Για τις εκλογές των 15μελών συμβουλίων

Εχουν νόημα τα μαθητικά συμβούλια;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 6)
  • Ναί

  • Όχι


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Μαθητής του 15

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Μαθητής του 15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 295 μηνύματα.
Η περιόδος Οκτωβρίου-Νοεμβρίου είναι αυτή οπου διεξάγωνται κάθε χρόνο οι μαθητικές εκλογές.

Θυμάμαι πρίν τρία χρόνια ήμουν υποστηρικτής του θεσμού (παρατηρώντας και τις αναποδιές τους βέβαια). Είχα βάλει πρώτη φορά υποψηφιότητα στην 3η γυμνασίου όποτε και είχα βγεί δεύτερος σε ψήφους. Παρ' όλα αυτά όταν αποφάσιζαν ποιός θα μπεί σε κάθε θέση εγώ πήρα την θέση άπλου μέλους χωρίς κάποια συγκεκριμένα καθήκοντα. στην πρώτη λυκείου ξαναέβαλα υποψηφιότιτα παίρνοντας θέσεις μετά την πέμπτη. Παρόλο που είχα την στήρηξη, παρατηρούσα οτι τα πολλά απο τα μέλη ακολούθησαν πολιτικές απομονοτισμού μου (χαρακτηριστικό παράδειγμα οτί ζήτησα απο ένα παίδι να είμαι και εγώ στην ομαδική του συμβουλίου, αλλά δεν μπήκα ποτέ σε αυτήν). Αυτό κορυφώθηκε όταν στην δευτέρα λυκείου στις ομιλίες που έδωσαν οι συνυποψηφιοί μου, εγώ τάχθηκα κατά των καταλήψεων. Το αποτέλεσμα ήταν είμαι εκτός 15μελές και να χάσω -σχεδόν- την πίστη μου σε αυτόν τον θεσμό. Το τελειωτικό χτύπημα ήταν πέρσι μίας και ο πρόεδρος που βγήκε δεν ήταν και τόσο αξιοπρεπής.

Πιστευώ πλέον 18 και μισό οτι πλέον οι εκλογές των 15μελών και κατ' επέκταση τα ίδια τα συμβούλια εξυπηρετούν τους εκκολαπτόμενους πασπίτες, κνίτες και δαπίτες (πλέον ούτε αυτοι δεν υπάρχουν,lol) -ενώ υποτίθεται οτι ο θεσμός δημηουργήθικε για να προάγει το δημοκρατικό πνεύμα-. Αν είχαν νόημα οι καλοί μαθητές (και όχι αυτοί που θέλουν να χάσουν μάθημα) θα έβαζαν και αυτοί υποψηφιότητα. Ένας καλός διευθυντής μπορεί να κάνει περισότερα για το σχολείο απο ότι ένα μαθητικό συμβούλιο και πιστεύω οτι θα έπρεπε να καταργηθούν.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,776 μηνύματα.
Έτσι όπως είναι σήμερα οργανωμένα σίγουρα όχι. Γενικά ναι. Δεν θα έλεγα ότι είναι εκκολαπτομένοι κνιτες κλπ. Τα μαθητικά συμβούλια δεν είναι τόσο κομματικοποιημένα-πολιτικοποιημένα όσο οι φοιτητικοί σύλλογοι. Το πρόβλημα με τα μαθητικά συμβούλια δεν είναι τα μελλοντικά κομματόσκυλα όσο το ότι συνήθως καταλαμβάνονται από άτομα με το κριτήριο του πόσο μάγκες είναι. Δεν δίνεται πραγματική έμφαση στο ποιος θα εκπροσωπήσει τους μαθητές με καλλίτερο τρόπο στις διεκδικήσεις τους. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν βγάζω την ουρά μου απέξω και εγώ πολλές φορές με παρόμοια κριτήρια ψήφιζα. Ίσως δεν είναι ακόμα ώριμα τα παιδιά σε τέτοια ηλικία να καταλάβουν τι εστί ορθή διεκδίκηση δικαιωμάτων μέσω συλλογικών διαδικασιών. Είδαμε και οι φοιτητές που είμαστε ώριμοι τρομάρα μας τι εχουμε πετύχει βέβαια αλλά τέλος πάντων, άλλη επίπονη ιστορία αυτή.
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,135 μηνύματα.
Αν και είχα βγει πρόεδρος 15μελους τότε, όχι:loltooth:

Το μεγαλύτερό μου έργο είναι ότι πέτυχα μια εμπορική συμφωνία με γνωστή αλυσίδα έτοιμων αρτοποιημάτων έτσι ώστε να έχει το κυλικείο μας, εκτός από τρίγωνες, και στρόγγυλες τυρόπιτες.:alljumpy::alljumpy:

Μην πω ότι βρήκα και κοπέλα από αυτό! (Δεν βρήκα:cry_x:)
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top