Iron Alex
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος

1) Πολύ βιάζεσαι να απορρίπτεις μαθήματα. Περίμενε να τελειώσεις την Α λυκείου πρώτα.Γεωμετρία: Αναγκαία για τις παννελήνιες και το πολυτεχνείο?
Λοιπόν παιδιά, είμαι μαθητής Λυκείου και θέλω να περάσω Μηχανολόγων Μηχανικών(Όχι λόγο της ζήτησης της σχολής), και θα ήθελα να μάθω αν είναι αναγκαία η γεωμετρία του λυκείου, και κατα πόσο ασχολούνται με αυτή στο πανεπιστήμιο. Να πώ την αλήθεια δεν της έχω δώσει και πολύ σημασία, περισσότερο σαν εργαλείο την αντιμετωπίζω (Πυθαγώρειο, Βασικές αρχές τριγώνων, κτλ.) δε λύνω σύνθετα και δύσκολα θέματα. Θα ήθελα τη γνώμη σας. Ευχαριστώ εκ' των προταίρων.![]()
2) Η γεωμετρία είναι ιδανική για να μάθεις να σκέφτεσαι, κάτι απαραίτητο για τις θετικές επιστήμες.
3) Γνώσεις γεωμετρίας θα είναι απαραίτητες σε όλα τα θετικά μαθήματα.
4) η μελέτη της γεωμετρίας μπορεί να σε βοηθήσει να αποφεύγεις χοντρά ορθογραφικά λάθη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
element skate
Πολύ δραστήριο μέλος

kaleidoscope
Επιφανές μέλος

4) η μελέτη της γεωμετρίας μπορεί να σε βοηθήσει να αποφεύγεις χοντρά ορθογραφικά λάθη.

Dias
Επιφανές μέλος

Να το αιτιολογήσω?
Κάποιος που θα διάβαζε γεωμετρία, τις λέξεις Ελλάδα, λόγω, Πυθαγόρειο, προτέρων, θα τις συναντούσε πολλές φορές κι έτσι δεν θα τις έκανε λάθος...

sotiris10
Νεοφερμένο μέλος

red span
Δραστήριο μέλος

Σαν να βλεπω τον ευατο που πριν απο δυο χρονιαΛοιπόν παιδιά, είμαι μαθητής Λυκείου και θέλω να περάσω Μηχανολόγων Μηχανικών(Όχι λόγο της ζήτησης της σχολής), και θα ήθελα να μάθω αν είναι αναγκαία η γεωμετρία του λυκείου, και κατα πόσο ασχολούνται με αυτή στο πανεπιστήμιο. Να πώ την αλήθεια δεν της έχω δώσει και πολύ σημασία, περισσότερο σαν εργαλείο την αντιμετωπίζω(Πυθαγώρειο, Βασικές αρχές τριγώνων, κτλ.) δε λύνω σύνθετα και δύσκολα θέματα. Θα ήθελα τη γνώμη σας. Ευχαριστώ εκ' των προταίρων.![]()

Λοιπον η αποψη μου ειναι οτι πρεπει οι μαθητες να ασχολουνται με την γεωμετρια γιατι σε χρειαζονται στην β λυκειου στα μαθηματικα κατευθυνσης που λεγεται αναλυτικη γεωμετρια που ειναι κατι παρομοιο αλλα εκει πεζεις με διανυσματα ,σε χρειαζεται λιγο στους μιγαδικους ,στους ρυθμους μεταβολης,στην φυσικη στο κεφαλαιο του φωτος εχει πολυ γεωμετρια,στην μηχανικη εχει γεωμετρια.Ολα αυτα που σε γραφω χρειαζεται η γεωμετρια αλλα μην φανταστεις κατι extreme s
ΧΑλαρα πραγματα
Iron Alex
Νεοφερμένο μέλος

Dias
Επιφανές μέλος

Δεν είμαι φανατικός με την ορθογραφία, ούτε ήθελα να σε προσβάλω (Δεν έχω πρόβλημα με τα ορθογραφικά, απλώς έγραψα λιγάκι γρήγορα το πόστ, με αποτέλεσμα να γράψω...

Iron Alex
Νεοφερμένο μέλος

alchemia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ειναι πραγματικα πολυ ομορφο μαθημα και χρειαζεται σε ολες τις σχολες που εχουν να κανουν με σχεδιο.

christaras94
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος

Λοιπόν παιδιά, είμαι μαθητής Λυκείου και θέλω να περάσω Μηχανολόγων Μηχανικών(Όχι λόγο της ζήτησης της σχολής), και θα ήθελα να μάθω αν είναι αναγκαία η γεωμετρία του λυκείου, και κατα πόσο ασχολούνται με αυτή στο πανεπιστήμιο. Να πώ την αλήθεια δεν της έχω δώσει και πολύ σημασία, περισσότερο σαν εργαλείο την αντιμετωπίζω(Πυθαγώρειο, Βασικές αρχές τριγώνων, κτλ.) δε λύνω σύνθετα και δύσκολα θέματα. Θα ήθελα τη γνώμη σας. Ευχαριστώ εκ' των προταίρων.![]()
Κοίταξε να δεις. Η Ευκλείδια Γεωμετρία αυτούσια δεν χρειάζεται για το πολυτεχνείο και δεν θα την εφαρμόσεις πουθενά. Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις καλά είναι η αναλυτική γεωμετρία η οποία έχει πάρα πολλές εφαρμογές. Για να μπορέσεις όμως να μάθεις αναλυτική γεωμετρία πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι γεωμετρικά και αυτόν τον τρόπο σκέψης σου τον προσφέρει η ευκλείδια γεωμετρία. Άρα λοιπόν, ναι χρειάζεται να ξέρεις ευκλείδια γεωμετρία ως μεταβατικό μάθημα. Καλό θα ήταν να λύνεις δύσκολα θέματα, κακό δεν κάνει.
Να ξέρεις ένα πράγμα: Όποιος δεν ζοριστεί μικρός θα ζοριστεί μεγάλος. Νόμος απαράβατος. Άμα δεν τα μάθεις τώρα που έχεις την ευκαιρία θα τρέχεις μετά στο πολυτεχνείο και δεν θα φτάνεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.