιιιιζ!!!!

cha0s
Περιβόητο μέλος

μπορει καποιος να με διαφωτισει σχετικα με τις διαφορες σε
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΟΙΗΚΗΣΗΣ
ΔΙΕΘΝΩΝ Κ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΑΠΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΟΙΗΚΗΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟ
πλιιιιιιιζ!!!!![]()
https://lyk-arnaias.chal.sch.gr/grasep/SXOLES/pedia/001.htm
marakiiilove
Νεοφερμένο μέλος

τα εχω δει ολα αυτα.. και το πραγραμμα σπουδων τις καθε σχολης.. απλα θελω να ξερω επαγγελματικες διεξοδους,δυνατοτητα για μεταπτυχιακα στο εξωτερικο κλπ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.