Mizzkaterinoula
Νεοφερμένο μέλος

Υπαρχει κανεις που θα δωσει αυτο? Εγω αποφασισα να το δωσω γιατι οπως μου εχουν πει και εχω διαπιστωσει και γω τα θεματα ειναι πιο βατα και οικεια στην ηλικια μας...
www.exams.gr αυτο ειναι το σαιτ για τυχον πληροφοριες
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
transient
Πολύ δραστήριο μέλος

Θα σου πρότεινα να το δώσεις γιατί:
α) Έχει γραμματική (!!)
β) Έχει ουσιώδεις ασκήσεις.
γ) Ανταποκρίνεται στα επίπεδα που θέτει.
δ) Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.
Δεν θα σου πρότεινα να το δώσεις γιατί:
α) Πολλές ασκήσεις σε λίγο χρόνο ----> κουραστικό θα το λεγα, όχι μια ευχάριστη εμπειριά (τώρα θα μου πείτε , για πικ νικ πας και θες ευχ. εμπ; Κι όμως, κάθε δίπλωμα σου δίνει τα εφόδια για να ανακαλύψεις την μαγεία της γλώσσας).
β) Δεν είναι ευρέως διαδεδομένο (για πρώτη φορά το άκουσα απο σένα)..
γ) Στον ιδιωτικό τομέα κατά 99,99999999999999999999999% θα προτιμήσουν κάποιον με DELF ή Sorbonne.
Απάντηση: δεν έχω δώσει για το εν λόγω δίπλωμα ούτε θα στο συνέστηνα.
φιλικά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παρόλο που αργώ να απαντήσω, είδα τα θέματα του Β2. Θα σου μιλήσω εντελώς αντικειμενικά.
α) Έχει γραμματική (!!)
Δεν θα σου πρότεινα να το δώσεις γιατί:
α) Πολλές ασκήσεις σε λίγο χρόνο ----> κουραστικό θα το λεγα, όχι μια ευχάριστη εμπειριά (τώρα θα μου πείτε , για πικ νικ πας και θες ευχ. εμπ; Κι όμως, κάθε δίπλωμα σου δίνει τα εφόδια για να ανακαλύψεις την μαγεία της γλώσσας).
β) Δεν είναι ευρέως διαδεδομένο (για πρώτη φορά το άκουσα απο σένα)..
γ) Στον ιδιωτικό τομέα κατά 99,99999999999999999999999% θα προτιμήσουν κάποιον με DELF ή Sorbonne.
Απάντηση: δεν έχω δώσει για το εν λόγω δίπλωμα ούτε θα στο συνέστηνα.
φιλικά![]()
Συνφωνώ απόλυτα.Δεν το είχα ξανάκουσει.Καλύτερα να δώσεις Delf ή Sorbonnne παρά αυτό. Επίσης υπάρχει και το κρατικό , νομίζω πως είναι καλύτερο!
stathakis
Πολύ δραστήριο μέλος

βασικα σε αναγνωριση ειναι καλυτερο απο κρατικο!Συνφωνώ απόλυτα.Δεν το είχα ξανάκουσει.Καλύτερα να δώσεις Delf ή Sorbonnne παρά αυτό. Επίσης υπάρχει και το κρατικό , νομίζω πως είναι καλύτερο!
juste un instant
Επιφανές μέλος

Basiquement επειδη το διπλ. ειναι βελγικο θα πω οχι. Αν βγει κατι απο Καναδα το συζηταμε
stathakis
Πολύ δραστήριο μέλος

εχω την εντυπωση οτι κατι ερχεται απο καναδα....βασικα εχει βγει ενας φορεας που πιστοποιει αλλα αγνωστος για ευρωπη ακομα!ασχετο,πες μου τι σου εκανα και ο αλλος ελεγε οπως εστρωσα θα κοιμηθω.στο λεω γιατι δεν μου αρεσει να παρεξηγουμαι!Basiquement επειδη το διπλ. ειναι βελγικο θα πω οχι. Αν βγει κατι απο Καναδα το συζηταμε
A propos
Διάσημο μέλος

https://www.ifa.gr/images/stories/examens/arbreexams.gif
Elena75
Εκκολαπτόμενο μέλος

Και μια ερώτηση προς τους γαλλομαθείς γιατί τα δικά μου γαλλικά είναι μέχρι Β1 (με μεγάλη προσπάθεια

A propos
Διάσημο μέλος

Τώρα το πτυχίο το εξέτασα και είναι λίγο "μαπέ" για να μην πω ψιλομουφέ και μπουρδουκλέ. Στην αρχή ενθουσιάστηκα. Τώρα αν κάποιος θέλει να πάει αποκλειστικά στο Βέλγιο ας το δώσει κι αυτό αλλά φοβάμαι ότι μετά θα το μετανιώσει.
rakels
Δραστήριο μέλος

Παρόλο που αργώ να απαντήσω, είδα τα θέματα του Β2. Θα σου μιλήσω εντελώς αντικειμενικά.
α) Έχει γραμματική (!!)
Πρώτη φορά ακούω αυτό το πτυχίο κι έτσι συμβουλεύομαι τον παραπάνω.
Εφόσον όμως ισχύουν αυτά, δε βρίσκω καμία ουσιαστική διαφορά με το Sorbonne.
(Εάν είμαι κάπου λάθος διορθώστε με, καθώς εγώ έδωσα το Dalf B2 και δεν έχω δώσει ποτέ Sorbonne μέχρι τώρα.)
socially excluded
Δραστήριο μέλος

juste un instant
Επιφανές μέλος

transient
Πολύ δραστήριο μέλος

Έχει διαφορά με το Sorbonne: (όπου Σ- Sorbonne, όπου Λ- Λιέγη)
α) Το Σ είναι πιο λογοτεχνικό, ενώ το Λ απ'ότι είδα δεν έχει μόνο λογοτεχνικά κείμενα.
β) Το Σ είναι πιο διαδεδομένο και για κάποιον που θέλει να σπουδάσει στην Γαλλία θα του φανεί χρήσιμο.
γ) Το Σ (Β2) είναι ουσιαστικά προθάλαμος του Σ (Γ1-Γ2), δηλαδή σε ωθεί μέσα από ενδιαφέρουσες προτάσεις να δώσεις και τα ανώτερα διπλώματα.
δ) Το Σ, μιας και είναι πιο λογοτεχνικό, προσεγγίζει διαφορετικά θέματα απ'ότι τα υπόλοιπα πτυχία ( δεν ξέρω για Σ Γ1-Γ2, δίνω για Σ Β2)
Και βέβαια θα υπάρχουν κι άλλες διαφορές, αλλά δεν έχω δώσε ι Σ Γ1-Γ2 για να τις ξέρω.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.