Γερμανική ή Ιταλική φιλολογία;

Τι φιλολογια να πάω;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 11)

vassiliss

Νεοφερμένο μέλος

Ο vassiliss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα.
Θέλω να ρωτήσω
Είμαι μαθητής Γ λυκειου και δεν πάω φροντιστήριο λόγω οικονομικών θεμάτων. Γιαυτό το λόγο φοβάμαι ότι δεν θα τα πάω πολύ καλά στις πανελλήνιες. Εγώ θέλω να περάσω ( Μόνο Αθήνα λόγω οικονομικων) είτε παιδαγωγικό δημοτικής είτε κοινωνικής εργασίας στο ΠΑΔΑ δηλαδή πρέπει να γράψω από από 15 χιλιάδες μόρια. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρω γιατί έχω αρκετά κενά ειδικά στα αρχαία. Εγώ ξέρω ιταλικα περίπου Α1+ επίπεδο και γερμανικα σχεδον Α2 επίπεδο. Απλά στα γερμανικά δεν ξερω αν θα προλαβω να φτασω στο επιπεδο που πρέπει ενώ ιταλικα θα φτάσω πιο γρήγορα Σκέφτηκα αφού μάλλον δεν θα περάσω στις 2 σχολες που θέλω ας γράψω ή γερμανικα ή ιταλικα για να περάσω τουλάχιστο στις φιλολογιες τους που μου αρέσουν γενικα οι ξενες γλωσσες . Απλά το θέμα είναι ότι δεν ξέρω ποια από τις δύο φιλολογιες έχει καλή επαγγελματική αποκατάσταση ώστε μέχρι το Ιουνίου να έχω προχωρήσει σε επίπεδο στην γλώσσα που θα δώσω. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πια γλώσσα να συνεχίσω να μαθαίνω ώστε μετά την φιλολογια της να έχω επαγγελματική αποκατάσταση. Απλά το θέμα είναι ότι μετά τις σπουδές εγώ θέλω να φύγω εξωτερικό είτε Σκανδιναβία είτε Ολλανδία ( Ιταλία ή γερμανία δεν μου αρέσουν)άρα πρέπει να προσέξω ώστε να έχει επαγγελματική αποκατάσταση στο εξωτερικό όχι Ελλάδα.
Εσείς πια γλώσσα από τις δύο μου προτείνετε να συνεχίσω;

Υ.Γ Την ξένη γλώσσα θα την μάθω μόνος μου μέσω βιβλίων και λιγο με το ψηφιακό φροντιστήριο.

Hased Babis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 1.007 μηνύματα.
Η Γερμανική έχει μεγαλύτερη δύναμη οπότε Γερμανική.

Sotiris.Y

Νεοφερμένο μέλος

Ο Σαλβατόρε αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας ΕΚΠΑ και μας γράφει από Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 72 μηνύματα.
Εγώ θα σου πρότεινα Γερμανική φιλολογία. Παρόλο που σπουδάζω Ιταλική, το βλέπω λίγο πιο ρεαλιστικά για τους άλλους! Τα Γερμανικά έχουν πολλές διεξόδους, παρόλο που δεν μου αρέσουν προσωπικά σαν γλώσσα. 😅

smarw

Δραστήριο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 632 μηνύματα.
κι εγώ γερμανική λεώ επειδή θεωρώ ότι έχει περισσότερη ζήτηση

vassiliss

Νεοφερμένο μέλος

Ο vassiliss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Το ξέρω ότι γερμανική έχει περισσότερες αλλά δεν ξέρω αν θα καταφέρω να φτάσω μέχρι τον Ιούνιο στο επίπεδο που θέλουν οι πανελλήνιες και να κάνω και επαναλήψεις ενώ τα ιταλικα πιο γρήγορα θα φτάσω σε αυτό το επίπεδο

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 500 μηνύματα.
Μετα τα αγγλικα τα γερμανικα ειναι η καλυτερη γλωσσα γιατι τα μιλανε στις πιο πλουσιες χωρες στην ευρωπη κα στην πλουσιοτερη χωρα του κοσμου (ελβετια). Οποτε μακραν γερμανικη. Επισης ιταλικη ειναι χαλια οι νεοι ιταλοι φευγουν απο την ιταλια γιατι η κατασταση ειναι τραγικη ΑΛΛΑ κανοντας μεταπτυχιακο απο ιταλικη σε mba μπορεις να μπεις σαν στελεχος σε ιταλικα παραρτηματα επιχειρησεων πχ barilla, αυτοκινητοβιομηχανια, μοδα κλπ ειναι πολλα στην ελλαδα.

ultraviolence

Συντονιστής

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 16.475 μηνύματα.
Το ξέρω ότι γερμανική έχει περισσότερες αλλά δεν ξέρω αν θα καταφέρω να φτάσω μέχρι τον Ιούνιο στο επίπεδο που θέλουν οι πανελλήνιες και να κάνω και επαναλήψεις ενώ τα ιταλικα πιο γρήγορα θα φτάσω σε αυτό το επίπεδο
Έχε στο νου σου Βασίλη ότι άντε και μπεις.. πρέπει και να βγεις μετά! Τα μαθήματα στη σχολή θα γίνονται εξ'ολοκλήρου στα γερμανικά/ιταλικά κι αν δεν έχεις ένα γερό επίπεδο (του στυλ τουλάχιστον Β1 προχωρημενο-Β2) ίσως και να μην καταλαβαίνεις καν τι λένε στις διαλέξεις. Είναι αλήθεια ότι στις πανελλήνιες στην εξέταση της ξένης γλώσσας τα θέματα που βάζουν είναι εύκολα. Κάποιος με επίπεδο Α2 γράφει μια χαρά αν του έχει δείξει κιόλας κάποιος πώς να χειρίζεται τις εξετάσεις αυτες. Το θέμα είναι μετά, στην σχολη, που θα κληθεις να σχολιάσεις πχ φιλοσοφία ή ποίηση στην γερμανική/ιταλική και να μην καταλαβαίνεις καν τι διαβάζεις. Κακά τα ψέματα εκεί η γνώση της γλώσσας θεωρείται δεδομένη, δεν πας για να την μάθεις εκεί δηλαδή.
Οπότε η γνώμη είναι ότι αν καταφέρεις και περάσεις σε μια από τις δύο, δώσε πρώτα προτεραιότητα στο να μάθεις την γλώσσα καλά και μετά συνέχισε με τη σχολή.

Καλή τύχη :)

olympea ragnar

Νεοφερμένο μέλος

Η olympea ragnar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας ΑΠΘ και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Θα σου απαντήσω ως απόφοιτη ιταλικής φιλολογίας ΑΠΘ. Το να μπεις στη σχολή είναι πανεύκολο. Το ειδικό μάθημα είναι βαριά Α2+ - Β1 επίπεδο. Με ένα καλό διάβασμα θα μπεις χωρίς πρόβλημα. Στη σχολή όμως η απαίτηση των μαθημάτων είναι επιπέδου C2. Στη σειρά μου μπήκαν άτομα με επίπεδο Β2 και τα παράτησαν γιατί δεν μπόρεσαν να συμβαδίσουν με τους υπόλοιπους. Θέλω να πω, σκέψου καλά όχι μόνο πως θα μπεις αλλά και πώς θα βγεις από τη σχολή. Φαντάζομαι κάτι παρόμοιο θα ισχύει και για τη γερμανική. Επίσης, επαγγελματικά η ιταλική είναι ψόφια, η γερμανική ελαφρώς καλύτερη (διδάσκεται σε πρωτοβάθμια - δευτεροβάθμια).

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 500 μηνύματα.
Προφανως για να τελιωσεις την αντιστοιχη φιλολογια πρεπει να εισαι native speaker.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.311 μηνύματα.
Καλησπέρα.
Θέλω να ρωτήσω
Είμαι μαθητής Γ λυκειου και δεν πάω φροντιστήριο λόγω οικονομικών θεμάτων. Γιαυτό το λόγο φοβάμαι ότι δεν θα τα πάω πολύ καλά στις πανελλήνιες. Εγώ θέλω να περάσω ( Μόνο Αθήνα λόγω οικονομικων) είτε παιδαγωγικό δημοτικής είτε κοινωνικής εργασίας στο ΠΑΔΑ δηλαδή πρέπει να γράψω από από 15 χιλιάδες μόρια. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρω γιατί έχω αρκετά κενά ειδικά στα αρχαία. Εγώ ξέρω ιταλικα περίπου Α1+ επίπεδο και γερμανικα σχεδον Α2 επίπεδο. Απλά στα γερμανικά δεν ξερω αν θα προλαβω να φτασω στο επιπεδο που πρέπει ενώ ιταλικα θα φτάσω πιο γρήγορα Σκέφτηκα αφού μάλλον δεν θα περάσω στις 2 σχολες που θέλω ας γράψω ή γερμανικα ή ιταλικα για να περάσω τουλάχιστο στις φιλολογιες τους που μου αρέσουν γενικα οι ξενες γλωσσες . Απλά το θέμα είναι ότι δεν ξέρω ποια από τις δύο φιλολογιες έχει καλή επαγγελματική αποκατάσταση ώστε μέχρι το Ιουνίου να έχω προχωρήσει σε επίπεδο στην γλώσσα που θα δώσω. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πια γλώσσα να συνεχίσω να μαθαίνω ώστε μετά την φιλολογια της να έχω επαγγελματική αποκατάσταση. Απλά το θέμα είναι ότι μετά τις σπουδές εγώ θέλω να φύγω εξωτερικό είτε Σκανδιναβία είτε Ολλανδία ( Ιταλία ή γερμανία δεν μου αρέσουν)άρα πρέπει να προσέξω ώστε να έχει επαγγελματική αποκατάσταση στο εξωτερικό όχι Ελλάδα.
Εσείς πια γλώσσα από τις δύο μου προτείνετε να συνεχίσω;

Υ.Γ Την ξένη γλώσσα θα την μάθω μόνος μου μέσω βιβλίων και λιγο με το ψηφιακό φροντιστήριο.
Ωραια τα λες ..εσυ εγινες φιλολογος πριν πας στη σχολη.
Ιταλικα..ειναι και πιο ευκολη στην εισαγωγη στις ξενες φιλολογιες.
Τα ιταλικα ειναι μια αναδελφη γλωσσα οπως και η δικη μας... αλλα ειναι συγγενης παρα πολυ με τα ισπανικα που ειναι απεραντη πληθυσμιακά και πολυ ευκολα θα την καταφερεις και αυτη.
Επαγγελματικα η ισπανικη εχει πλεονεκτηματα στην ελλαδα στη ναυτηλια γιατι η λατινικη αμερικη ειναι πολυ παραγωγικο και εμπορικο μερος. Την ναυτιλια μπορεις να προσεγγίσεις μετα με μεταπτυχιακο στο παπει ή το εκπα .
Στην Σκανδιναβία δεν ξερω τι χρησιμοτητα μπορει να εχει η ιταλικη.
Στην ελβετια ομως εχει.
Αν εισουν μηχανικος θα σου ελεγα γερμανικα γιατι η παγκοσμια τεχνολογια στην ευρωπη εχει βαση την γερμανια ... αλλα δεν εισαι του μηχανικου.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια