Φίλε μου. Οι σταρτιωτικές και αστυνομικές σχολές δεν είναι άρπα-κόλλα. Για να πας σε αυτές πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος και να έχεις χωνέψει ότι είσαι έτοιμος να βιώσεις πολύ σκληρές ψυχοσωματικές κατασκτάσεις. Αυτή η ιδέα σου ήρθε τώρα στο μυαλό, άρα δεν το θες πολύ. Απλά οι απόφοιτοι των σχολών αυτών έχουν άμεση αποκατάσταση και γι αυτό το σκέφτηκες. Λάθος κριτήριο. Αν παρατήσεις τώρα το τμήμα ΗΜΜΥ που είσαι με σχετική ευκολία θα έλεγα (αφού έχεις συμπληρώσει ούτε μήνα ακόμα) το πιο πιθανό είναι να παρατήσεις και την στρατιωτική ή αστυνομική σχολή αν φυσικά περάσεις καθώς εκεί θα ζοριστείς ακόμη περισσότερο. Δυστυχώς βλέπω ότι δεν θες να προσπαθήσεις. Και οι σχολές αυτές έχουν διάβασμα και μαθήματα, όχι βέβαια στο επίπεδο των ΗΜΜΥ, αλλά εκεί θα πρέπει να διαβάζεις κάτω από συνθήκες ψυχοσωματικής πίεσης. Αν σου αρέσει ο σταρτιωτικός ή αστυνομικός τρόπος ζωής και αν είσαι διατεθειμένος να αντέξεις πολύ σκληρές δοκιμασίες που ενδεχομένως να σε φέρουν στα όριά σου, τότε δήλωσέ τες. Πάντως δεν έχεις προσπαθήσει ακόμα στη σχολή σου για να δεις αν σε ικανοποιεί ή όχι. Δεν έχεις δώσει ούτε 1 φορά εξετάσεις ακόμα. Αυτό βέβαια που με ανησυχεί πιο πολύ σε σένα είναι ότι δεν έχεις όρεξη για διάβασμα. Καμία όμως σχολή δε βγαίνει χωρίς διάβασμα. Να ξέρεις ότι οι στρατιωτικές σχολές έχουν όριο ηλικίας για τους πρωτοετείς τα 21 έτη. Ίσως και οι αστυνομικές να έχουν το ίδιο-δεν το ξέρω. Προσωπικά νομίζω ότι δεν είσαι σίγουρος αν θες να σπουδάσεις και όχι τι να σπουδάσεις επειδή σκέφτεσαι μέσα σε 3 χρόνια να αλλάξεις 3 σχολές. Μήπως να το ξανασκεφτείς;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.