Η φετινή χρόνια ήταν μια μεγάλη πανωλεθρία για μένα. Συγκέντρωσα 17.200 (χωρίς συντελεστές) μόρια με αποτέλεσμα να μην περνάω σε καμία ιατρική, που ήταν η πρώτη μου επιλογή. (ξερω ξερω κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες αλλά με τοσο διάβασμα που έριξα, όχι μόνο φετος αλλά και στη δευτερα λυκείου, θα έπρεπε να ειχα γράψει αρκετά παραπάνω… )
Το πιεστικό προγραμμα διαβάσματος από τις 4 το πρωί έως τις 11 το βράδυ καθόλη τη διαρκεια της χρονιάς σε συνδυασμό με την ανασφάλεια για τις γνώσεις μου και τα κατά συρροή λάθη στα πολλαπλής (ενώ το υπόλοιπο γραπτό ήταν κυριολεκτικά αλάνθαστο) απέβησαν μοιραία.
Ξερω πλέον, αν και αργά, πως θα έπρεπε να ειχα διαχειριστεί διαφορετικά αυτή τη χρόνια… Έτσι ειναι η ζωη!
Ύστερα λοιπόν από εξονυχιστική έρευνα και επικοινωνία με ακαδημαϊκούς και άλλους του χώρου αποφάσισα να βάλω μετά τις ιατρικές και την φαρμακευτική ως «τριτη» επιλογή στο μηχανογραφικό μου το τμήμα βιοχημείας στη Λαρισα το οποίο έχει αρκετό καλο ερευνητικό υπόβαθρο.
Είμαι μέσα στην 10αδα των πρώτων στη σειρά των επιτυχόντων αλλά δεν αισθάνομαι τιποτα, κανένα συναίσθημα, παρά μόνο την αποτυχία να με καταπνίγει.
Με όσους γιατρούς έχω μιλήσει, και ειδικά γυναίκες, μου λένε πως δεν θα μπορούσε να μου τύχει καλύτερο και πως η ιατρική ειναι ένας εφιάλτης, τις ίδιες αποψεις δηλαδη που ασπάζεται και η οικογένεια μου η οποία προσπαθεί τόσα χρόνια,μάταια βέβαια, να με αποστρέψει απο την ιατρική.
Να τονίσω σε αυτό το σημείο πως στην ιατρική με ενδιέφερε το τρίπτυχο των νευροεπιστημων (νευρολόγος που εκτελεί έρευνα πάνω σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες, βίοψυχολογία κλπ),γενετική και εξωσωματικές, νευροχειρουργική ( ή χειρουργική γυναικολογία)
Αν αφαιρέσουμε τις χειρουργικές ειδικότητες, ελπίζω πως ύστερα από κάποιο διδακτορικό ή μεταδιδακτορικό θα μπορούσα να ασχοληθώ στον βαθμό που θα ήθελα με τους τομείς αυτούς. Κατανοώ πως η έρευνα στο εξωτερικο ειναι αρκετά ανταγωνιστική και αβέβαιη, και για αυτό σκέφτομαι μήπως η ιατρική είναι καλύτερη επιλογή. Τα χρόνια σπουδών και η ασταμάτητη μελέτη δεν είναι κάτι που με τρομάζει αλλά με εξιτάρει, το θέμα μου είναι αυτή η αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω από την έρευνα. Αφήστε που δεν ξέρω σε ποιο από τα δυο θα ήμουν καλύτερη, γεγονός που περιπλέκει ακομη περισσότερο τα πράγματα.
Θέλω να πω νταξει μαρεσει πολυ να λύνω προβλήματα, έχω αναλυτική σκεψη, τείνω να αμφισβητώ και να είμαι περίεργη για πολλά θεματα αλλά δεν αισθάνομαι πως θα μπορέσω να κανω κάτι αρκετά καινοτόμο στην έρευνα.
Από την άλλη όλοι οι γιατροί λένε πως στα μάτια μου βλέπουν τον εαυτό τους πολλά χρόνια πριν και το έχουν σίγουρο πως θα ξαναδωσω. Δε λέω είμαι πολυ μεθοδική και οργανωμένη μέχρι αηδίας αλλά δεν τρελαίνομαι και τόσο για την επαφή με τους ασθενείς…
Α επίσης από όσο έχω δει στο εξωτερικό συντονιστές μια ερευνητικής ομάδας πχ πάνω σε νευροεπιστήμες ειναι τις περισσότερες φορές βιολόγοι με ένα σωρό χαρτιά και εμπειρία. Ένας γιατρός ποια πλεονεκτήματα έχει στην έρευνα ακριβώς ;
Να ξαναδωσω πανελλήνιες ή να δώσω μια ευκαιρία στη σχολή μου;
Μήπως ήταν μοιραίο να περάσω στη συγκεκριμένη σχολή και όχι στην ιατρική; Εξάλλου κάθε εμπόδιο για καλό δε λένε ; Ή μήπως ηταν το πρώτο «χαστούκι» της ζωής για να δει ποσό πολυ θελω να γίνω γιατρός οέο ;
Σορρυ για το σεντόνι

( επίσης δεν είμαι συνήθως τοσοοοοο δραματικη)