Για όσους Φοιτητές σκέφτονται το Εξωτερικό

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.
Πρώτα από όλα θα πρέπει να το μελετήσετε πολύ καλά γιατί θέλετε να πάτε. Μια αστοχία επιφέρει ανυπολόγιστα κόστη οικονομικά και ψυχικά. Ακόμη και δουλειά να έχετε βρει, θα βιώσετε την απότομη αλλαγή περιβάλλοντος μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο. Εκεί περπατώντας με τις βαλίτσες και όσο θα βγείτε από το κτίριο, θα αντιληφθείτε ότι είστε ένας από τους χιλιάδες απρόσωπους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί. Δεν σας ξέρει κανείς. Ξαφνικά θα πρέπει να βρείτε πως θα πάτε σε κάποιο ξενοδοχείο, εστία κλπ ανάλογα την ιδιότητα της δουλειάς. Οι μετακινήσεις θα σας φανούν χωρίς πυξίδα χώρου. Μεγάλα οικοδομικά τετράγωνα, παράξενες ονομασίες και άνθρωποι που απλά χαζεύουν στο κινητό. Η προσαρμογή σας θα ολοκληρωθεί όταν:
- θα χρυσοπληρώσετε κάποια παράβολα εγγραφής στην τοπική δημοτική αρχή με ειδικούς αυτόματους τρόπους
- θα πρέπει να πάτε στην εφορία (ειδική περίπτωση)
- θα πρέπει να καταλάβετε πως λειτουργεί το σπίτι
- που βρίσκονται τα πιο απαραίτητα πράγματα: super markets, κουρεία, πλυντήρια ρούχων κτλ σε σχέση με το θολό τοπίο που μένετε μέχρι να κατανοήσετε ότι όλα μια συνήθεια είναι

Στη δυτική και βόρεια Ευρώπη θα δείτε πόσο ομαλά έχουν ενταθεί όλα τα είδη ανθρώπων και φυλών σε βαθμό που θα νομίζετε ότι εσείς είστε η πιο άκυρη μονάδα στο σύνολο. Εκεί θα συνειδητοποίησετε ότι ΟΛΟΙ οι άνθρωποι εργάζονται και ειδικά σε δουλειές που στην Ελλάδα τις σνομπάρουμε. Θα σας φύγει η μαγκιά γιατί απλά σας έχουν γραμμένους. Αν πάτε να το παίξετε Έλληνες, χλαμύδες, Παρθενώνες κτλ θα σας πάρουν για γραφικούς που είναι απλά χειρότερο για την μερική συμπάθεια. Μάλιστα οι σύγχρονοι Έλληνες για πολλούς ξένους, δεν είναι ευδιάκριτοι και γι' αυτό μπορεί να σας ταυτίζουν με Τούρκους, Ιταλούς, Αιγύπτιους ή Ισπανούς ανάλογα το ποσοστό τριχοφυϊας και γενιάδας, μαλλί Μέσι κτλ επειδή συνήθως από αυτές τις χώρες οι νέοι θέλουν να είναι "μοδάτοι". Α ξέχασα να σας πω. Χαμογελάνε επειδή μπορεί να σας έχουν πελάτες σε κάποια δουλειά. Το ψεύτικο χαμόγελο και τα απανωτά ευχαριστώ είναι στο πλαίσιο της δουλειάς και όχι της κοινωνικοποίησης.

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος ξένος ερχόταν να μείνει στην Ελλάδα. Ποια θα ήταν η πρώτη εικόνα;
 

Guest 882291

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τώρα αυτό πως ακριβώς βοηθάει κάποιον φοιτητή που σκέφτεται το εξωτερικό;
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.

Guest 882291

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πάντα μου αρέσουν οι απορίες σου αλλά όχι η κακία σου.


Καμια κακια εσυ εισαι αρνητικα προκατειλημμενος, πιο πολυ θα βοηθουσε να ελεγες καποια τρικ που εξοικονομουσες χρηματα οσο ησουν Αυστρια η Σουηδια, κατι που σε βοηθησε να μαθεις γρηγορα την εκαστοτε γλωσσα, μερη κοινωνικοποιησς κλπ παρα να βγαλεις τη γνωστη μιζερια α ειναι ολοι ψυχροι με το κινητο στο χερι και εισαι ευδιακριτος λογω του γνωστου κουρεματος fade απο κατω χωριστρα απο πανω
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Κι εγώ περίμενα διαφορετική προσέγγιση του ζητήματος, διαβάζοντας τον τίτλο.
Πολύ πιθανόν αυτά που αναφέρεις, να εντοπίζονται σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, αλλά σίγουρα θα βρεις και άτομα, που καμία σχέση δεν έχουν με αυτά, που περιγράφεις.
Γνωρίζω πολύ κόσμο και φίλους, που σπουδάζουν έξω ή εργάζονται και είναι μια χαρά, προσαρμοσμένοι και με ποιότητα ζωής πολύ καλή. Έχουν φίλους, παρέες, κάνουν μια υγιή καθημερινή ζωή.

Κι εγώ που έμεινα Βέλγιο κάποιους μήνες, με τους ανθρωπους δεν είχα κανένα θέμα και δεν προσπάθησε να με εκμεταλλευτεί κανείς.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.
Viedo αναφέρω την περίοδο πριν από φίλους, παρέες κτλ. Μέχρι την προσαρμογή.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top