prwteas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση συντονιστή: Το θέμα κλειδώθηκε, ρίξτε μια ματιά στο θέμα Φοιτητικά συγγράματα Εύδοξος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος

Όσον ούπω λήγει η προθεσμία στη σχολή μου για τη δήλωση μαθημάτων. Θα ήθελα, λοιπόν, να ρωτήσω τι είναι η λεγόμενη δήλωση των συγγραμμάτων. Νόμιζα ότι είναι προαιρετική, αλλά κάποιοι συμφοιτητές μου άφησαν να εννοηθεί ότι είναι απαραίτητη για την εξέταση. Ευχαριστώ.
σε καθε μαθημα οι καθηγητες προτεινουν τα καποια βιβλια. συμπληρωνοντας τη λιστα, ουσιαστικα επιλεγεις ποιο συγγραμα θελεις να παρεις. αν και δεν ειμαι σιγουρος, αν δεν συμπληρωσεις τη λιστα, θα παρεις την default επιλογη
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειμαρμένη
Δραστήριο μέλος

Απ'οσο ξερω αν δε συμπληρωσεις τη λιστα δε παιρνεις βιβλιο... αλλα καλυτερα ρωτα στη γραμματεια.
Κι εγώ αυτήν την εντύπωση έχω.
miv
Επιφανές μέλος

Όσον ούπω λήγει η προθεσμία στη σχολή μου για τη δήλωση μαθημάτων. Θα ήθελα, λοιπόν, να ρωτήσω τι είναι η λεγόμενη δήλωση των συγγραμμάτων. Νόμιζα ότι είναι προαιρετική, αλλά κάποιοι συμφοιτητές μου άφησαν να εννοηθεί ότι είναι απαραίτητη για την εξέταση. Ευχαριστώ.
Κοίτα, δεν ξέρω σε ποια σχολή είσαι, αλλά μάλλον για να πάρεις συγγραμμα πρέπει να δηλώσεις και ποιο θα πάρεις ώστε να στειλουν το όνομά σου στο βιβλιοπωλείο και να μπορείς να παραλάβεις. Στις ηλεκτρονικές δηλώσεις της ΑΣΟΕΕ αυτο το κανεις ταυτοχρονα με τη δηλωση των μαθημάτων. Σε ποιο τμημα εισαι και σε ποιο ίδρυμα;
prwteas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είμαι στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Δεν το θυμάσαι από ένα άλλο thread που είχα ανοίξει;Κοίτα, δεν ξέρω σε ποια σχολή είσαι, αλλά μάλλον για να πάρεις συγγραμμα πρέπει να δηλώσεις και ποιο θα πάρεις ώστε να στειλουν το όνομά σου στο βιβλιοπωλείο και να μπορείς να παραλάβεις. Στις ηλεκτρονικές δηλώσεις της ΑΣΟΕΕ αυτο το κανεις ταυτοχρονα με τη δηλωση των μαθημάτων. Σε ποιο τμημα εισαι και σε ποιο ίδρυμα;
Αν τα συγγράμματα περιέχουν την ύλη επί της οποίας θα εξεταστείς, δεν είναι άλλα από τα κοινά βιβλία. Όμως, διανέμονται δωρεάν αυτά, σωστά;
miv
Επιφανές μέλος

Όταν ο καθηγητής παρέχει πλήρες σετ σημειώσεων και η ύλη σου ειναι περιορισμένη, τότε δεν είναι ζωτικής σημασίας να έχεις βιβλίο...Αντιπαράδειγμα είναι πχ. το μάθημα που έχω στην Επιστήμη Υπολογιστών που επειδή πρέπει να καλύψεις εισαγωγικά πάρα πολλά βασικά κομμάτια της επιστήμης μας, οι σημειώσεις/διαφάνειες του καθηγητή δεν επαρκούν, αν και είναι άψογες.
Θα σου πρότεινα να δηλώσεις και να πάρεις τα συγγράμματα...Ούτως ή άλλως αφού στα παρέχει το πανεπιστήμιο δεν υπάρχει λόγος να μην τα πάρεις, ειδικά αν σκεφτείς το γεγονός οτι δύσκολα θα δώσεις 50 ευρώ για ένα βιβλίο...Αν είχα αγοράσει όλα τα συγγράμματα που πήρα δωρεάν ως φοιτητής του ΟΠΑ, θα είχα πληρώσει το λιγότερο 300 ευρώ.

-Δεν υπάρχουν κάποια standar βιβλία που θα πάρουν όσοι δεν πραγματοποιήσουν τη δήλωση.
-Χωρίς δήλωση μαθημάτων δεν έχεις δικαίωμα εξέτασης.

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.